Al mes de juliol va finalitzar la darrera edició del programa Llançadora Connecta Ocupació, un programa gratuït d'orientació laboral per ajudar i guiar persones en situació d’atur a reactivar la seva recerca de feina amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals.
Aquesta edició, que va començar al febrer, ha comptat amb 30 participants en situació d'atur, gairebé un 25% dels quals feia més de dos anys que estaven en recerca de feina. Tenen entre 27 i 60 anys, amb diversos nivells formatius (ESO, formació professional, batxillerat i estudis universitaris). El programa s’ha realitzat en format mixt, amb sessions virtuals i presencials a l’equipament Gornal Activa.
Del total de participants, un 43,33% ha obtingut una feina per compte aliè i un 6,67% ha iniciat una formació reglada durant el programa. Els assistents valoren molt positivament el projecte, amb una puntuació de més de 4,5 punts (sobre 5) en aspectes com el contingut, el suport de l’equip tècnic, les sessions grupals i els tallers i les competències digitals adquirides.
La iniciativa està impulsada per la Fundación Santa María la Real i la Fundación Telefónica, cofinançada pel Fons Social Europeu i amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet. En els darrers anys, la ciutat ha acollit tres convocatòries més.
Fins al 26 de setembre, estan obertes les inscripcions a la nova edició, que tindrà lloc d’octubre a març.
El programa Llançadora Connecta Ocupació
El projecte Llançadora Connecta Ocupació té una durada de cinc mesos, d’intervenció directa, traduïts en vint setmanes de treball en competències, tant transversals com digitals, de manera grupal i individual. Treballar les competències en format digital permet als participants formar part de sessions de networking virtuals, aprendre de col·laboradors externs i persones expertes en diferents matèries.
En aquests mesos, els participants milloren la seva ocupabilitat amb noves tècniques i eines, adequades al nou paradigma laboral. Guiats per especialistes, participen en sessions virtuals i presencials en les quals aprenen a enfocar el seu objectiu professional, actualitzen el currículum i realitzen simulacions d’entrevistes per guanyar confiança i seguretat en processos de selecció.
A més, aprenen a utilitzar els recursos online per a la recerca de feina com són les eines de gestió de projectes, les xarxes socials professionals, les plataformes d’entrevistes per internet o les eines de disseny de currículum. A més, duen a terme mapes d’ocupabilitat i contacten amb empreses per a promocionar-se com a professionals amb unes competències transversals i digitals renovades.
Ajuntament de L'Hospitalet