Si no pots veure correctament aquest missatge, fes click aquí.
Vet aquí l'Arxiu
Juliol de 2017

Si cliqueu a l'apartat del web Un cop d’ull al passat podeu accedir als documents publicats amb anterioritat i que fan referència a què passava a l'Ajuntament i a la ciutat antigament.
 
El tinent d'alcalde Salvador Gil i Gil (1933)
Salvador Gil i Gil fou escollit tinent d’alcalde en el primer ajuntament democràtic de la història de l’Hospitalet. Botiguer de professió, es va involucrar en la promoció d’entitats culturals i esportives.

Aquí veiem com el 25 d’abril de 1933 escrivia aquesta invitació a l’alcalde per convidar-lo a un concurs de tir de platets celebrat amb motiu de la inauguració del camp de tir situat al Camí del Molí (a la Bòbila d’en Goita).

Malauradament, el jove tinent d’alcalde fou assassinat pocs dies després d’aquests esdeveniments, el dia 14 de maig. Estava casat i tenia tres fills.

Els diaris de l’època recullen que era una persona molt estimada a la població i que al seu enterrament hi assistiren el president de la Generalitat i el Ministre de Governació entre d’altres personalitats.
AMHL 101-V110-1933_044
L’escola Salvador Gil i Gil (1934)
El tinent d’alcalde Salvador Gil i Gil havia estat assassinat feia poc temps, per això aquesta escola va rebre el seu nom.

Projectada des de 1932 i ubicada al carrer de Campoamor, es va inaugurar l’octubre de 1934, però no pas el dia set com diu aquest text, ja que els fets del sis d’octubre (la proclamació de l’Estat Català i la intervenció militar) van provocar que la inauguració s’ajornés fins el dia tretze.

Com altres centres escolars que daten dels mateixos anys, va ser dissenyat per l’arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt. L’edifici constava de tots els serveis bàsics i era modern i innovador per l’època.
AMLH 101-T200-1934_045