Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Últims dies per visitar l’exposició “Our garden needs its flowers” que recull l’efervescència creativa del Districte Cultural (nova finestra)
13/07/2021

Últims dies per visitar l’exposició “Our garden needs its flowers” que recull l’efervescència creativa del Districte Cultural

  • Fins al 18 de juliol es pot visitar al Centre d’Art Tecla Sala i  proposa una lectura del context artístic del Districte Cultural a través de les arts visuals, la música i el disseny

  •  La mostra, comissariada per David Armengol i Albert Mercadé, s’ha acompanyat  d’un programa d’activitats, concerts i exposicions temporals amb l'objectiu de posar de manifest la diversitat creativa de la ciutat.

Des del 2015, més de 500 artistes i agents culturals han escollit la ciutat de L’Hospitalet com a destinació creativa. Músics, dissenyadors i artistes visuals conviuen avui en espais rehabilitats de l’antiga zona industrial de la ciutat, que s’ha erigit en un dels principals pols culturals de l’àrea metropolitana.

L’exposició “Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L'Hospitalet” ha donat a conèixer els diversos fluxos, sinergies i relats artístics que conviuen al Districte Cultural des d’una aproximació natural i espontània, a través d'una selecció de 50 artistes visuals de diferents generacions, músics i dissenyadors.

A l'exposició hi han estat representats els 10 espais de creació que hi ha al Districte Cultural de L'Hospitalet: l’Edifici Freixas, Can Polític, La Tonal’H, l’Espai Salamina, FASE, Trama 34, La Infinita, LeonardodaVinci, Cobalto 13, Av. Fabregada 22 i TPK Art i Pensament Contemporani.

L’exposició ha proposat un recorregut irregular i selvàtic a través d’una successió d’illes d'intensitat artística, allà on es creuen inquietuds comunes entre els creadors; la cura i la reivindicació de la matèria, la dialèctica entre la natura i la tecnologia, les dinàmiques expansives de la pintura, la deconstrucció de la mirada artística o l’activisme cultural.

Aquest projecte organitzat i produït pel Centre d'Art Tecla Sala i el Districte Cultural de L'Hospitalet ha estat comissariat per David Armengol i Albert Mercadé. Un equip de dissenyadors de L’Hospitalet, comissariats per l’estudi DOES Work, ha coordinat la imatge gràfica i el disseny general del projecte a partir de materials d’origen local i en estret diàleg amb les obres dels artistes. La música i el so s'han incorporat a l’exposició a través de l’espai Belvedere, un escenari dissenyat pel binomi d’arquitectes TAKK (Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño), que ha acollit la programació musical que ha confeccionat la sala de concerts Salamandra.

Activitats i exposicions associades
Amb l'objectiu de posar de manifest la diversitat creativa de la ciutat, l'exposició s'ha acompanyat durant aquests gairebé cinc mesos d’un programa d'activitats i exposicions associades que han tingut lloc al Centre d’Art Tecla Sala i a l’espai públic.

És el cas de l’exposició dedicada a La Infinita, el laboratori de creació, investigació i producció artística fundat per Jordi Colomer (artista) i Carolina Olivares (productora) l’any 2018; l’exposició “La pintura silent”, un homenatge al pintor Xavier Grau a través d’una selecció d’obres provinents del seu estudi al Districte Cultural de L’Hospitalet i  el taller de videocreació “La muerte en la calle”, formant part del programa “Art i territori” que impulsa el Districte Cultural de L’Hospitalet en col·laboració amb el Festival LOOP Barcelona.

La música també ha estat protagonista com una de les expressions artístiques més destacades del Districte Cultural de L'Hospitalet de la mà de la Sala Salamandra que ha programat una sèrie de concerts com el de Neus Borrell i Bru Ferri, The Zephyr Bones, Aiala o Anabel Lee.

Artistes
Francesca d’Alfonso, Rafael Barradas, Arnau Blanch, Lucía C. Pino, Mireia C. Saladrigues, Ludovica Carbotta, Joan Claret, Paco Chanivet, Jordi Colomer, Germán Consetti, Guillaume Darribau, Pere Díez, Quico Estivill, Arash Fayez, Lara Fluxà, David Franklin, Neus Frigola, Carles Gabarró, Duncan Gibbs, Xavier Grau, Matteo Guidi, Marc Herrero, María I. Barros, La Infinita, Víctor Jaenada, Samuel Labadie, Andrea Leria, Raúl Lobo Baroja, Laura Llaneli, Óscar Martín, Berto Martínez Tello, Paola Massi, Dolores Mendy, Antoni Muntadas, Nevenka Pavic, Rasmus Nilausen, Raúl Páez, Alejandro Palacín, Diego Paonessa, Ayelen Peressini, Mercedes Pimiento, Mònica Planes, German Portal, Pablo del Pozo, Maria Pratts, Antonio R. Montesinos, Alfredo Sánchez, Mario Santamaria, Isabel Servera, Sitesize, Lolo & Sosaku, TAKK, Pep Vidal, Martin Vitaliti i Diego Tampanelli.

Dissenyadors
Èlia Bagó, BoO Barcelona, Oriol Cabarrocas, Júlia Crehueras, Cristian Herrera, Max Milà i Laura Sebastianes, Josep Novell, Polígono 69 i Sara Torres. 

Músics 
Neus Borrell i Bru Ferri, Anabel Lee, The Zephyr Bones i Aiala.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400