Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet se suma a la novena edició del Barcelona Gallery Weekend (nova finestra)
12/09/2023 13:00:00
Districte cultural

L’Hospitalet se suma a la novena edició del Barcelona Gallery Weekend

Hi participen cinc galeries del Districte Cultural de la ciutat

Del 14 al 17 de setembre, L’Hospitalet se suma a una nova edició del Barcelona Gallery Weekend, un certamen que posa de manifest la labor de les galeries d'art com a espais generadors de cultura i descobriment que permeten la trobada entre artistes, col·leccionistes, públic i institucions.

Organitzat per l'associació Art Barcelona, Barcelona Gallery Weekend compta amb la participació de vint-i-set galeries d'art contemporani de L’Hospitalet, Barcelona i Santa Margarida i els Monjos. A L’Hospitalet formen part del programa Ana Mas Projects, etHALL, Galería Alegría, L21 Barcelona i NoguerasBlanchard, galeries del Districte Cultural de la ciutat.

Totes les exposicions són de lliure accés i s'inauguren de manera simultània el dijous 14 de setembre: a partir de les 12 h, per a públic professional, i des de les 18 h per a públic general. Les galeries estaran obertes el divendres 15 i el dissabte 16 de setembre d'11 h a 20 h, i el diumenge 17 de setembre d'11 h a 15 h.

Artistes nacionals, pintura fantàstica i un enfocament radical 

Barcelona Gallery Weekend a L’Hospitalet comptarà amb l'obra d’artistes de l'àmbit nacional: Ana Mas Projects presentarà una retrospectiva de Berta Cáccamo, comissariada per Juan de Nieves, que recupera la memòria de la pintora abstracta i conceptual espanyola a través de pintures i papers representatius de les seves diverses configuracions estètiques al llarg de la seva trajectòria artística.

Galeria Alegria acollirà l'exposició site-specific conjunta d'Alberto Peral, amb el seu particular llenguatge d'avantguarda clàssica, i Luis Bisbe, que intervé directament sobre la percepció de l'espai que ens envolta; dues maneres de fer i de mirar, dues pràctiques i dues concepcions diferents, que es troben, s'hibriden i es creuen a “Del que un diu / el que està així / només doble”, abordant l'espai expositiu com a part activa i integrant de l'exposició.

La galeria etHALL exposarà “Can’t Beat The Real Thing”, de l'artista visual argentí establert a Barcelona Martín Vitaliti, un projecte que relaciona el concepte de publicitat subliminar (associat a la promoció del consum de Coca-Cola als cinemes) amb la manipulació emocional generada a través de les eines d'edició al cinema comercial de Hollywood i la publicitat audiovisual.

L'artista i dissenyador Jaime Hayon ens submergeix en el seu univers fantàstic a L21 Barcelona, amb personatges extravagants i naturalesa frondosa en les seves pintures i escultures de recent creació.

NoguerasBlanchard presentarà l'obra “Emoji peace dove Emoji red heart Emoji blue butterfly”, de l'artista Anne-Lise Coste, coneguda pel seu enfocament radical, en què el potencial creatiu del seu art s'articula en el gest espontani i en el que es diu, s'escriu i es pinta directament.

Activitats paral·leles

El programa expositiu de Barcelona Gallery Weekend anirà acompanyat d'una agenda d'activitats complementàries oberta a tothom.  A L’Hospitalet, el dissabte 16 de setembre, a partir de les 12 hores, les galeries participants es dinamitzaran amb diferents propostes.

La Galería Alegría oferirà una xerrada amb els artistes Alberto Peral i Luis Bisbe sobre la  seva exposició “Del que un diu / el que està així / només doble” (12 hores).  Per la seva banda, NoguerasBlanchard durà terme un recorregut per l’exposició d’Anne-Lise Coste “Emoji peace dove Emoji red heart Emoji blue butterfly” (12.45 hores). Més tard, Ana Mas Projects acollirà la conversa entre el comissari Juan de Nieves i l’artista Patricia Dauder (13.15 hores). L21 Barcelona farà una visita comentada a l’exposició “Form follows painting”, de Jaime Hayon (13.45 hores). I per acabar, la galeria etHALL oferirà una visita comentada per l’artista Martín Vitaliti amb una comissària convidada (14.15 hores).

Visites guiades ARCO Gallery Walks

Un any més, Barcelona Gallery Weekend compta amb la col·laboració de la Fundació ARCO per oferir rutes guiades gratuïtes a les galeries participants. El dissabte 16 de setembre i el diumenge 17 de setembre, s’oferiran rutes a les galeries de L’Hospitalet. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia aquí.


El programa general es pot consultar al web www.barcelonagalleryweekend.com.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400