Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Galeries de L’Hospitalet participen en la primera edició de The Collector is Present (nova finestra)
17/05/2023 12:15:00
Cultura

Galeries de L’Hospitalet participen en la primera edició de The Collector is Present

És el preàmbul de la pròxima edició de Barcelona Gallery Weekend

El 19 i el 20 de maig se celebra la primera edició de The Collector is Present, la nova cita artística de primavera que neix de la col·laboració entre col·leccionistes d’art i galeristes. L’Hospitalet hi participa amb quatre de les galeries assentades al Districte Cultural de la ciutat.

Les galeries han convidat col·leccionistes a intervenir en els seus espais durant un cap de setmana, implicant-se activament en la programació. El resultat és una agenda d’exposicions, trobades, visites i converses per reflexionar sobre el fet de col·leccionar, exposicions amb obres de col·leccions particulars creades ad hoc o peces que dialoguen amb les exposicions en curs.

A L’Hospitalet podrem veure-hi les propostes de les galeries Ana Mas Projects, etHALL, L21 Barcelona i NoguerasBlanchard.

Per començar, divendres, 19 de maig, a les 19 hores, la col·leccionista Pilín de Vilallonga i el galerista Jorge Bravo (etHALL) compartiran “Una seqüència il·lustrada. Fites íntimes per a un relat compartit”. L’endemà, a les 13 hores,  el col·leccionista Asier Tapia i Jorge Bravo establiran un diàleg amb l’exposició “envés”, d’Antonio Menchen, incorporant peces i imatges de les seves col·leccions particulars amb l’objectiu de contextualitzar, desafiar i reivindicar la subjectivitat pròpia de qui s’acosta a l’art.

Per la seva banda, les galeries NoguerasBlanchard, Ana Mas Projects i L21 Barcelona presenten, simultàniament als tres espais, una mostra d'obres seleccionades de la “Q. LØSS Collection”, en què es posarà el focus en el diàleg que sorgeix entre obres d’artistes contemporanis del context local i d’artistes reconeguts de les avantguardes històriques. Xavier Aballí serà l’encarregat de comissariar aquesta exposició. Dissabte, 20 de maig, el comissari oferirà una visita guiada i vermut a les 13.30 h.

El programa The Collector is Present servirà de preàmbul de la novena edició de Barcelona Gallery Weekend, que se celebrarà del 14 al 17 de setembre. Aquest és un projecte de l’associació Art Barcelona que busca visibilitzar la labor de les galeries com a espais generadors de cultura d’accés gratuït al llarg de tot l’any.

Totes les galeries participants a The Collector is Present també participaran a Barcelona Gallery Weekend.

Més informació a barcelonagalleryweekend.com

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400