Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet posa el focus en la creació local emergent en una nova edició del festival Art Nou  (nova finestra)
29/06/2022
Districte Cultural L'H

L’Hospitalet posa el focus en la creació local emergent en una nova edició del festival Art Nou 

  Del 30 de juny al 3 de setembre, hi haurà exposicions i activitats paral·leles adreçades a la ciutat   Per primer cop, el Districte Cultural L’H acull la inauguració del festival

Del 30 de juny al 3 de setembre, L’Hospitalet i Barcelona acolliran l'onzena edició d'Art Nou, el festival d'art emergent que posa en contacte el col·lectiu de creadors i creadores amb el mercat de l’art i les galeries. El certamen està organitzat per l’associació de galeries Art Barcelona i és únic en l’àmbit nacional. Enguany, el Districte Cultural de L’Hospitalet serà l’encarregat de conduir la inauguració del festival. 


Art Nou s’ha consolidat com a certamen clau per descobrir el treball de nous talents i donar visibilitat a noves maneres de fer en l’art. A més, és el marc on s’estableixen ponts de col·laboració entre artistes emergents i galeristes.


En aquesta edició del 2022, s’ha dissenyat un extens programa adreçat a tota la ciutadania que inclou més d’una trentena d’exposicions i activitats paral·leles en diferents formats, tallers o visites guiades a les galeries i centres de producció.


Juliol batega amb les propostes artístiques d’#artnouLH


Els espais participants del Districte Cultural L’H són Ana Mas Projects, ethall, Fase, Fundació Arranz-Bravo, Galería Alegría, L21 Factory, NoguerasBlanchard, Raccoon Projects, Salamina i Tangent Projects.


Divendres, 1 de juliol, a partir de les 12 h, s’inauguraran les exposicions de forma col·lectiva a les galeries i espais de la ciutat. Més tard, a les 17.30 h, a la Galería Alegría hi haurà l’acció vibrrration thrrrough, performance a càrrec de Laura Llaneli. A partir de les 20 h, continuarà la celebració de la inauguració d’Art Nou 2022 amb un sopar pica-pica i una actuació performativa: demasiado ímpetu (idees de bombero, recuerdos y metáforas extremas), d’Ari Cardozo.


Durant el primer cap de setmana del festival, a L’Hospitalet també trobarem l’acció Hospi Internet Tour, de Marío Santamaría. Serà diumenge, 3 de juliol, a les 11 h i amb sortida des del Centre d’Art Tecla Sala. Per participar en aquesta activitat caldrà inscripció prèvia a info@artbarcelona.es.

En paral·lel a les exposicions, s’ha programat un extens programa d’activitats. Durant tot el mes de juliol, hi haurà visites guiades, converses i xerrades amb els artistes, performances, presentacions de publicacions i projeccions, entre d'altres.


Els espais Fase i Salamina centraran les visites destinades a galeristes i professionals a L’Hospitalet. Aquestes visites a centres de producció i investigació artística tenen l’objectiu de donar a conèixer el treball del col·lectiu d’artistes residents.


El festival conclourà el dissabte 3 de setembre amb l’entrega del Premi Art Nou 2022. El premi a la millor exposició el concedirà La Capella, l’espai que l’Institut de Cultura de Barcelona dedica als artistes emergents. Com a novetat, la Collezzione Taurisano concedirà un premi a una de les persones participants i, per segon any, la fira de Marsella ART-O-RAMA premiarà la millor exposició amb una participació gratuïta a l'edició de 2023.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural de L’Hospitalet és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. Actualment, es consolida com un dels principals pols creatius de l’àrea metropolitana.

Des de la seva posada en marxa el 2015, més de 500 artistes i agents culturals s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat. Hi trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, gabinets d’arquitectura i publicitat, o tallers de disseny de moda i de joies, entre altres activitats.

El Districte Cultural L’H representa un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, juntament amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa, i el clúster biomèdic de Bellvitge.
El programa d’Art Nou 2022 es pot consultar en el següent enllaç: artnou.net/exposicions.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400