Els 29 establiments que han participat en la 12a edició de la Primavera de Tapes han servit un total de 24.005 tapes. Del 18 al 21 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de L’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de quatre euros la tapa, amb consumició en alguns establiments.
Aquest any, L’Hospitalet acollirà vuit rutes gastronòmiques. Un cop tancada la Primavera de Tapes, les rutes de tapes continuaran als barris:
En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, en el cas de la Primavera de Tapes, a més, un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.
La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc al novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.
Les rutes gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic. Són un dels esdeveniments gastronòmics més importants de L’Hospitalet, juntament amb el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, que va tenir lloc diumenge, 21 d’abril.
Els dos esdeveniments s’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. Formen part de les iniciatives que l’Ajuntament du a terme per promoure l’oferta gastronòmica de qualitat i apropar-la a la ciutadania i visitants de L’Hospitalet.
Ajuntament de L'Hospitalet