Roger Bastida, en la seva tercera novel·la, ens transporta aquesta vegada a un Hospitalet de principis del segle XX, moment on s’ajunten en un mateix moment els últims anys del modernisme català, època lluminosa per la burgesia catalana, i l’ascens del pistolerisme, conseqüència de la revolució obrera pels drets laborals.
Cecilia Arboix i la seva família, davant aquesta situació, decideixen recloure’s dins la seva torre d’estiueig de L’Hospitalet, és en aquest moment que ella començarà a investigar sobre els seus avantpassats i els secrets del seu patrimoni.
En aquest llibre, Ramon Breu crea una narrativa a través d’un dels moments més importants dins de la cultura del segle XX a Barcelona: el concert dels Beatles a l'antiga Plaça dels Braus de la Monumental a l’última dècada de la dictadura franquista.
Al voltant d’aquest episodi, l’obra busca plantejar reflexions fruit de les tensions entre una vida dins la dictadura i la llibertat reflectida a altres països propers, continuant així l’estela d’altres autors que juguen amb la ficció històrica com Ricardo Piglia.
Aquesta novel·la eròtica ens introdueix dins d’una realitat que tots hem viscut al llarg de la nostra vida: Què podem fer davant una rutina que ens crema cada dia més? Un treball que no ens aporta res més que una estabilitat econòmica, unes relacions que no t’entenen tant com voldries i que es mantenen per tot el temps viscut i pels espais de conveniència... tot pot canviar en el moment que decidim arriscar-nos. No obstant això, el canvi que busquem en les nostres vides pot ser un canvi que no hem desitjat.
Dins un to autobiogràfic que ens pot recordar a la ja controverida Feria (Ana Iris Simón, 2021), Montse González de Diego ens porta una obra centrada en els records de la seva memòria i la relació de les seves experiències enfront l’auge del capitalisme, el qual afecta tant a la nostra construcció del record com a les nostres vivències dins el barri, el poble i el mar.
Un xoc a la nostra manera de construir el record i un homenatge a allò que sentim que hem perdut davant el canvi de mil·lenni.
Antoni París es mou entre la divulgació i la reflexió científica per portar-nos una obra centrada en l’autoconeixement. Tot això per tal de moure’ns enfront d’una reflexió constantment replantejada dins les grans preguntes que envolten l’ésser humà: com funciona la informació que constantment ens envolta i com aquesta ens afecta a la nostra realitat com a éssers vius.
Compendi de 26 relats centrats en la reflexió respecte a allò que desapareix enfront dels nostres ulls, en aquest cas la fauna que ens envolta, i en la conservació de la vida, tant per nosaltres com pel futur que compartim. Més enllà. Què passa quan la realitat supera a la ficció i l'extinció és causa i efecte de la nostra posició al món? Doncs que hem de recórrer al somni per poder canviar allò que veuen els nostres ulls.
Dins aquest quart volum, Xavi Casinos torna a mostrar-nos una altra manera de veure Barcelona i conèixer els misteris que assolen els seus carrers. Barcelona secreta, IV és més que una guia de viatges, és una nova mirada als carrers que tant coneixem, una mirada plena de records gravats a la memòria del terra que trepitgem dia sí dia també.
Arran de la commemoració dels 80 anys de la mort de Daniel Cardona i Civit s’ha reeditat aquesta biografia centrada en la vida política d'un dels dirigents més rellevants per a la construcció del moviment independentista català, a més de fundador de diverses organitzacions polítiques i col·laborador en diverses revistes com Renaixement o Cu-cut!.
Dins aquesta obra, Tomàs Callau ens porta a fer un treball de memòria històrica dins l’excolònia espanyola al Marroc passant per tres etapes: el domini directe de les colònies del Marroc per l’Estat Espanyol, la seva venda al Marroc durant la dictadura i el regnat de Juan Carlos I, i l’actual figura política de Pedro Sánchez.
L’obra, així, centra la seva qüestió en les conseqüències geoestratègiques i polítiques, amb les conseqüències del segrest del poble sahrauí.
Ireneu Castillo, després de 1001 curiositats del Baix Llobregat i l’Hospitalet i 1001 curiositats dels castells catalans, ens porta aquest any el seu tercer llibre de divulgació historicocultural. Dins aquesta obra podem trobar un treball de memòria i de consciència cultural al voltant de diversos edificis de totes les èpoques, tot per tal de fer-nos revisitar i conèixer Catalunya amb nous ulls.
Quina relació hi ha entre l'herència genètica i l'ambient on hem viscut i ens hem educat? En aquest llibre de divulgació científica es trobarà d'identificar aquesta gran qüestió, així com vincular el nostre creixement amb factors com la sexualitat, la desigualtat, la influència de les noves tecnologies, la contaminació... tot amb la finalitat de millorar les conductes individuals i col·lectives per així poder canviar el món entre tots.
Dins d'aquest llibre trobarem l'origen de la gastronomia, barrejant el luxe, el plaer i les normes establertes al voltant del menjar. Ferran Adrià, antic director d'El Bulli i xef que carrega amb tres estrelles Michelin a l'esquena, Juana Maria Huélamo, arqueòloga especialitzada en alimentació antiga, i Josep Maria Solias, historiador centrat en gastronomia i cap de Patrimoni Cultural de L'Hospitalet, són les persones encarregades de portar-nos aquesta obra i donar-nos a conèixer més sobre la nostra ciutat.
Després d'aconseguir escapar dels templers del futur i fer el salt temporal, Piero, Sara, Mei, Arnold i Driss tornen amb una nova aventura, aquesta vegada dins un parc d'atraccions abandonat.
Dins aquesta segona part tornarem a veure temes com la responsabilitat, l'assetjament, l'amistat, els trastorns alimentaris... mostrant que, gràcies a la força que obtenim entre tots, podem solucionar els problemes més difícils que ens envolten.
Dins aquest conte trobareu dues històries d’amor: una història d’amor familiar, on veiem la construcció d’una relació pare i fill a través de la seva relació amb la fauna, i una història d’amor als ocells, on la contemplació i la conservació del seu entorn seran elements fonamentals per a la construcció d’un lloc millor per a tothom. Us agraden els ocells? Viviu a la ciutat? Aquest conte és per vosaltres.
Ajuntament de L'Hospitalet