Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Ciència al bus” apropa la cultura científica a la ciutadania (nova finestra)
13/12/2023 13:00:00
Cultura científica

“Ciència al bus” apropa la cultura científica a la ciutadania

Es tracta d’una experiència pilot a L’Hospitalet per fer arribar el coneixement científic a un públic divers

Avui la parada d’autobús del carrer d’Enric Prat de la Riba amb la rambla de la Marina s’ha convertit en un espai de divulgació científica. De 10 a 13 hores, persones investigadores i divulgadores han apropat a la ciutadania diferents qüestions de caràcter científic. L’activitat es repetirà divendres, 15 de desembre, a la Línia 9 de metro, des de Collblanc fins a l’Aeroport.

D’una banda, a la parada d’autobús, el grup d’investigació i divulgació de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha parlat dels avantatges del transport públic enfront de la contaminació atmosfèrica i la salut urbana. De l’altra, a la Línia 9 de metro, investigadores de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua - CSIC explicaran la recerca i les expedicions que duen a terme a l’Antàrtida, així com la importància de la contaminació invisible o química en el dia a dia. Durant ambdues activitats, les persones dinamitzadores difonen la seva recerca i les persones usuàries del transport públic poden interessar-s’hi i fer-los preguntes, i generar així una conversa distesa i oberta.

Aquesta iniciativa està organitzada en el marc de LHCiència, el pla estratègic en comunicació científica de l’Ajuntament de L’Hospitalet, el qual té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat. Hi col·laboren: Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest any, s’han dut a terme més de 90 activitats de caràcter científic a la ciutat de L’Hospitalet, dirigides a públic de diferents edats i interessos. A través d’aquestes iniciatives, s’ha transmès la idea que la ciència ens envolta i que pot ser acollidora, oberta i divertida.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400