Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Bo Cultural Jove de 400 euros impulsarà el consum de productes culturals entre el jovent de L’H (nova finestra)
22/07/2022 12:00:00
Promoció cultural

El Bo Cultural Jove de 400 euros impulsarà el consum de productes culturals entre el jovent de L’H

A partir de dilluns, 25 de juliol, s’obre el termini per sol·licitar aquesta ajuda

Les persones que compleixen 18 anys al llarg de l'any 2022 podran demanar aquesta ajuda directa de 400 euros per adquirir productes i gaudir d’activitats culturals. Prop de 2.700 joves de L’Hospitalet se’n podran beneficiar.

El bo estarà dividit en tres apartats, per fomentar el descobriment i l’accés a diverses expressions culturals. En primer lloc, 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals. En segon lloc, 100 euros per a productes culturals en suport físic: llibres, revistes, premsa o altres publicacions periòdiques, i videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray. I, finalment, 100 euros per a consum digital o en línia.

Com es pot obtenir el bo?

Com a pas previ, cal sol·licitar algun dels mitjans admesos per identificar-se i donar-se d'alta en el programa del Bo Cultural Jove:

Certificat digital: bit.ly/3Oq6CEe

DNIe: bit.ly/3v332ZN

Cl@ve: bit.ly/3v80WHT

Per obtenir el certificat digital, s’han de tenir els 18 anys ja complerts. Tanmateix, es pot obtenir Cl@ve sent menor d'edat, a l’oficina de registre més propera i amb acompanyament de la mare, pare o tutor.

Un cop en possessió d’algun d’aquests mitjans d’identificació electrònics, la gestió del Bo Cultural Jove es realitzarà a través del web https://bonoculturajoven.gob.es/, on es presentaran les sol·licituds.

Una vegada concedida l'ajuda, es rebrà una targeta de prepagament virtual per a ús a través del dispositiu mòbil. També estaran disponibles en format físic per a qui ho requereixi. La targeta estarà identificada amb un número i la identitat de la persona beneficiària. Els 400 euros es podran utilitzar durant els 12 mesos següents a la seva concessió. Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 d’octubre.

L'objectiu d’aquesta ajuda és triple: oferir als joves que compleixen 18 anys un impuls econòmic per descobrir i gaudir de la cultura; generar hàbits de consum de productes culturals, i, finalment, revitalitzar i dinamitzar el sector cultural, molt castigat durant la pandèmia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400