Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de ESDAPC - Serra i Abella (nova finestra)
31/01/2024 13:15:00
Cultura

El Centre d’Art Tecla Sala presenta l’exposició “Alteritat. Jo, tu, nosaltres, vosaltres”

Un projecte en col·laboració amb alumnes de disseny gràfic de l’ESDAPC

El Centre d’Art Tecla Sala inaugurarà demà, a les 19 hores, l’exposició “Alteritat. Jo, tu, nosaltres, vosaltres”, un projecte dels alumnes de quart curs de disseny gràfic de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAPC). La mostra tracta sobre el concepte d’identitat i pren com a punt de partida les reflexions de diversos filòsofs contemporanis amb fotografies d’alumnes i professors de l’escola. L’exposició es podrà visitar fins al 3 de març.

L’exposició planteja com les relacions interpersonals influeixen en la construcció de la identitat individual. En tenir consciència dels conceptes jo, tu, nosaltres i vosaltres, es creen xarxes complexes en què les diferències esdevenen un fet essencial. A través d’aquesta proposta, es descobreix com la diversitat i la singularitat s’entrellacen, un fet que millora la comprensió de nosaltres mateixos i dels altres.

Alhora, aquest projecte pren com a referència alguns textos filosòfics i antropològics com ara Antropología e identidad, de Percy Escriba; Alteridad familiar, d’Emmanuel Lévinas; Cosmopolitismo. La ética en un mundo de extraños, de Kwame Anthony Appiah; El cuerpo: puente hacia el otro en Edith Stein, d’Ezequiel García Rojo, i La identidad en la mirada i Un nosotros en transformación, d’Arturo Andrés Roig.

Com a complement de l’exposició, el dimarts 13 de febrer tindrà lloc l’activitat “Explorant alteritats: un viatge a través del disseny expositiu”, en què els alumnes conduiran una conversa al voltant de la mostra. L’activitat s’adreça al públic general i no cal inscripció prèvia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400