Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Arriba el Summer Experience amb cultura de petit format a L’Hospitalet (nova finestra)
19/06/2023 10:30:00
Cultura

Arriba el Summer Experience amb cultura de petit format a L’Hospitalet

Els sis districtes desplegaran més de 80 propostes pensades per a tots els públics

Del 27 de juny al 26 de juliol, els carrers, els parcs i les places dels sis districtes seran l’escenari del Summer Experience, una vuitantena d’activitats de petit format relacionades amb les arts escèniques, música en directe, ciència al carrer i moltes activitats més. Dimarts, 20 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació d’aquest cicle d’estiu a la plaça Espanyola amb l’actuació musical de The Salsa Punk Orkestra.

Cultura de petit format en tots els districtes

Durant tot un mes, els sis districtes de la ciutat seran el gran escenari d’una variada oferta cultural. Els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro seran l’epicentre de la programació del Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu). Enguany, s’hi estrenarà la primera edició del Festival de Narració Oral amb un ventall de contes per a tots els públics i un taller de narració oral per a adults. A més, hi podrem trobar les actuacions musicals d’Indira Ferrer i La Fera amb una proposta de mestissatge.

Per la seva banda, el Districte II (Collblanc-la Torrassa) centra la seva programació al Jardí Secret, dins el parc de la Marquesa, amb actuacions en directe i varietat d’estils musicals: rumba catalana, blues, soul, rock i pop, i tributs a Dire Straits i Bruce Springsteen. A l’oferta se sumen els monòlegs científics Stand-Up Science, un espai de divulgació científica protagonitzat per investigadors de l’IDIBELL.

Santa Eulàlia i Granvia Sud (Districte III) seran l’escenari per a espectacles com Taitantos, de la companyia de José de la Vega, al més pur estil d’un tablao flamenc. Així mateix, hi podrem trobar la banda de rock i pop de L’Hospitalet Perfecto Desorden o el jazz d’Andreu Pitarch Quartet. Per la seva banda, Can Trinxet torna a acollir una nova edició de Dones que habiten a Can Trinxet, un homenatge a les més de 1.500 dones que van treballar en aquesta antiga fàbrica.
Els districtes IV i V (la Florida-les Planes i Pubilla Cases i Can Serra) acolliran propostes de circ, clown i màgia. El terrat del Centre Cultural La Bòbila també acollirà l’espectacle de dansa CRY6 i la contundència del rock amb la llibertat del jazz de Treebark i el post-rock dels Montnegre.

El Districte VI (Bellvitge-Gornal) concentrarà la seva proposta al parc de Bellvitge sota el concepte “Intempèrie”. Hi trobarem propostes musicals de blues, folk, rock, pop i flamenc, entre elles un homenatge a Elvis Presley. Completen l’oferta espectacles familiars de màgia i circ.

Per Amor a L’Hart, del 29 de juny a l’1 de juliol

Dins el marc del Summer Experience, tornarem a trobar el festival Per Amor a L’Hart (PALH), un esdeveniment consolidat de les arts de carrer amb dansa urbana i contemporània, circ i música en viu. 

L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta, però també ho seran  la plaça de l’Ajuntament, els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i la plaça de Lluís Companys i Jover.

El PALH està organitzat per Bipol·art, entitat cultural de la ciutat, i compta amb el suport de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del Districte Cultural de la ciutat. També compta amb la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400