Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Pessics de Ciència celebra 20 anys de divulgació científica a L’Hospitalet (nova finestra)
07/11/2023 13:30:00
El programa d’activitats s’emmarca dins de la Setmana de la Ciència, amb propostes per a tots els públics

Pessics de Ciència celebra 20 anys de divulgació científica a L’Hospitalet

Ciència

Pessics de Ciència, el principal projecte de divulgació científica de L’Hospitalet, nascut al Centre Cultural Sant Josep el 2003, celebra el 20è aniversari amb un programa d'actes especial adreçat a tots els públics.

L’agenda d’activitats inclou un ventall de propostes (xerrades, exposicions i un concert, entre altres) que reflecteixen la tasca de divulgació científica realitzada per Pessics de Ciència fins avui. El programa s’emmarca en la 28a Setmana de la Ciència, que enguany té lloc del 10 al 29 de novembre sota la coordinació de la Fundació Catalana de la Recerca i la Innovació (FCRI).

L'acte central del 20è aniversari tindrà lloc dijous, 9 de novembre, a les 19 hores a l'Auditori Barradas. Serà presentat i conduït per Núria Salan, membre del Comitè Científic de Pessics de Ciència i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Comptarà també amb la intervenció de Gemma Marfany, membre del Comitè Científic de Pessics de Ciència i catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona, i amb una conversa sobre ciència i cultura amb dos dels fundadors de Pessics, Ferran Farré i Jordi Serrallonga.

El dimecres 22 de novembre, al Centre Cultural Sant Josep, es projectarà El valle de Concavenator, un documental sobre l’espècie de dinosaure trobada a Cuenca i protagonista d’alguna entrega de Jurassic Park. La presentació anirà a càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic, col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La setmana següent, el 29 de novembre, l'Auditori Barradas acollirà Desconcert, música rock amb contingut científic a càrrec del grup From Lost to the River, liderat per la neurobiòloga Mara Dierssen, membre del Comitè Científic de Pessics de Ciència i investigadora destacada en el camp de la síndrome de Down al Centre de Regulació Genòmica (CRG).

Durant els mesos de desembre i gener es podrà visitar al Centre Cultural Sant Josep la mostra "Pessics de Ciència: 20 anys divulgant ciència", un recull de les diverses exposicions de Pessics de Ciència al llarg d’aquests vint anys. Durant la inauguració, el 30 de novembre, es presentarà també la “maleta pedagògica dels 20 anys de Pessics de Ciència”.

Per culminar la celebració, el cap de setmana del 2 i 3 de desembre, Pessics de Ciència participarà en les activitats de cultura científica que es faran a sis Equipaments educadors al barri oberts en escoles de la ciutat, amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebra el 30 de novembre, enguany sota el lema “La cultura, font de creació i aprenentatges a la ciutat educadora”. Es faran espectacles de ciència escènica (màgia i ciència) i instal·lacions de mecanismes cinematogràfics primitius durant aquest cap de setmana.

Pessics de Ciència, que actualment es troba sota el segell LHCiència, el pla estratègic en comunicació científica de l’Ajuntament de L’Hospitalet, vol commemorar així vint anys d'apropar la ciència i la cultura a la ciutadania, amb el desig de continuar inspirant les generacions futures.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400