Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
Visita Dinamitzada: A L'EXPOSICIÓ " FÒSSIL'HS "
Àmbits temàtics: Coneixement i història de la ciutat Dinamització científica , Medi ambient i sostenibilitat .
Descripció de l'activitat: L’exposició FòssiL’s ens convida a fer un viatge fascinant a través del temps que ens durà milions d’anys enrere. Visitarem l’Hospitalet quan estava submergit sota un mar càlid durant el Pliocè i veurem com afecten els canvis climàtics al nostre planeta. L’activitat consisteix en una visita dinamitzada a l’exposició de la mà d’un/a educador/a que ens proposa un seguit d’activitats dinàmiques per promoure la interacció i la motivació del visitant. L’ús d’una sandbox, instrument de realitat virtual, ens permetrà conèixer de manera pràctica l’evolució del nostre territori al llarg de milions d’anys.
A qui s'adreça: Primària: 6-8 anys. 8-10 anys. 10-12 anys. ESO: 12-14 anys. 14-16 anys.
Objectius: Entendre la història de la terra i de la vida com un procés de canvi constant. • Posar en valor la paleontologia en la reconstrucció de l’evolució de la vida al nostre planeta. • Conèixer què són els fòssils i com es formen. • Prendre consciència de l’impacte de l’home sobre les condicions de vida a la Terra.
Continguts: Conceptuals: EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Conceptuals: - Els fòssils i els temps geològics - Formes de relleu i accidents geogràfics. - Anàlisi dels canvis en els paisatges i els ecosistemes - Característiques i comportaments d’animals i plantes per adaptar-se al medi. EDUCACIÓ SECUNDÀRIA: Conceptuals: - Els processos geològics - La vida a la terra - La diversitat dels éssers vius - El paisatge com a resultat de la interacció entre la humanitat i el medi
Procedimentals: EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Procedimentals: - Interès per l’observació i la generació de preguntes científiques, així com per la construcció de respostes coherents amb el coneixement científic. - Utilització de les tecnologies digitals per cercar i seleccionar informació i simular processos científics. - Ús d’unitats de mesura temporal i aplicació de les nocions de canvi i continuïtat. EDUCACIÓ SECUNDÀRIA: Plantejament de preguntes i identificació dels models científics teòrics que poden ser més útils per respondre-les. - Argumentació a partir de proves experimentals i del coneixement d’exemples de bona gestió ambiental i d’ús responsable dels recursos naturals. - Ús d’entorns digitals per a l’observació amb simuladors de situacions significatives per al sistema Terra per entendre el funcionament i conèixer els riscos naturals.
D'actituds i valors: Impacte de l’activitat humana en el medi ambient.
Vinculació curricular: Ciències socials, geografia i història
Coneixements previs: És necessari tenir coneixements previs.
NO
Aforament: 25 persones.
Monitoratge: Té Monitoratge.
Servei monitoratge
Material de suport: Es proporcionarà material de suport.
Es proporcionarà material de suport. Dossier didàctic.
Qui organitza: Museu de l'Hospitalet - L'Harmonia ( http://www.museul-h.cat/inici.aspx )
Adreça y població on es realitza: L’Harmonia plaça Josep Bordonau i Balaguer,6 , 08901 L’Hospitalet
Adreça on es realitza: L’Harmonia plaça Josep Bordonau i Balaguer,6 , 08901 L’Hospitalet. L’Hospitalet de Llobregat
Com arribar-hi: MetroL1: Estació Rambla Just Oliveras, Renfe: Estació: L’Hospitalet, BUS: urbà
Preu: Gratuït
Dates i horaris: Des del: 15/10/2021 Fins al: 27/03/2022
Durada de l'activitat: 1h.
Per a més informació: Demanar per: Carmen Martin Villegas (Museu)
934036112

cultura.museu@l-h.cat
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400