Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
EUGENIO AMPUDIA. I TU QUE HAS FET PER L’ART? Visita dinamitzada per a cicle infantil i 1er de primària
Àmbits temàtics: Coeducació , Arts escèniques (música, teatre i dansa) .
Descripció de l'activitat: I tu què has fet per l’art? és l’exposició de vídeo i instal•lació d’Eugenio Ampudia amb què l’artista genera dubtes i preguntes a l’espectador al qüestionar el paper polític dels creadors i el significat de l’obra d’art. A partir de gestos iconoclastes i de referències molt quotidianes en la cultura visual contemporània, l’artista activa un exercici crític envers la institució museística, els coneixements establerts i la cultura.
A qui s'adreça: Infantil: 3-6 anys. Primària: 6-8 anys.
Objectius: Sensibilitzar els participants envers les arts plàstiques i visuals. Exercitar la capacitat d’observació, d’interpretació i de relació dels participants. Estimular la capacitat creativa dels participants amb les eines pròpies dels llenguatges plàstic i visual. Afavorir la formació de criteris personals envers l’art i la realitat contemporanis. Fomentar el diàleg e i el sentit crític dels participants. Estimular el coneixement a través del joc. Promoure i respectar la capacitat creativa dels participants.
Continguts: Conceptuals: Acostar als infants al món dels museus i de les biblioteques. Introduir que és un museu i pensar quins usos pot tenir. Identificar els elements meteorològics presents a l’exposició. Reflexionar sobre la tensió existent entre art i naturalesa. Gaudir de les obres a les quals allò humà i allò natural es manifesten en espais culturals.
Procedimentals: Explorar les sensacions que provoquen els efectes meteorològics. Jugar amb les sensacions pròpies d’elements naturals com ara la gespa, la sorra, les pedres o les ones del mar. Interaccionar amb les possibilitats de la videoinstalació. Experimentar com es pot projectar sobre qualsevol superfície inclòs el propi cos. Utilitzar el joc simbòlic com suport a l’ imaginació.
D'actituds i valors: Validació de les aptituds i de les opinions dels participants. Promoció del respecte vers l’opinió aliena i vers la diferencia. Integració d’experiències per construir un coneixement comú. Estimulació de dinàmiques de treball en grup. Integració d’un bon ús dels espais i materials de treball. Apreciació de les singularitats de cada persona. Valoració del fet de compartir idees i processos de treball.
Vinculació curricular: Educació plàstica i visual
Aforament: 25 persones.
Monitoratge: Té Monitoratge.
Qui organitza: Centre d'Art Tecla Sala ( http://www.teclasala.net )
Adreça y població on es realitza: Centre d'Art Tecla Sala
Adreça on es realitza: Avinguda Josep Tarradellas i Joan, 44. L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Gratuït
Dates i horaris: Des del: 10/01/2019 Fins al: 28/03/2019
Durada de l'activitat: 1h.15m.
Per a més informació: Demanar per: Teresa Rubio/ Úrsula García
933385771

serveieducatiu@l-h.cat
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400