Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
RUTA : TRANSICIÓ DEMOCRÀTICA A L'HOSPITALET.
Àmbits temàtics: Coneixement i història de la ciutat Dinamització científica Diversitat i convivència , Formació del professorat .
Descripció de l'activitat: La Ruta és una activitat que ens permet la transmissió de coneixements durant la realització d'un itinerari urbà (comença als barris de Collblanc i La Torrassa i finalitza a Bellvitge). La ciutat, els carrers, els edificis, les cruïlles, il·lustren i reforcen les explicacions. L'itinerari evidencia la complexitat de l'entorn i possibilita la construcció de mapes mentals que ajuden a la comprensió. La RTDLH recull alguns dels fets històrics rellevants de l'Hospitalet del període 1960-1980 treballats per la historiografia local amb especial èmfasi en la confluència estructural de diversos moviments (veïnal, obrer, religiós, cultural i polític) com a constructors d'una "nova ciutadania" i en la lluita per la consecució dels drets polítics, socials, econòmics i culturals.
A qui s'adreça: ESO: 14-16 anys. ESPO: A partir de 16 anys. Formació de persones adultes. Professorat. Entitats, estudiosos i interessats. Universitaris.
Objectius: Conèixer el context històric del procés de transició democràtica en el país en general i a l'Hospitalet en particular.
Continguts: Conceptuals: Conèixer alguns fets històrics fonamentals per entendre el període conegut com a Transició Democràtica.
Procedimentals: Relacionar l'espai i els esdeveniments històrics amb el suport del monitoratge.
D'actituds i valors: Valorar el paper dels homes i les dones com a subjectes individuals i col·lectius dels processos. Assumir els valors democràtics en la convivència i de l'entorn, rebutjant situacions injustes i discriminatòries. Entendre el valor històric i patrimonial de les fonts històriques com a testimoni del passat. Promoure la generació d'identitat local, posant en valor espais i serveis públics fruits de la demanda col·lectiva.
Vinculació curricular: Ciències socials, geografia i història
Coneixements previs: És necessari tenir coneixements previs.
Es recomana tenir coneixements sobre la història recent del país.
Aforament: 30 persones.
Monitoratge: Té Monitoratge.
Servei de Monitoratge.
Material de suport: Es proporcionarà material de suport.
1. Dossier per a l'educador/docent 2. Bibliografia i zona web 3. Itinerari i descripcions de les estacions en Google-maps amb enllaços a recursos de la xarxa. 4. Fitxa d'activitats 5. Reproduccions d'imatges i documents per il·lustrar les explicacions. Adreçat a educadors i professors que poden treballar amb els alumnes que hi participin en la ruta els conceptes fonamentals exposats. El dossier de l'educador permet estructurar la informació i adaptar-la al disseny curricular de l'assignatura d'història, tutoria, filosofia, etc., tot integrant els conceptes i recursos apresos en el seu context educatiu i formatiu i amb les seus alumnes i participants.
Qui organitza: Museu de l'Hospitalet ( http://www.museul-h.cat/inici.aspx )
Adreça y població on es realitza: Collblanc
Adreça on es realitza: Punt de trobada: Font de la Plaça Espanyola. L'Hospitalet de Llobregat
Com arribar-hi: Metro L5- Collblanc Llobregat - Montseny (L´H1) a 86 m. Rda. de la Torrassa - Albareda (L´H1) a 95 m. Montseny - Pl. Espanyola (L12,N2) a 96 m. Montseny - Llança (L12,N2) a 188 m. Más - Progrés (L´H1,L12,N2) a 246 m.
Preu: Gratuït
Dates i horaris: Des del: 12/09/2019 Fins al: 03/04/2020
Durada de l'activitat: 3h.
Observacions: Mínim: grup de 12 persones Es prega puntualital.
Per a més informació: Demanar per: Carmen Martin Villegas (Museu)
934036112

cultura.museu@l-h.cat
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400