Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’art emergent torna a L’Hospitalet amb una nova edició del festival Art Nou (nova finestra)
27/06/2023 10:00:00
Cultura

L’art emergent torna a L’Hospitalet amb una nova edició del festival Art Nou

Més de 20 artistes residents al Districte Cultural exposaran el seu art a galeries i espais de la ciutat

Del 28 de juny a l’1 de setembre, L’Hospitalet i Barcelona acolliran la 12a edició d’Art Nou, el festival d’art emergent que posa en contacte els joves artistes, el mercat de l’art i les galeries.

L’esdeveniment, organitzat per Art Barcelona-Associació de Galeries, es consolida com a certamen que aposta per estimular la producció jove, reivindicar les galeries com a espais de trobada i debat i posar en contacte els agents de l’art i el públic general.

En aquesta nova edició, el festival oferirà trenta-quatre exposicions de prop de cinquanta artistes i un extens programa d’activitats paral·leles, com ara converses amb artistes, performances, projeccions i accions a galeries, institucions i espais independents, entre d’altres. A més, el festival ofereix, de forma gratuïta i amb inscripció prèvia, rutes guiades dirigides al públic general amb l’acompanyament dels galeristes, comissaris i artistes implicats.


Exposicions i activitats paral·leles a L’Hospitalet

Les galeries i espais del Districte Cultural de L’Hospitalet que participen a Art Nou 2023 són: Ana Mas Projects, El Sielo, etHALL, FASE, Fundació Arranz-Bravo, L21 Barcelona, NoguerasBlanchard, Raccoon Projects i Tangent Projects.

Dijous, 29 de juny, a partir de les 17 hores, a l’edifici Isaac Peral, s’inauguraran les exposicions de forma col·lectiva a les galeries i espais de la ciutat, acompanyades d’una acció site-specific de Lucía Bayón i Sociedad 0.

En paral·lel a les exposicions, s’ha programat un extens programa d’activitats per enriquir el contingut de les exposicions. Fiestecita suave de reggaeton viejo, divendres, 30 de juny, a les 19 hores, serà la primera acció a càrrec de Tangent Projects.

Al juliol, a L’Hospitalet també hi haurà una visita comentada a l’exposició “Less than container load”, a càrrec de l’artista i la comissària, a la galeria NoguerasBlanchard. Serà el dijous 13 de juliol, a les 18 hores.

La mateixa setmana, el 14 de juliol, a les 19 hores,  es farà un open studio als tallers dels i de les artistes de l’espai FASE, una activitat dirigida a professionals. Pel 26 de juliol s’ha programat la Ruta Art Nou de L’Hospitalet, oberta al públic general. Una oportunitat per conèixer les exposicions de la mà de galeristes i artistes implicats del Districte Cultural. Hi participen Raccoon Projects, El Sielo, etHALL, NoguerasBlanchard, Ana Mas Projects i L21 Barcelona. Per assistir a aquestes dues activitats cal inscripció prèvia a artnou@artbarcelona.es

El festival s’acabarà l’1 de setembre, amb l’acte de clausura i l’entrega del Premi ICUB 2023, concedit per La Capella. Com a novetat, la Fundació Sorigué concedirà un premi a una de les persones participants —en concepte de producció—, i l’Hotel Wittmore de Barcelona escollirà tres artistes per exposar les seves obres a les seves instal·lacions, coincidint amb els principals esdeveniments impulsats per Art Barcelona. Per tercer any consecutiu, la fira de Marsella ART-O-RAMA premiarà la millor exposició amb una participació gratuïta a l’edició de 2024.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural de L’Hospitalet és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic.

Des de la seva posada en marxa el 2015, més de 500 artistes i agents culturals s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat. Hi trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, gabinets d’arquitectura i publicitat, o tallers de disseny de moda i de joies, entre altres activitats.

El programa d’Art Nou 2023 es pot consultar en l’enllaç següent: https://artnou.net/exposicions/

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400