Si no pots veure correctament aquest missatge, fes click aquí.
Vet aquí l'Arxiu
octubre de 2018

Si cliqueu a l'apartat del web Un cop d’ull al passat podeu accedir als documents publicats amb anterioritat i que fan referència a què passava a l'Ajuntament i a la ciutat antigament.
 
Boletín de Información Municipal (BIM)
L’Arxiu Municipal de L’Hospitalet difon al Portal d’Imatges la col·lecció completa del Boletín de Información Municipal.

El  Boletín de Información Municipal (BIM) és una publicació periòdica mensual editada per l'Ajuntament de l'Hospitalet, testimoni de l'activitat municipal i de la ciutat, des de 1954 a 1976.

L'Arxiu Municipal disposa de la col·lecció sencera integrada per 92 números.

Portal d'imatges
Inventari de l'Arxiu
Rafael Domingo, l’alcalde reclutat (1938)
El juny de 1938 l’alcalde de l’Hospitalet Rafael Domingo Recio va ser cridat per allistar-se a l’exèrcit. La República estava en guerra per defensar desesperadament la democràcia i el fet de ser alcalde no era motiu per esquivar la lleva.

Amb aquest emotiu text Rafael Domingo s’acomiadava de tots els companys i amics del consistori. En aquell moment ni tan sols sabia quina seria la seva destinació. Per les dates, és molt possible que li toqués participar en l’últim gran enfrontament de la guerra: la batalla de l’Ebre. Desconeixem que va ser d’ell i si mai va tornar a l’Hospitalet.

AMHL 101-T110-1938_030
El general Domingo Batet (1931)
A l’hora de contractar personal era d’allò més comú i normal que es fessin recomanacions de familiars i coneguts. En aquest cas, el general Domingo Batet recomanava a l’Ajuntament de l’Hospitalet que contractés com a guàrdia urbà a Pedro Martínez Ros.

Domingo Batet va ser un dels militars que no va donar suport als colpistes que el 1936 van rebel·lar-se contra el govern democràtic. Malauradament, com que en aquell moment es trobava a Burgos, va ser detingut pels seus propis subordinats i finalment afusellat per negar-se a recolzar la causa franquista.

AMHL 101-W220-1931_045
L'Abans. L'Hospitalet de Llobregat. Recull gràfic 1960-1990
L’editorial Efados edita el segon volum de L’Abans dedicat a l’Hospitalet de Llobregat amb un recull de fotografies dels anys seixanta, setanta i vuitanta, tres de les dècades més dinàmiques i fascinants de la ciutat reflectides en fotografies, cartells i etiquetes.

El volum consta de 824 pàgines en format DIN A4 amb unes 1.000 fotografies. S’edita en 50 fascicles de periodicitat setmanal.

L’Arxiu Municipal de L’Hospitalet ha col·laborat amb l’editorial amb l’aportació de fotografies.
Tríptic de L'Abans
Informació sobre protecció de dades