Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
12/01/2021

Taller online per formar les famílies en habilitats educatives en el bon ús de les TIC

LA FORMACIÓ DEL TALLER LA FARÀ EL CENTRE SPOTT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

L’Ajuntament ofereix per primer cop a famílies de joves de la ciutat un taller online per promoure habilitats educatives en el bon ús de les TIC. El taller de noves tecnologies s’impartirà de forma virtual en dues sessions de dues hores cadascuna els propers dies 20 i 27 de gener.

El taller facilita un espai de reflexió i acompanyament on les famílies obtindran eines i recursos per prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l’ús de les pantalles i proporcionarà pautes bàsiques per aprendre a fer-ne un ús responsable.

Durant la primera sessió es tractaran els temes següents: a què ens referim quan parlem de pantalles i per què ens agraden tant?; avantatges de les pantalles: és possible un ús saludable?; riscos de l’ús problemàtic de les pantalles (accés a continguts inapropiats, risc d’addicció i sobreexposició a les xarxes socials), i com puc saber si el meu fill/a està enganxat?: senyals d’alerta.

A la segona sessió s’aprofundirà en els punts següents: educació digital a l’àmbit digital: normes i límits; recomanacions d’ús de pantalles per edats: decàleg de bones pràctiques en l’ús de pantalles; eines de control parental, són necessàries?, i seguretat a la xarxa: hàbits cibersaludables per a tota la família.

El problema de l’excés en l’ús de les pantalles ja existia abans de l’actual pandèmia, però ara s’ha incrementat amb l’augment d’hores que els joves passen a casa. Per això, és important que les famílies coneguin els límits que cal implementar perquè l’ús de les noves tecnologies no s’acabi convertint en una addicció i només compleixi amb la seva funció d’eina de treball, interacció social i oci, de forma saludable.

La formació del taller la promouen el Servei de Salut i el Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) del Servei d’Educació de l’Ajuntament i la farà el centre SPOTT de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades s’han d’inscriure, al més aviat possible, enviant el seu nom i cognoms, correu electrònic de contacte i telèfon mòbil a paef.educacio@l-h.cat o trucant al telèfon 934026219.

Ayuntamiento de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400