Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El projecte Era’s Muse del Museu de L’Hospitalet, reconegut com a bona pràctica (nova finestra)
15/02/2023 11:45:00
Cultura

El projecte Era’s Muse del Museu de L’Hospitalet, reconegut com a bona pràctica

Promou la multidisciplinarietat per inspirar el pensament crític, el raonament i l'experimentació

Des de l’any 2019 el Museu de L’Hospitalet ha creat aliances amb diferents socis europeus per crear el projecte Era’s Muse, amb l’objectiu d’integrar les STEAM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) dins el procés educatiu i aplicar-les a entorns museístics. Ara, un cop finalitzat i avaluat, el projecte ha rebut la menció de bona pràctica en el marc del programa Erasmus+, d'educació, formació, joventut i esport de la Unió Europea.

El projecte Era’s Muse vol ajudar a desenvolupar les habilitats dels estudiants, potenciant la seva creativitat, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes a través de la innovació i la multidisciplinarietat.

Arran d’adaptar el projecte a la situació de confinament provocada per la pandèmia es va acordar realitzar un seguit d’accions: un manual en línia sobre les STEAM, un informe sobre el seu ús en els currículums escolars de cada país, una diagnosi de les activitats relacionades amb les STEAM als museus i una exposició pública de resultat durant la Jornada Oberta Era’s Muse, Museu de nova era, amb l’objectiu de reflexionar i compartir experiències sobre com els museus poden ajudar a generar coneixement STEAM.

Aquest coneixement adquirit s’ha aplicat per dur a terme una sèrie de petits cursos en línia, gratuïts, on es proposen una sèrie d'activitats complementàries, que es poden relacionar amb la visita a museus de ciència, tecnologia, art i matemàtiques. Es pot consultar més informació sobre els cursos a través del següent enllaç.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400