Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Convocat el Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial 2021 (nova finestra)
12/11/2020

Convocat el Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial 2021

L’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial convoquen el Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial 2021 amb la publicació de les bases del guardó, dotat amb 12.000 euros. El termini de presentació dels originals finalitza el 31 de gener del pròxim any.

Al premi s’hi poden presentar escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat o procedència amb residència a l’Estat espanyol amb novel·les de gènere negre o policíac escrites en llengua castellana o catalana.

Les obres han de ser originals i inèdites i no poden tenir els drets d’autoria compromesos ni haver rebut cap premi amb anterioritat. El jurat emetrà el veredicte durant el mes de maig de 2021, quan es farà públic el nom de la persona guanyadora.

El jurat atorgarà el premi a la novel·la que consideri que reuneix més mèrits i millor valoració a tenor de la seva qualitat i encaix amb l’objecte del premi. Estarà format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director o directora de la Biblioteca la Bòbila, dos especialistes en novel·la negra i dos lectors del club de lectura de novel·la negra seleccionats per la Biblioteca, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac, i promotora del guardó.

L’obra es publicarà a la col·lecció Roca Criminal i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila durant el quart trimestre de 2021.


Lliurament del Premi 2020

El pròxim 28 de novembre es lliurarà el premi de l’edició d’enguany a l’escriptor madrileny Alberto Gil, en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila a les 19 hores. A causa de les restriccions adoptades per combatre la Covid-19, l’acte es farà sense públic i es podrà seguir per streaming a través de les xarxes socials de les Biblioteques de L’Hospitalet.

Alberto Gil (Madrid, 1952) és el catorzè guanyador del Premi L’H Confidencial amb Las jaurías, una novel·la de frontera protagonitzada per una periodista que investiga un crim polític i ambientada a La Raya, una zona situada entre Badajoz i Portugal.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400