Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Ana Mas Projects - Sheroanawe Hakihiiwe Wakari Fruta dulce de la selva 2019Veure imatge de Setena edició del Barcelona Gallery Weekend del 15 al 19 de setembre (nova finestra)
30/07/2021

Setena edició del Barcelona Gallery Weekend del 15 al 19 de setembre

· Les activitats dels dies 15, 16 i 17 de setembre estaran dirigides al públic professional, i els dies 18 i 19 de setembre al públic general, amb exposicions, una àmplia agenda d'esdeveniments, visites guiades i activitats per a famílies
· Comptarà amb 33 galeries, xifra rècord de participants, 27 de Barcelona i 6 de fora

Barcelona Gallery Weekend celebrarà la 7a edició del 15 al 19 de setembre afermant la seva presència al calendari internacional d'esdeveniments del món de l'art.
 

Barcelona Gallery Weekend, organitzat per l'associació Art Barcelona, comptarà amb 33 galeries, xifra rècord de participants, 27 de Barcelona i 6 de fora de la ciutat, ampliant l'escena artística a tres municipis de la província L'Hospitalet, Santa Margarida i els Monjos i Sitges.

Les activitats dels dies 15, 16 i 17 estaran especialment dirigides al públic professional (col·leccionistes, crítics d'art i representants d'institucions nacionals i internacionals). Els dies 18 i 19 estaran dirigits al públic general, oferint l'oportunitat de visitar totes les exposicions i assistir a les diferents activitats que se celebraran a les galeries.

La nova edició de Barcelona Gallery Weekend comptarà amb la participació, per primera vegada, d'Out Of Africa Gallery, situada a Sitges i dedicada a l'art contemporani africà; Imaginart Gallery, especialitzada en art reivindicatiu, transgressor i polític, i amb artistes crítics amb l'statu quo; els dos espais de Galería Alegría, que acaba de traslladar la seva seu de Madrid a L'Hospitale, i Valid Foto, galeria especialitzada en fotografia.

També en formaran part les galeries Ana Mas Projects, etHALL i NoguerasBlanchard.

Prop de 70 artistes de 20 països
De l'àmbit nacional, Barcelona Gallery Weekend comptarà amb artistes com Pedro Moreno-Meyerhoff, figura clau actual del realisme, amb una bella reflexió sobre la relació entre l'ésser humà i la seva posició de dominació sobre la naturalesa; Yago Hortal, amb un nou acostament a la seva obra trencant amb l'explosió del color i prioritzant el traç i el moviment; les escultures de l'artista conceptual Mateo Maté modificaran l'ideal de cànon clàssic per a adaptar-ho a una nova realitat, i Miquel Mont descompondrà en diferents plans dispositius tan quotidians com les vitrina o taulells de botigues i centres comercials.

La intervenció artística de Bea Sarrias i Morrosko Vila-San-Juan farà reviure la cultura avantguardista catalana de finals dels 60 de la Casa Gomis, més coneguda com La Ricarda. Un altre diàleg, comissariat per Joaquín García, és el que s'estableix entre l'obra de Pepe Espaliú (1955-1993) i Alberto Cardín (1948-1992), pioners en fer de la seva identitat sexual un tema a tractar i en intentar treure a la llum la malaltia de la sida, enfocant-la com una epidèmia cultural a més d'una malaltia del cos. Seguint la mateixa temàtica, “The Inheritance (Together Again)” mostrarà l'herència que l'activisme de la cultura contra el VIH ha deixat en la generació actual a través de les obres de Fito Conesa, Michael Roy i Antoine et Manuel.
En pintura, l'artista mallorquí i mestre del grotesc Rafel Bestard exposarà els seus nous olis i mostrarà el seu procés de creació a través del videoart i la performance; Miguel Rasero, artista andalús establert a Barcelona, mostrarà la seva visió personal del confinament i Guillermo Pfaff mostrarà les seves obres més recents.

Diego Ferrari interpretarà la transformació de la ciutat de Londres, centrant-se en els inicis de diversos artistes que avui dominen el mercat mundial de l'art; Luz Broto realitzarà una intervenció específica a l'espai alterant els elements constructius; Teresa Solar exposarà els seus treballs escultòrics dotant així d'una nova dimensió artística als elements que utilitza com decorats per a les seves pel·lícules; Carmen M. Castañeda portarà el brodat de l'alta costura a un marc artístic, i Vanesa Muñoz treballarà sobre el mite de l'etern retorn a través de l'escultura.

Entre les exposicions col·lectives, destaquen: Dorian Sari i Rosa Tharrats, comissariada per l'arquitecta i escriptora Andrea Rodríguez Novoa; artistes com Samuel Salcedo, Gerard Mas, Alejandro Monje o Lantomo, entre altres, abordaran el concepte de diversitat en tots els seus vessants; Pep Agut, Martí Anson, David Bestué, Carlos Casas, Lúa Coderch, Patricia Esquivias, Joan Fontcuberta, Gerard Ortín, Daniela Ortiz i Alex Reynolds tendeixen un pont entre les galeries àngels barcelona i Estrany-de-el-Mota (1996-2019); la reivindicació del món del tèxtil de la mà de dones artistes catalanes com Aurèlia Muñoz, Dolors Oromí, Marga Ximenez i Francesca Piñol, comissariada per Silvia Ventosa; i, amb la cibernètica com a tema central, Lúa Coderch, Belén Zahera, Karlos Gil o MAIO.

Entre els autors moderns i d'avantguarda, destaquen una exposició individual d'Eduardo Chillida, i el mateix autor juntament amb Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tàpies, Antonio Saura, José Guerrero, Manolo Millares, Gerardo Rueda, Pablo Serrano i Juana Francés en diàleg amb Fernando Zóbel.

De l'àmbit internacional, Barcelona Gallery Weekend comptarà amb una àmplia representació de dones artistes, com la colombiana María Eugenia Trujillo, amb un discurs crític amb la discriminació de gènere i una pràctica relegada al treball femení, el brodat; la xilena Johanna Unzueta, amb una sèrie d'obres que explora la forma corba del món natural i artificial; la fotògrafa siberiana Alisa Sibirskaya, amb el seu realisme gairebé pictòric de temàtiques mitològiques i de la cultura del seu país; l'artista multidisciplinària italiana Marinella Senatore, amb un constant diàleg entre la història, la cultura popular i les estructures socials; la suïssa Gabrielle Graessle, amb el seu imaginari fresc i agosarat que va de la cultura pop a la moda i el cinema; l'alemanya Katharina Arndt, que reflexiona sobre l'estil de vida -opulent i massiu- en l'era digital, i la polonesa Malgosia Jankowska, amb els seus quadres simbòlics i fantàstics alhora.

A més, Barcelona Gallery Weekend comptarà amb una antològica del referent del surrealisme Henri Michaux; amb Sheroanawe Hakihiiwë, artista contemporani indígena de l'amazones veneçolà que treballa per a preservar la memòria oral del seu poble; de l'uruguaià Yamandú Canosa; l'art crític amb el govern del nigerià Bob-Nosa; els treballs monocroms de l'italià Enrico Della Torre i les últimes produccions del belga Julien Meert.

Activitats, Programa Artévete i Programa d'Adquisicions
El programa expositiu de Barcelona Gallery Weekend anirà acompanyat d'una extensa agenda d'activitats complementàries de diferents formats a les mateixes galeries. Les trobades, xerrades, presentacions, concerts o performances donaran l'oportunitat de conèixer més de prop als artistes i als galeristes i aprofundir en les temàtiques tractades a les exposicions.

En col·laboració amb la Fundació ARCO, es realitzaran els ARCO Gallery Walks, itineraris guiats gratuïts a totes les galeries participants en grups reduïts acompanyats per guies professionals, i en els quals els galeristes, artistes i/o comissaris de cada espai explicarà de primera mà les exposicions.

A més, i després de la bona acollida de la passada edició, Barcelona Gallery Weekend organitza BGW Familiar, visites guiades a les galeries per a famílies amb nens i nenes. Les rutes en família són a càrrec de la comissària independent Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura], guanyadora en 2019 del Premi GAC.

Amb l'objectiu d'acompanyar a nous compradors que es plantegen adquirir obra i de fomentar el mercat de l'art emergent, Barcelona Gallery Weekend organitza el Programa Artévete, una eina per a guiar i assessorar el públic interessat en el procés d'adquisició. Artévete 2021 ofereix xerrades informatives sobre mercat de l'art i llança el Plan Artévete, un servei d'assessorament personalitzat en la primera compra al llarg de tot l'any.

A més, i per cinquè any consecutiu, Barcelona Gallery Weekend 2021 presenta un Programa d'Adquisicions dirigit a fundacions i empreses privades que es comprometen a incorporar a les seves col·leccions obres d'entre les exposades a les galeries participants. El Programa d'Adquisicions contribueix a dinamitzar el mercat artístic i per tant la relació entre col·leccionisme i galeries, agents imprescindibles per a la promoció dels artistes.

Barcelona Gallery Weekend és un projecte d’Art Barcelona Associació de Galeries, amb el suport i col·laboració de: Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Institut de Cultura de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, Fundación ARCO, Audemars Piguet, Fundació Vila Casas, Colección Manuel Expósito - Visual Sign Barcelona, Piramidón Centre d’Art Contemporani, Barcelona Global, L’Hospitalet Districte Cultural, Centre d’Art Tecla Sala, Fundació Antoni Tàpies, Galeries d’Art de Catalunya, GalleryWeekend.org, Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Ajuntament de Sitges, Artland, RedCollectors, Arteinformado, BCN Metropolitan, GRAF, La Vanguardia, RadioPrimaveraSound, Tendencias del Mercado del Arte, Time Out, CCCB, Fundació Arranz Bravo, Fundació Joan Miró, Cementiris de Barcelona, La Virreina Centre de la Imatge, MACBA, Museu Picasso, Pas Une Orange, Tangent Projects i Trama34.

Més informació a www.barcelonagalleryweekend.com

Foto: Ana Mas Projects - Sheroanawe Hakihiiwe Wakari Fruta dulce de la selva 2019

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400