Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El TPK celebra 45 anys d’història i d’activisme artístic a L’Hospitalet (nova finestra)
21/06/2022 21:00:00
Cultura

El TPK celebra 45 anys d’història i d’activisme artístic a L’Hospitalet

El centre es consolida com a referent de la creació i la formació en art contemporani

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín i el regidor Cultura, David Quirós, han assistit aquest vespre a la celebració del 45è aniversari del TPK Art i Pensament Contemporani coincidint amb la inauguració de l’exposició “Albada o Ocàs. Solstici 2022”, dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK.

El TPK Art i Pensament Contemporani és un projecte d’investigació que comprèn sis línies fonamentals d’actuació: formació, creació, producció, difusió, intercanvis internacionals i suport a l'art emergent amb espais de residència per a artistes.

La seva història es remunta al 1977 quan es funda el Taller de Pubilla Cases amb el propòsit de crear un punt de referència en l’àmbit de les arts plàstiques a L’Hospitalet. El projecte aviat s’arrela fermament en l’entorn social per mitjà de la col·laboració amb les escoles, les diverses entitats públiques i privades i la seva funció com a seu de formació artística.

El 1992 es trasllada al Centre Cultural Tecla Sala i actualment s’estructura en projectes de diversa orientació que es complementen per tal de crear un projecte total coherent i incisiu. Cadascun té una estructura i funcionament propis, però sempre s'hi troben relacionats a nivell espacial i conceptual. Al TPK tota actuació artística és concebuda perquè tingui una clara repercussió al territori. 

Fins al 17 de juliol es podrà visitar l’exposició “Albada o Ocàs. Solstici 2022”. Aquest és el resultat d’una recerca dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK per a reflexionar sobre la preocupació, la incertesa i la por davant el futur en el marc de la situació històrica que ens toca viure. Aquest projecte, de caràcter local, és el resultat de la col·laboració entre el TPK Art i Pensament Contemporani i el Centre d’Art Tecla Sala.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400