Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Matteo Guidi exposa “Regalos Reales” a l’Harmonia (nova finestra)
15/06/2021

Matteo Guidi exposa “Regalos Reales” a l’Harmonia

  • La mostra és una reinterpretació personal de l’artista dels gabinets de curiositats a partir dels regals rebuts per la monarquia


L’artista Matteo Guidi exposa a l’Harmonia “Regalos reales”, un treball basat en els gabinets de curiositats dels nobles i burgesos europeus, que van proliferar a partir del segle XVI, on col·leccionaven i exposaven objectes exòtics arribats de tot el món. En l’exposició de Guidi, el gabinet de curiositats està format per una recreació dels regals institucionals rebuts pels reis i la seva família.

Matteo Guidi inicia el gabinet de curiositats el 2018 guiat per una llista trobada casualment en un diari amb una relació dels regals rebuts pels reis, les seves filles, el rei emèrit i la seva dona en aquell any en activitats oficials.

Els objectes no formen un relat unitari. Les parets de la sala d’exposicions recullen un inventari format per textos i imatges que parlen d’un lloc, un temps o una relació personal. L’artista munta les imatges en moviment per fer al·lusió a les coses que no es poden retenir, que passen davant dels nostres ulls com objectes imaginats. Guidi fa una interpretació de l’objecte i fa visible tot allò que s’amarga darrere una llista.

“Regalos reales” és una investigació artística i antropològica que reflexiona entorn del do, a partir de l’Assaig sobre el do, de Marcel Mauss, on es parla de com les societats s’organitzen simbòlicament i entenen el do com un acte social i com en l’acte de donar hi ha implícit l’acte de rebre i de retornar.

Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978), vinculat al Districte Cultural L’H, desenvolupa una pràctica que se situa en la intersecció entre l’art contemporani i l’antropologia social. A partir de l’observació de diferents grups socials o persones analitza com es relacionen amb els seus objectes quotidians posant el focus en possibles nous usos i noves simbologies. Els projectes es desenvolupen en diferents disciplines com la fotografia, el dibuix, el vídeo o la instal·lació.

Guidi ha participat en exposicions, festivals i biennals com el CCCC València, Centre d’Art Tecla Sala, Centro de Arte Lo Pati, la Fundación Suñol, el Centro de Arte Santa Mònica, Ok.Video.Festival de Jakarta o Magasin Centre d’Art Contemporain de Grenoble, entre altres.

L’exposició “Regalos reales”, comissariada per Zaida Trallero, es pot visitar del 17 de juny al 5 de setembre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400