Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Fundació Arranz-Bravo presenta l’exposició “Abrir la boca bien grande, cerrar el puño bien fuerte” (nova finestra)
10/05/2023 10:00:00
Cultura

Fundació Arranz-Bravo presenta l’exposició “Abrir la boca bien grande, cerrar el puño bien fuerte”

La inauguració serà dissabte durant la Nit dels Museus

La Fundació Arranz-Bravo acull la primera exposició individual a Catalunya de Natalia Domínguez, artista seleccionada pel programa de residències de Sant Andreu Contemporani - Fabra i Coats 2023. La inauguració tindrà lloc dissabte, 13 de maig, a les 19 hores, durant la Nit dels Museus, i es podrà visitar fins al 15 de juliol.

L’obra de l’artista parteix de l’exploració d’objectes amb càrrega escultòrica que passen inadvertits en la nostra realitat i que l’artista necessita explorar, deconstruir, resignificar o, si s’escau, problematitzar.

El treball artístic actual de Natalia Domínguez té els seus orígens en el projecte “Una forma incontrolable”, presentat a Santa Fe (Granada) a principis del 2022. D’aquella exposició ja se’n desprenia una dualitat latent en la seva obra, la qual es debat entre la presència expressiva i la fragilitat dels objectes i els fenòmens de la matèria.

L’exposició “Abrir la boca bien grande, cerrar el puño bien fuerte” a la Fundació Arranz-Bravo posa l’accent en la dimensió més fràgil de la seva obra escultòrica: centrada en la captació inestable i canviant de formes intangibles. En aquest sentit, ST (parachute) és una obra que fa referència a un paracaigudes la funció del qual s’ha perdut en mostrar-se de cap per avall, enganxat en una estructura metàl·lica, tal com succeeix quan queda atrapat en un arbre. L’artista  recorre a la caiguda com a pretext des d’on analitzar la nostra relació amb l’espai i la construcció invasiva del paisatge.

Natalia Domínguez (Jerez de la Frontera, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada. Artista resident a La Escocesa, el 2021, ha estat reconeguda amb els premis Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i FACBA 22 (Festival d’Arts Contemporànies de Belles Arts).

Més informació: http://fundacioarranzbravo.cat/

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400