Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els Reis Mags d’Orient han arribat a L’Hospitalet a través d’un recorregut màgic (nova finestra)
05/01/2024 20:30:00
Cavalcada 2024

Els Reis Mags d’Orient han arribat a L’Hospitalet a través d’un recorregut màgic

La Cavalcada ha sigut una oda a la bellesa que neix de la convivència

La Cavalcada de Reis ha recorregut aquesta tarda els carrers de L’Hospitalet com a preludi de la nit més màgica de l’any. A les 17 hores, Núria Marín, alcaldessa de la ciutat, ha rebut Melcior, Gaspar i Baltasar a la plaça de Francesc Macià i Llussà, a Santa Eulàlia. 

Seguidament, a les 17.30 hores les carrosses i les comparses han començat la desfilada a la plaça de l’Escorsa, i han circulat pels carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, fins a arribar a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Novament, s’ha tornat a apostar per llençar els caramels des de les dues últimes carrosses, la de regals i caramels i la de carbó. Durant el trajecte, s’han llençat 4.500 kilograms de caramels i s’han repartit 400 kilograms de carbó. Enguany, membres de Plàudite Teatre han sigut els encarregats de repartir els caramels entre el públic assistent.

Aquesta cavalcada ha volgut ser un mirall de les diferents identitats que conviuen en harmonia a la ciutat. Per aquest motiu, en la desfilada i en la seva organització hi han participat prop de 250 persones, moltes d’elles del teixit social de la ciutat. S’hi ha involucrat 11 entitats entre grups de teatre, escoles de dansa i de música, escoles de gimnàstica i clubs esportius que han fet possible una cavalcada propera, teatral i màgica.

Durant la Cavalcada, a la plaça de l’Ajuntament ha tingut lloc un espectacle previ amb el qual s’ha esperat l’arribada dels Reis d’Orient. Una ballarina de la companyia Del Revés, especialitzada en dansa aèria, ha executat un número davant de la façana de l’Ajuntament.

A les 19.30 hores, l’alcaldessa ha rebut els Reis a la plaça de l’Ajuntament i han pujat al balcó de l’edifici consistorial on l’alcaldessa ha fet el lliurament de la clau de la ciutat als Reis, per tal que puguin deixar els regals a les llars dels infants.

I per acabar, els infants han pogut fer-se fotos amb els Reis Mags al Saló de Plens de L’Hospitalet.

Enguany, prop de 70.000 persones han rebut els Reis d’Orient durant la Cavalcada.

Una desfilada dedicada a la convivència i la diversitat

Enguany, la desfilada ha sigut una oda a L’Hospitalet, a la convivència i als diferents mons que integren tota una ciutat i que la fan vibrar dia a dia. Per començar, la carrossa de l’Estel ha obert la comitiva, acompanyada pels alumnes de percussió de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA), que han interpretat El vals de l’Estel, obra composta per la professora de l’escola, Carme Garrigó.

A continuació, han desfilat Ses Majestats, que han estrenat carrosses reials: la carrossa de Melcior, representant del nord, lluïa elements com la neu i els mars; la carrossa de Gaspar ha traslladat un ambient acollidor per representar la calidesa de la terra, i la carrossa de Baltasar s’ha inspirat en la natura poderosa i sàvia. Les tres carrosses anaven acompanyades per les comparses reials conformades per companyies d’animació de teatre de carrer.

Unes altres novetats han sigut la carrossa de l’obrador de tortells de Reis i la seva comparsa de pastissers. La màgia dels Reis s’ha fusionat amb la tradició gastronòmica de Catalunya per evocar la calidesa dels moments compartits durant les festes nadalenques.

També han desfilat les comparses: la d’anar a dormir, la carbonera, la que recull els xumets dels infants que ja s’han fet grans i la dels caramels. A les comparses també s’hi ha afegit una novetat: enguany totes les bústies reials han desfilat juntes formant una gran comparsa amb més de vint carters.

A la Cavalcada hi han participat les entitats de la ciutat:  Plàudite Teatre, Somnis, Olé Tu Salsa, Gimnàstica Gornal, Street Dance Area, 4 Hores Escola de Dansa, Rugby Club L’Hospitalet, Rusky Dance Company, Rookies Dance Studio, EMMCA (Escola Municipal de Música-Centre de les Arts) i TRO, Entitats de Foc de L’Hospitalet.

L’acte ha comptat amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que han vetllat per la seguretat al llarg del recorregut i en les vies d’accés.

A més del dispositiu policial, també hi havia presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil i d’ambulàncies; d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, i del personal de l’organització i els voluntaris.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400