Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Doble o res”, el vessant inèdit de la pintura d’Eduard Arranz-Bravo (nova finestra)
24/11/2022 11:30:00
Cultura

“Doble o res”, el vessant inèdit de la pintura d’Eduard Arranz-Bravo

La mostra estarà oberta del 24 de novembre de 2022 al 12 de febrer de 2023.

La Fundació Arranz-Bravo inaugura avui l’exposició “Arranz-Bravo. Doble o res”, un recull del treball amb diferents registres modulars dins l’àmbit de la pintura d’Eduard Arranz-Bravo. L’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 19 hores, comptarà amb la presència de l’artista i del comissari, Albert Mercadé. La mostra es podrà visitar fins al diumenge 12 de febrer de 2023.

Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941), en la seva obra recent, ha trobat en el díptic una dimensió on treballar conceptes com la recerca d’unitat des de l’entesa de contraris o el joc de dualitats. En la sèrie “Doble” (2022) advoca per la fusió entre contraris que invoca l’amor; l’impuls vers la fusió en el joc sexual; la comprensió entre estranys; la unitat d’esperit que s’assoleix apel·lant a la tenacitat i al treball; o la relació estroncada, però possible, entre l’home i la naturalesa.

Cal destacar que l’interès pels formats díptics i tríptics de la seva obra actual s’ha d’entendre com una evolució de la mirada oberta i en creixement orgànic que es va materialitzar en la fàbrica Tipel i que en el curs dels anys vuitanta es va incorporar a la seva obra, a través del creixement modular dels quadres. Aquesta exposició mostra algunes de les obres més reeixides en format políptic del fons de la Fundació Arranz-Bravo d’aquella dècada: Es Nalos (1980), Epidauro (1982), Hotel Grec (1982) i Prima Pantocrator (1988). En totes aquestes obres, el pintor mostra interès tant en el creixement orgànic de la pintura com en la contundència i transcendència que reconeix en moments de la història de la pintura referencials per l’artista, com el romànic català.

L’exposició  s’obrirà al públic el 25 de novembre a partir de les 17 hores i estarà oberta fins al 12 de febrer. Es podrà visitar dels dijous als dissabtes, de 17 a 20 hores, i els diumenges, d’11 a 14 hores.


La Fundació Arranz-Bravo

La Fundació Arranz-Bravo és un espai d’art contemporani a L’Hospitalet, situat al Centre d’Art Tecla Sala. La Fundació té el doble objectiu de difondre l’art del pintor Eduard Arranz-Bravo, molt vinculat a la ciutat de L’Hospitalet, i promocionar la jove creació contemporània.

L’art emergent i el pensament contemporani són els protagonistes de les exposicions i activitats que organitza la Fundació, que des dels seus inicis, l’any 2009, ha esdevingut un espai de referència en la promoció de l’art jove a Catalunya. La Fundació acompleix també una important tasca educativa amb escoles i centres socials de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400