Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Obra Francesc ArtigauVeure imatge de El Museu de L'Hospitalet presta obres de Francesc Artigau i Antoni Llena per a exposicions a Girona i Lleida (nova finestra)
29/04/2021

El Museu de L'Hospitalet presta obres de Francesc Artigau i Antoni Llena per a exposicions a Girona i Lleida

  • Les peces s'exhibiran en mostres del Museu d'Art de Girona i de l'Espai Guinovart d'Agramunt

Dos linòleums sobre paper i un oli sobre fusta de Francesc Artigau, que formen part de la col·lecció d'art del Museu de L'Hospitalet, han viatjat cap a Girona per formar part de l'exposició "Francesc Artigau. Cròniques d'una realitat, 1965-1977", que es pot visitar al Museu d'Art de Girona fins al pròxim mes de setembre. 

La mostra, organitzada amb motiu del 80è aniversari del pintor, repassa la primera etapa d'una gran trajectòria de més de 50 anys de Francesc Artigau (Barcelona, 1940), el període comprès entre el 1965, any en què va exposar per primera vegada, i el 1977, quan es van celebrar les primeres eleccions democràtiques a l'Estat espanyol. 

Artigau és un dels màxims representants de la nova figuració a Catalunya que, a mitjans dels anys seixanta del segle passat, va desafiar l'hegemonia de l'informalisme per tornar a utilitzar l'entorn quotidià i la realitat immediata com a font d'inspiració.

El Museu també ha prestat un collage en blanc i negre de l'artista plàstic Antoni Llena per a l'exposició "Guinovart després de Guinovart" instal·lada a la Fundació Privada Espai Guinovart d'Agramunt (Lleida). 

L'obra de Llena va ingressar al fons del Museu l'any 1987 i pertany al període en el qual l'artista treballava amb papers monocroms retallats i en els quals anava apareixent el color progressivament. 

L'exposició "Guinovart després de Guinovart" proposa un diàleg efímer entre Josep Guinovart i tretze artistes catalans de diferents generacions i tendències i també es pot visitar fins al setembre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400