Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nova temporada de música i escena de L’Hospitalet (nova finestra)
17/01/2024 12:30:00
Cultura

Nova temporada de música i escena de L’Hospitalet

Hi passaran, entre d’altres, Lolita Flores, Josep Maria Flotats, Marc Parrot i Kostas Triantafillidis

Lolita Flores serà l’encarregada d’encetar el dissabte 20 de gener la nova programació de música i escena al Teatre Joventut amb Poncia, un espectacle que es vertebra en forma de monòleg a partir de La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca. Per la seva banda, l’Auditori Barradas estrenarà programació amb Barrocomatik, una proposta de música i teatre familiar amb autòmats.

Quant a les propostes teatrals, aquesta nova temporada inclou La plaça del diamant (9 de febrer), una adaptació del text de Mercè Rodoreda per part del Teatre Nacional de Catalunya, que està de gira per diferents teatres municipals.

En un altre registre, al Teatre Joventut es podran veure dues ficcions documentals basades en fets reals. D’una banda, Jauría (16 de febrer) presenta un text creat a partir de les declaracions dels cinc acusats i la denunciant en el judici de La Manada. D’altra banda, Altsasu (14 d’abril) està basada en les transcripcions del judici oral arran dels aldarulls que van tenir lloc a les portes  del bar Koxka a la localitat navarresa d’Altsasu.

Més endavant, Josep Maria Flotats convertirà l’escenari del Joventut en un combat entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII: Voltaire i Rousseau (5 d’abril) i que té com a protagonistes a Flotats i a Pep Planas. Un altre pes pesant dels escenaris, Rafael Álvarez, El Brujo, dirigeix i interpreta El alma de Valle-Inclán (26 d’abril), obra en la qual farà un recorregut original i transgressor per l’obra d’aquest gran autor de la literatura espanyola.

Completen la programació teatral, les propostes familiars de l’Auditori Barradas com l’espectacle de titelles Rigoberta i el Windigo (2 de març) dins el cicle DonaVeu o Corre, Trufa! (17 de febrer), una proposta de teatre musical.

La cançó d’autor com a pont entre generacions

El festival Barnasants s’inaugurarà el 26 de gener al Teatre Joventut amb Les Kol·lontai. El trio de cantautores Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal tornen al festival per oferir un espectacle de reivindicació feminista.

Amb 20 anys, Cesc Freixas celebrarà dues dècades de carrera (4 de febrer). Més endavant, Marc Parrot també amb motiu dels trenta anys de carrera presentarà Turisme per la memòria, un concert amb recursos escènics i performatius (1 de març).

Altres veus que passaran pel teatre dins el Barnasants són: Rafa Pons, que presentarà el seu últim disc Joven (17 de febrer), i Clara Peya, considerada una de les pianistes i compositores més prolífiques i transgressores (17 de març).

A l’Auditori Barradas, espai natural de la cançó d’autor, actuaran Gabriel Sopeña, un dels compositors i intèrprets fonamentals de la música popular aragonesa (3 de febrer); Carles Dénia, que presentarà Mussol, un recull de poemes fets cançons (18 de febrer); Liuba María Hevia, un dels grans noms de la Nova Troba Cubana (3 de març); Carmen París, que, acompanyada només d’un piano, desgranarà el millor del seu repertori (10 de març), i el cantautor grec Kostas Triantafillidis, amb un concert a veu i guitarra (5 d’abril).

A més a més, el Barradas oferirà dues propostes de piano minimalista amb Andrea Vanzo (9 de febrer) i Laura Andrés (15 de març). Vanzo combina la música clàssica, moderna i experimental amb elements del paisatge sonor pop mentre que Andrés, a través de les melodies de Venus, s’endinsa cap a llocs íntims i infinits.

Dins el cicle DonaVeu i en un registre folk-pop, O Val das Mouras amb Bruixes i poetes, que vol “donar veu” a poetes com Maria Mercè Marçal, Rosalía de Castro o Joana Raspall i pretén obrir camí a les noves generacions (9 de març).

Dansa Metropolitana, de l’1 al 17 de març

Dins el marc del festival Dansa Metropolitana, el Teatre Joventut presentarà dues mostres representatives de l’escena nacional i internacional. D’entrada, La ciudad de los otros de la companyia colombiana Sankofa Danzafro (9 de març). Després, el ballarí assentat a L’Hospitalet, José Manuel Álvarez portarà el seu nou espectacle Muerdelimones, en el qual barreja flamenc i electrònica (16 de març).

Per la seva banda, l’Auditori Barradas acollirà El duelo del hombre de la companyia Iván Góngora (17 de març), un espectacle en el qual s’uneixen la dansa, el flamenc, la música i la poesia.

Les programacions completes es poden consultar als webs del Teatre Joventut i de l’Auditori Barradas.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400