Llibres per a Sant Jordi

Veure imatge de Valle-Inclán. Los años del esperpento (nova finestra)
López Poy, Manuel

Valle-Inclán. Los años del esperpento

[Barcelona]: Cascaborra, 2021.

Ramón Maria del Valle-Inclán és una de les figures clau de la literatura contemporània espanyola. La seva producció va ser àmplia i va abastar diferents registres, però, sobretot, va destacar per ser l’inventor de l’esperpent.

En aquesta nova entrega de la col·lecció Biografies en vinyetes, l’autor fa un recorregut per la vida de Valle-Inclán, un dels dramaturgs més importants de la seva generació.

Veure imatge de Cèsar contra Lucullus. El fracàs d’una estratègia cultural d’esquerres a l’Hospitalet de Llobregat (1970-1974) (nova finestra)
Vila i Garcia, Jesús A.

Cèsar contra Lucullus. El fracàs d’una estratègia cultural d’esquerres a l’Hospitalet de Llobregat (1970-1974)

[Torrelles de Llobregat]: Nèctar, 2022

Cèsar contra Lucullus narra les dues maneres de considerar el teatre. En aquest debat dialèctic que va viure l’Hospitalet durant la dècada dels 60 i principis dels 70, Vila reconstrueix la història d’una proposta, fracassada, de considerar el teatre com una eina de conscienciació social davant al que només es planteja com un instrument de culturització.

Veure imatge de Actividades educativas low cost. Cómo trabajar en la enseñanza con materiales reciclados. (nova finestra)
Sánchez López, María

Actividades educativas low cost. Cómo trabajar en la enseñanza con materiales reciclados.

[Castelló de la Plana]: Saralejandria, 2021

En aquest llibre, María Sánchez ens presenta una gran varietat d’activitats educatives per l’etapa infantil que destaquen per l’ús de material reciclat i del que podem trobar per casa. Amb aquest exemplar els nens i nenes es divertiran i aprendran de manera divertida.

Veure imatge de Ocells de Barcelona. Introducció al seu reconeixement (nova finestra)
Mascarell, Àlex.[il·lustracions] J. Hernández, Víctor.

Ocells de Barcelona. Introducció al seu reconeixement

Almenara: Tundra, 2021

Aquesta guia de butxaca ens ofereix una introducció als ocells de la ciutat de Barcelona i el seu entorn immediat. Amb làmines d’identificació de les espècies més freqüents i característiques i breus apartats sobre com i quan observar-les, com ajudar-les i contribuir a conèixer-les millor.

Veure imatge de El niño filósofo y la ética. Propuestas pedagógicas para transmitir valores a los niños (nova finestra)
Nomen, Jordi

El niño filósofo y la ética. Propuestas pedagógicas para transmitir valores a los niños

Barcelona: Arpa, 2021

Jordi Nomen es proposa profunditzar en la comprensió del que és el pensament curós o ètic des de la infància i desenvolupar pràctiques en la llar i en l’escola per promoure’ls. Per això, es proposen una sèrie d’activitats pedagògiques inspirades en els grans pensadors que ajudaran a transmetre aquests valors de forma natural i amena.

Veure imatge de Estat català sota el franquisme (1939-1968). La lluita independentista contra el feixisme (nova finestra)
Rubiralta i Casas, Fermí

Estat català sota el franquisme (1939-1968). La lluita independentista contra el feixisme

Barcelona: Base, 2021

Aquest llibre, dedicat a la trajectòria d’Estat Català durant el llarg període de la dictadura franquista, posa al descobert els seus viaranys quan l’independentisme inicià una nova dinàmica impulsada per una generació de joves militants d’organitzacions com el FAC o el PSAN.

Veure imatge de El músico del Gulag (nova finestra)
Calderón, Manuel

El músico del Gulag

[Córdoba]: Berenice, 2021

Gregori Malakov va estar internat en el camp de treball de Kolimá, d’on va sobreviure i un periodista va contar la seva història. Anys després i gairebé al final de la seva carrera, es descobreix que aquesta història ha estat una construcció de retalls del que es pot saber i el que s’ha d’ocultar. Ara, el periodista haurà de començar una investigació obsessiva per descobrir la veritat sobre Malakov.

Veure imatge de Cómics de los 90. Una nueva generación (nova finestra)
González, Manu

Cómics de los 90. Una nueva generación

Barcelona: Redbook, 2021

Als anys 90, els còmics van sofrir una impactant crisi que gairebé va acabar amb les esperances dels artistes i editorials. No obstant això, també van deixar idees, arguments, personatges i còmics que van ser rescatats per Manu González en aquesta recopilació i que constitueixen algunes de les millors obres de la història.

Veure imatge de Els rumors sobre en Barbablava (nova finestra)
Ros, Josep - Vivim del Cuentu; Orta, Ferran [il·lustracions]

Els rumors sobre en Barbablava

Barcelona: Baula, 2021

A contes desexplicats trobareu personatges i relats clàssics com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar i desenvolupar la imaginació dels primers lectors.

Veure imatge de 100 años de Pulgarcito (nova finestra)
Guiral. Antoni

100 años de Pulgarcito

Barcelona: Bruguera, 2021

Aquest llibre celebra els 100 anys de Pulgarcito, una de les revistes més longeves de la història espanyola. En aquesta obra, Guiral fa un repàs per la seva història, els seus personatges i els seus autors, que es van convertir en el veritable motor de la revista.

Veure imatge de Summertime Blues (nova finestra)
Prado, Diego

Summertime Blues

Sevilla: Algaida, 2021

Després de la mort d’un ídol americà, el jove Johnny Tyler decideix robar la seva guitarra per impressionar a la noia dels seus somnis. Nick Prom, amic del cantant, haurà de començar una recerca, on la ficció i la realitat es confonen, per trobar-la.


Història d’un amor impossible però eternitzat en el temps. Summertime blues és també un cant a la amistat i la pervivència dels ideals, però sobretot una amarga metàfora sobre el final de la joventut, la renuncia dels somnis i el desencant de tota una generació.

Veure imatge de El hombre que corría en el parque (nova finestra)
María Flórez, Antonio

El hombre que corría en el parque

Mérida: Editora Regional de Extremadura, 2021

Aquesta obra és la crònica novel·lada d’una època clau en la història recent d’Espanya, vista a través dels ulls d’un immigrant colombià establert a L’Hospitalet. En el decurs de la novel·la, el protagonista se’ns mostra a través d’uns fets consignats en un diari que narra l’inici de l’enfonsament d’una societat en crisis i les incerteses d’un home que viu, treballa i somia per trobar un lloc en el món que li ha tocat viure.

Veure imatge de Las llaves de Julia (nova finestra)
Vázquez Chimeno, Mercè

Las llaves de Julia

[Barcelona]: Mercè Vázquez Chimeno, 2021

La Júlia col·lecciona coses. Coses petites, gracioses, tranquil·les i precioses. La Júlia no sap per què un dia qualsevol, ni plujós ni assolellat, la llum no va saber per on entrar. Aquest és un conte estrany amb un final feliç, per a totes les persones que gaudeixen desvetllant els misteris que amaguen totes les històries il·lustrades.

Veure imatge de Nomenclàtor de carrers: L’H 2021 (nova finestra)
Ruiz Gómez, Gustavo; Camós i Cabecerán, Joan; Solias i Arís, Josep Maria; Valero Llorens, Josep Maria. Col·laboració: Centre d’Estudis de L’Hospitalet

Nomenclàtor de carrers: L’H 2021

[L’Hospitalet de Llobregat]: Ajuntament de L’Hospitalet, 2021

Aquest llibre conté un catàleg dels noms assignats a carrers de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, ordenat alfabèticament, acompanyat d’una explicació de cada nom que es completa amb detalls d’alguns fets històrics i l’enumeració cronològica i, eventualment, detallada dels canvis de noms associats als espais relacionats.

Veure imatge de Lagarta. Cómo ser un animal salvaje en España (nova finestra)
Martínez, Gabi

Lagarta. Cómo ser un animal salvaje en España

Barcelona: Geoplaneta, 2022

Aquest projecte apunta a la geografia espanyola per, a través d’alguns animals tan emblemàtics com esquius, endinsar-se en la natura més salvatge del país i en la relació que nosaltres tenim amb ella.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400