Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Torna la Nit dels Museus amb portes obertes a les exposicions, decoracions lumíniques i concerts a l’aire lliure (nova finestra)
12/05/2021

Torna la Nit dels Museus amb portes obertes a les exposicions, decoracions lumíniques i concerts a l’aire lliure

  • El 15 de maig, de 18 a 22 hores, al Museu, el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i TPK


El dissabte 15 de maig torna la Nit dels Museus, una cita per gaudir amb tranquil·litat de les exposicions temporals i les col·leccions permanents, que romandran obertes fins a les 22 hores. El Museu, el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i TPK se sumen a la cita emblemàtica del calendari cultural amb una jornada de portes obertes, amb música a l’aire lliure i decoracions lumíniques.

Al Museu, a Casa Espanya, a més de les exposicions permanents al voltant de la història de L’Hospitalet, es podrà visitar la mostra temporal “Caixes friquis”, una col·lecció poc convencional recollida pel periodista Jaume Vidal. A l’Harmonia hi ha tres exposicions temporals: els dibuixos de Carles Sobrino de les masies de L’Hospitalet; la contribució hospitalenca a l’exposició commemorativa del 90è aniversari de la proclamació de la República —que forma part de l’activitat Memòria en Xarxa, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació—, i els gegants, gegantons i capgrossos de la Colla Gegantera de Sant Josep.

Els voltants del Museu exhibiran una decoració lumínica. El carrer del Xipreret lluirà paraules gegants que projectaran amabilitat, positivisme i empenta. Un “hola” de llum donarà la benvinguda a Casa Espanya i una flama poètica de Petra Vlasman a l’Harmonia convidarà els visitants a fer-se una selfie.

Les sales d’exposició del Centre Cultural Tecla Sala també conviden a visitar en un horari excepcional les exposicions i gaudir de la música a l’aire lliure.

El Centre d’Art Tecla Sala proposa visitar “Our garden needs its flowers”, un recorregut actual pel context artístic del Districte Cultural a través de les arts visuals, la música i el disseny, i “El llibre com a present continu”, amb una selecció de llibres d’artista de categories diverses com llibres, làmines, fulls, plecs, capses de làmines o portafolis.

La Fundació Arranz-Bravo ofereix l'exposició acabada d’estrenar de Mercedes Pimiento “Arquitectures terminals”, un projecte basat en l’experimentació i la utilització de materials domèstics i industrials.

La proposta de TPK, “Sans trêve, sans merci”, acosta l’obra que Francele Cocco i Nathalie Rey han fet durant la crisi sanitària amb la qual denuncien l’estat compulsiu que imposa el sistema capitalista.

Els jardins de la Tecla Sala acolliran els tres concerts de Brass Band L’H Attack, Combo Tramuntana Swing i Combo Hidroponih de l’EMMCA, a partir de les 18 hores.

L’entrada a les exposicions no requereix reserva prèvia. La seguretat estarà garantida durant les visites, seguint les recomanacions sanitàries d’ús de mascareta i distància de seguretat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400