Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Festival Django omple L’Hospitalet de jazz manouche (nova finestra)
23/11/2021

El Festival Django omple L’Hospitalet de jazz manouche

  • Més de 50 músics per recrear les composicions de Django Reinhardt

  • Classes magistrals a l’EMMCA a càrrec d’artistes que participen al festival

  • Del 26 al 28 de novembre al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas

Del 26 al 28 de novembre, l’Auditori Barradas i el Teatre Joventut acolliran els concerts del Festival Django L’Hospitalet, una edició històrica amb la participació de més de 50 músics per satisfer els amants de la música de Django Reinhardt. El Festival recupera les classes magistrals, que es faran a l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA).

El Festival Django és l’únic dedicat al jazz manouche i a la figura de Django Reinhardt del país i s’ha situat com un dels millors festivals de l’estil des que es va celebrar la primera edició, l’any 2010. El va posar en marxa Albert Bello, guitarrista hospitalenc i professor de l’EMMCA, amb els objectius de difondre el gènere, donar a conèixer grups locals i nacionals que el practiquen, programar grans artistes internacionals i oferir activitats pedagògiques de la mà de grans músics i pedagogs.

L’EMMCA és també l’única escola del món amb una oferta pedagògica en jazz manouche per a infants, joves i adults.

Programació
Divendres, 26 de novembre, a les 20 hores, a l’Auditori Barradas
The Django String Project.
L’escenari acollirà per primera vegada un quartet de corda i un quartet de manouche amb arranjaments inèdits de composicions de Django Reinhardt. Amb músics de primer nivell, és la presentació d’un projecte únic dirigit per Albert Bello, que presenta disc i que proposa una nova sonoritat dins del panorama jazzístic nacional i internacional.

Dissabte, 27 de novembre, a les 20 hores, al Teatre Joventut
Aurore Voilqué Trio feat Angelo Debarre. La violinista Aurore Voilqué presenta enregistrament, un homenatge al jazz manouche al costat d’Angelo Debarre, un dels més grans guitarristes de l’estil. A Un soir d’été, els dos solistes improvisen sobre una base rítmica impecable formada per Mathieu Chatelain a la guitarra i Claudius Dupont al contrabaix. Un viatge magnífic dins l'univers manouche, entre estàndards de Django Reinhardt, cançons franceses i magnífiques composicions del mestre Angelo Debarre.

Diumenge, 28 de novembre, a les 19 hores, al Teatre Joventut
The Django Orchestra Academy. És el gran conjunt de jazz manouche de l’EMMCA que ha tocat a espais emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Ara torna a l’escenari del Teatre Joventut amb un concert extraordinari amb un directe emocionant, amb nous arranjaments i convidats molt especials. Alguns dels músics més reconeguts de l’estil compartiran escenari amb aquests joves. Un concert d’excel·lència musical i únic al món amb l’EMMCA com a protagonista.

Divendres i dissabte, l’EMMCA acollirà les classes magistrals d’alguns dels músics que participen en l’edició d’enguany del festival, com Angelo Debarre i Aurore Voilqué.

Més informació a la web del Festival: https://www.festivaldjangolh.com/

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400