Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de CREA L’H 2023, el festival d’art i creació contemporània de L’Hospitalet (nova finestra)
03/11/2023 12:30:00
Cultura

CREA L’H 2023, el festival d’art i creació contemporània de L’Hospitalet

Conceptualitzat i produït per la mateixa comunitat artística i creativa del Districte Cultural   Amb intervencions artístiques en arts visuals, arts performatives, música i disseny

El CREA L’H, el festival de la comunitat artística del Districte Cultural de L’Hospitalet, celebra la seva setena edició els dies 4 i 5 de novembre. Professionals de les arts visuals, del disseny i de la música mostren durant dos dies intervencions artístiques de nova creació en diferents espais autogestionats de L’Hospitalet.

L’Ajuntament ofereix tot el suport i acompanyament perquè artistes, col·lectius i espais puguin idear, conceptualitzar, produir i presentar les seves obres i intervencions artístiques d’aquest festival fet de baix a dalt (bottom up), amb un format i una metodologia de treball que vol situar els agents artístics del Districte Cultural L’H en el centre d’atenció i d’interès.

El CREA L’H permet que artistes i curadors s'aliïn per treballar plegats sobre la base de les afinitats, amb la finalitat de generar projectes site-specific, vinculant també espais creatius del territori. Així, es produeix una proposta transversal entre artistes-comissaris-espais, que creen connexions inèdites, que oxigenen i mostren el teixit creatiu de l’escena artística de la ciutat.  

En aquesta edició, crítics i curadors proposen, conjuntament amb artistes de la ciutat, projectes i intervencions basades en les seves inquietuds, desitjos i afinitats. D’aquesta manera neixen deu propostes expressades mitjançant arts vives i eclèctiques; noves sonoritats; pintura expandida; transmatèria; cocreació social; concerts performàtics; vàlvules, turbines i mosques; ciberpunk; spokenword; metaescultura; al·lucinacions fímiques, poesia urbana, i fotografia empoderada. 

El col·lectiu de dissenyadors i creatius Sociedad 0, Premi Ciutat de Barcelona 2021 en la categoria d’arquitectura, urbanisme i disseny, ha creat el nexe d’unió entre els diferents espais. Es tracta d’una intervenció amb materials industrials duta a terme davant dels edificis on es troben els espais de creació, i aquesta repetició formal crea un lligam conceptual entre els diferents espais. 


Un cap de setmana, nou espais, deu intervencions artístiques i més de 30 artistes i col·lectius implicats

Del 4 al 5 de novembre del 2023, es podran veure les següents intervencions:

Turbina: Joan Bennàssar, amb Dràcula com a curadors (Àlex Palacin i Mònica Planes), transformen l’espai  en una turbina, a través d’una cadena d’al·lucinacions escultòriques i fílmiques. A l’Almacén Bahía (rambla de la Marina, 456, 4t pis). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge  5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

Perímetre de seguretat: Isabel Servera, amb Pilar Cruz com a curadora, exerceixen de vàlvula de transmissió entre sabers materials artesanals i urbans. A Fase (avinguda del Carrilet, 183). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

MSP1: Marc Sparfel és pura transmatèria al TPK, a cura de Jordi Garrido. MSP1 proposa una mirada sobre l’última línia de treball de l’artista. Al TPK. Art i Pensament Contemporani (avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

Passenger Tales Cicatrices: Núria Prieto cedeix la càmera a víctimes de la violència de gènere, que es transformen des de l’empoderament creatiu i mostren la seva mirada a l’espai de Plàudite Teatre. A l’Edifici Freixas (carrer de la Glòria, 7). Dissabte, 4, d’11 a 15 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 13 h i de 17 a 19 h.

Jaleos y Manduca. Las moscas no van al mármol: Es tracta d’una gran acció comunitària que transita a través de la gastronomia, la performativitat, recitals veïnals i una mosca que aleteja durant la festa. A la plaça de Sant Jordi. Amb la participació del Moskamot de Santa Eulàlia. Dissabte, 4, de 12 a 17 h. Punt de trobada: plaça de l’església de Santa Eulàlia de Provençana.

Oficina de territorios perdidos y encontrados: Renata Gelosi i Mathias Klenner, amb la curadoria de Lolo&Sosaku i La Infinita, proposen una performance sonora multicanal dins de l'antiga fàbrica de La Veloz, a partir de la instal·lació “De la Tierra”, de Lolo & Sosaku. A La Veloz (carrer de la Riera dels Frares, 23). Dissabte, 4, de 16 a 17 h.

AHORA MÁS QUE NUNCA. Diarios íntimos 80% BAUL: un musical sobre la vida als barris i els extraradis de les ciutats creat a partir dels diaris íntims de l'artista Raúl Páez (1995, L'Hospitalet). A El Pumarejo (avinguda del Carrilet, 187, nau 4). Dissabte, 4, a les 20.30 h.

Figura satèl·lit:  La pintora Rita Sala, acompanyada de Margot Cuevas, transita a través de la pintura per establir relacions i tensions entre el subjecte i l’espai. Raccoon Projects (carrer de Salvador, 22). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

9NOVES: Sociedad 0 farà la conducció itinerant pels espais del CREA, amb la curadoria de Carolina Olivares. A l’exterior dels diversos espais participants. 4 i 5 de novembre.

Rise Above: combina la dinàmica histriònica de la paraula parlada de Lydia Lunch, un dels gèneres interpretats més polèmics, amb la improvisació i el virtuosisme sensacional d'Ian White per crear una vetllada poètica i musical, tan íntima com provocativa. A la Sala Zowie (passatge de Can Polític, 13). Diumenge, 5, a les 20 h.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic, per convertir L’Hospitalet en una ciutat capdavantera de l’àrea metropolitana. La creativitat, el talent i la innovació en són els protagonistes. 

És un espai obert a tothom, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i de joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Actualment, compta amb més de 500 agents, que se sumen als més de 30 equipaments de la ciutat, i als gairebé 60 festivals que se celebren (molts d’ells metropolitans), a banda dels llocs d’interès de la ciutat, els espais de restauració i cuina creativa, o les associacions culturals locals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400