Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Educació. INTRO
Activitat: FÒSSIL 'HS qui vivia a L`H de fa 5 milions d'anys
Àmbits temàtics: Coneixement i història de la ciutat Dinamització científica , Medi ambient i sostenibilitat .
Descripció de l'activitat: En aquesta activitat farem un viatge a través del temps, viatjarem a l’Hospitalet de fa 5 milions d’anys enrere, un Hospitalet que es trobava submergit sota el mar durant l’època del Pliocè . A través d’aquest viatge aprendrem sobre la història del nostre planeta i els essers vius que hi habiten, plantejarem diferents qüestions per saber quan es va formar el Planeta Terra i explorarem els diferents canvis que ha sofert fins a l’actualitat. Mitjançant una sèrie d’activitats pràctiques investigarem conceptes com, el canvi climàtic i la seua importància com a element transformador del paisatge; l’evolució al llarg dels anys. dels essers vius; les extincions i, finalment, els fòssils i la seua formació. A tal efecte farem servir la sandbox, un instrument de realitat virtual que ens permetrà conèixer de manera pràctica l’evolució del nostre territori al llarg de milions d'anys. Ens convertim en paleontòlegs
A qui s'adreça: Primària: 8-10 anys. 10-12 anys. ESO: 12-14 anys. 14-16 anys. ESPO: A partir de 16 anys.
Objectius: - Entendre la història de la terra i de la vida com un procés de canvi constant. - Posar en valor la paleontologia en la recostrucció de l'evolució de la vida al nostre planeta. - Conèixer què són els fòssils i com es formen. - Prendre consciència de l'impacte del'home sobre les condicions de vida a la Terra.
Continguts: Conceptuals: - Els fòssils i els temps geològics. - Formes de relleu i accidents geogràfics. - Anàlisi dels canvis en els paisatges i els ecosistemes. - Característiques i comportaments d'animals i plantes per adaptar-se al medi.
Procedimentals: - Interès per l'observació i la generació de preguntes cientifiques,aixi com per la - Construcció de respostes coherents amb el coneixement cienífic. - Utilització de les tecnologies digitals per cerca i seleccionar informació i simular processos científics. - Ús d'unitats de mesura temporal i aplicació de les nocions de canvi i continuïtat.
D'actituds i valors: Interès per l'observació, cura i protecció d'animals i plantes de l'entorn proper, i prevenció dels possibles riscos. Actituds i estratègies personals i col.lectives de consum responsable i cura del medi.
Vinculació curricular: Ciències socials, geografia i història
Coneixements previs: NO
Aforament: 30 persones.
Monitoratge: Té Monitoratge.
Tè Monitoratge. Servei monitoratge.
Material de suport: Es proporcionarà material de suport.
Si a la web del Museu: https://www.l-h.cat/gdocs/d994937.pdf
Qui organitza: Museu de l'Hospitalet - Casa Espanya ( http://www.museul-h.cat/inici.aspx )
Adreça y població on es realitza: Museu de L'Hospitalet
Adreça on es realitza: Masia Can Riera, Riera de L'Excorxador,17. L'Hospitalet
Com arribar-hi: MetroL1:Estació Rambla Just Oliveras, Renfe:Estació: L'Hospitalet, Bus: Urba
Preu: Gratuït
Dates i horaris: Des del: 01/10/2024 Fins al: 09/12/2024
Durada de l'activitat: 1h.30m.
Observacions: Les persones amb mobilitat redüida o els grups que requereixin atenció especials han de concertar les visites amb el Museu de L'Hospitalet. cultura.museo@l-h,cat Carmen Domínguez 93-4036112 - 93-4036110
Per a més informació: Demanar per: Mari Carmen Dominguez (Museu)
934032502

cultura.museu@l-h.cat
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400