Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
14/01/2021

Concha Velasco, Albert Pla i Pi de la Serra són alguns dels protagonistes de la nova temporada del Joventut i el Barradas

La temporada del Teatre Joventut comença amb la música de Pau Alabajos, que presenta, el 17 de gener, Les hores mortes, el vuitè projecte discogràfic de l’autor, que va publicar un parell de setmanes abans del confinament. És una referència a un dels tres poemes del llibre Estimada Marta, de Miquel Martí i Pol. Aquest concert serà també el tret de sortida del Festival Barnasants 2021.

De la mà del Barnasants arriba la proposta de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (31 de gener). És la presentació d’un disc enregistrat en directe i que recull les peces que han creat en els darrers anys fruit de la col·laboració que, des de fa set anys, mantenen els dos artistes i que inclou algunes de les cançons imprescindibles del repertori de Maria del Mar Bonet.

¿Os acordáis? és el títol d’una de les últimes cançons d’Albert Pla composta durant el confinament, on reflexiona amb ironia sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus en l’àmbit mundial. Pla puja a l’escenari (12 de febrer) per oferir un espectacle on barrejarà cançons noves i cançons emblemàtiques de la seva carrera.

Una bruixa entre nosaltres és un concert molt especial de Barnasants on Sílvia Comes, Ester Formosa, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel reivindiquen el treball de Guillermina Motta i mostren les diferents facetes musicals d’una de les integrants dels Setze Jutges (28 de febrer).

En el Teatre Joventut se celebraran els dos concerts del Festival Acròbates suspesos per les restriccions anti-Covid: Mayte Martín interpreta les cançons construïdes a partir dels versos del poeta malagueny Manuel Alcántara (30 d’abril) i Lidia Pujol presenta el seu particular homenatge a la cantant Cecília (15 de maig).

L’oferta teatral arrenca amb Cervantes i el joc de l’oca (6 de febrer), obra dirigida per Ricard Borràs al voltant de la figura i l’obra de l’escriptor. A Jo vaig sobreviure a l’EGB (13 de febrer), Jordi Meca proposa reviure amb humor l’època escolar i Paco Mir presenta els secrets d’una família a Mares i filles (27 de febrer). Al voltant de les famílies i els secrets també gira l’obra Els gossos (12 de març), mentre que la companyia Atalaya ofereix la seva versió d’El rey Lear (27 de març).

Una de les propostes destacades de la temporada teatral és La habitación de María, un monòleg on Concha Velasco interpreta una escriptora d’èxit que viu tancada en el seu pis d’un gratacel. Una reflexió sobre el pas del temps i la soledat (16 d’abril).

El Teatre Joventut serà l’escenari d’alguns dels espectacles de la Quinzena de la Dansa, que tindrà lloc del 5 al 21 de març també a altres espais de la ciutat. Tindrem un avançament el 23 de gener amb un dels espectacles de l’edició 2020, ajornat pel confinament, amb Manuel Liñan i Baile de autor.

La temporada a l’Auditori Barradas comença el 22 de gener amb la cançó d’autor del Festival Barnasants. Gemma Humet presenta Màtria, el seu nou treball amb cançons pensades en clau feminista amb un so renovat que barreja la caixa de ritmes i els sintetitzadors amb les melodies d’aire mediterrani. Quico Pi de la Serra portarà les Cançons de combat, el disc enregistrat en directe, 18 cançons on repassa l’actualitat a través de peces fetes en diferents èpoques (6 de febrer).

El cantautor Joan Isaac i l’actriu Carme Sansa han creat un espectacle de música i poesia, l’eix central són set cançons d’Isaac que parlen dels set pecats capitals (19 de febrer). Per la seva banda, Tomeu Penya demostra amb Natura que no perd l’humor ni les ganes de continuar brindant noves cançons i referències musicals (17 d’abril).

Al Barradas arriben propostes d’artistes emergents. És el cas d’una nova generació d’intèrprets que han entrat amb força en l’escena operística. A O pazzo desire! ofereixen fragments escenificats d’òperes còmiques de compositors com Mozart, Cimarosa o Donizetti (13 de febrer).

El duet format per Jo Jet i Maria Ribot ofereixen un estil pop-folk acústic i juguen amb les harmonies de les seves veus, combinació que presenten en un nou disc amb arrels en un poble del Solsonès que li dona nom: Sant Llorenç (6 de març.

També hi ha lloc per als espectacles destinats al públic familiar. El Centre de Titelles de Lleida ofereix Jana i els tres ossos, una versió del conte popular La rínxols d’or (13 de març).

Teatre Joventut i Auditori Barradas apliquen les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l’aforament per mantenir el distanciament físic i l’ús de mascareta durant les representacions.

Més informació a la web del Teatre Joventut  i l’Auditori Barradas.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400