Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Auditori Barradas acull una exposició sobre els bombardejos d’Hiroshima (nova finestra)
14/12/2022 19:50:00
Cultura

L’Auditori Barradas acull una exposició sobre els bombardejos d’Hiroshima

Gaspar Burón reflexiona sobre el record i la memòria a través d’uns treballs on l’horror no es mostra sinó que s’intueix

L’Auditori Barradas ha inaugurat avui l’exposició “1945?8?6?” de Gaspar Burón. Aquesta és una proposta que vol recollir i transmetre el llegat dels que van patir els bombardejos d’Hiroshima i ser un crit d’esperança i pau. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del cònsol general del Japó a Barcelona, Yasushi Sato, i del regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós.

L’exposició acompanya la història de la Sadako Sasaki, que tenia dos anys quan es van produir els bombardejos d'Hiroshima, el 6 d'agost de 1945. La Sadako va morir amb dotze anys a conseqüència de la radiació, però amb la il·lusió de curar-se va intentar fer mil grues de paper seguint la llegenda japonesa segons la qual si fas mil grues de paper, el teu desig més profund es farà realitat.

Des de llavors els nens continuen la tradició i les regalen celebrant la seva memòria al Parc Memorial de la Pau d’Hiroshima. “1945?8?6?” neix quan l’artista va rebre una d’aquestes grues de mans d’un infant japonès. Una obra on  l’horror no es veu, si bé s’imagina i es pot sentir.

La pràctica artística de Gaspar Burón (Barcelona, 1962) gira al voltant dels conceptes de record i memòria. Conceptes dels quals intenta entendre'n els efectes, les conseqüències o la capacitat per transfigurar les coses i reflexionar sobre les seves formes de representació.

L’Auditori Barradas

L'Auditori Barradas és un dels equipaments de proximitat més cèntrics de L’Hospitalet. Està especialitzat en programació musical i, a més, ofereix una programació variada d’activitats durant tot l'any que inclou teatre, dansa, audiovisuals, cicles de conferències i altres activitats escèniques, culturals, socials i divulgatives.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400