Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S'incorporen cinc noves màquines escombradores per reforçar el servei de neteja de la ciutat (nova finestra)
13/09/2023 12:10:00
Manteniment espai públic

S'incorporen cinc noves màquines escombradores per reforçar el servei de neteja de la ciutat

Els vehicles són elèctrics, adaptats a les noves normatives europees, fan menys sorolls, generen menys emissions i són més eficients i ecològics

L’Hospitalet ha incorporat cinc noves escombradores elèctriques de gran capacitat al seu parc mòbil de neteja urbana. Es tracta d’unes màquines amb capacitat de 5 m3, amb dues llances d’aigua a pressió que giren 360 graus, preparades per arribar a zones de difícil accés i amb presència de mobiliari urbà, i que són efectives i ràpides per a l’escombrada de grans superfícies.

El regidor de l’Àrea de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament, David Gómez, ha explicat que amb aquesta adquisició “fem una aposta per implementar serveis d’avantguàrdia tecnològica, que permeten una neteja més eficaç i no contaminant i que milloren la salut i la seguretat de la ciutadania”.

Aquestes màquines formen part de la renovació del parc mòbil de neteja urbana de la ciutat amb l’adquisició per part de l’Ajuntament de 7 vehicles elèctrics, que substituiran actuals maquinàries de gasoil i biodièsel del servei. Aquests nous vehicles de zero emissions tenen un pressupost de 3,3 milions d’euros, dels quals els fons europeus Next Generation aporten 600.000 euros.

L’objectiu de l’adquisició és la renovació de la maquinària i la descarbonització del parc de vehicles de neteja urbana, per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir els nivells de soroll a la ciutat amb la incorporació de vehicles elèctrics de zero emissions.

Les cinc escombradores duals estan dotades amb mànegues d’aigua a pressió, que són utilitzades pels operaris per actuar sobre residus, sorres i partícules presents a la vorera i al vial, acció de neteja intensa que es combina amb els raspalls i la zona d’aspiració del vehicle. A l’octubre és previst que s’incorporin dues escombradores elèctriques de 2 m3.

Aquesta maquinària s’utilitza en les tasques de neteja de l’espai públic —voreres, zones pavimentades i asfaltades—, que es realitzen per mitjà de l’escombrada i la fregada, manual o amb l’ajuda de vehicles especialitzats, cada dia de la setmana i en torns de matí, tarda i nit. S’hi inclouen serveis de neteja amb aigua provinent del freàtic, escombrada manual, escombrada mecanitzada, neteja del clavegueram, neteja de grafits i la intervenció integral en zones d’atenció preferent. Al servei de neteja de la ciutat hi treballen 200 persones.

La renovació del parc mòbil de neteja urbana amb vehicles elèctrics s’insereix dins les actuacions de l’eix L’Hospitalet, espai net i segur per a tothom del Pacte de ciutat i dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400