Ayuntamiento de L'Hospitalet

Programa municipal para la mujer

Programa Municipal para la Mujer

Noticias

 • agenda activitats primavera
  25/04/2024

  Agenda d'activitats de primavera

  Us presentem l'agenda d'activitats de primavera del Programa Municipal per a la Dona.

 • Conversa amb Ana Requena
  01/03/2024

  Conversa amb Ana Requena

  Us convidem a l'acte "Conversa amb Ana Requena", redactora cap de gènere d'eldiario.es i autora dels llibres Intensas i Feminismo vibrante, conduït per la periodista i docent Aurora Anton, organitzat pel CAID i amb la col·laboració de L'H Espai de Debat.

  Tindrà lloc el dia 4 de març, a les 18:00 hores, al Centre Cultural Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan, 44). 

 • Dia Internacional de la Dona 2024
  27/02/2024

  8 de març - Dia Internacional de la Dona 2024

  Us presentem les activitats que es realitzaran a la ciutat amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona: una jornada participativa i transversal, feta per a totes les dones de L’Hospitalet, teixida des de les entitats, des de les associacions, des del carrer; una jornada per viure i per compartir entre totes, per celebrar i per reivindicar.

  Us hi esperem. Impliquem-nos per la igualtat!

 • Cinefòrum La Trena
  26/02/2024

  Projecció pel·lícula "La Trena"

  Dimecres 6 de març, a les 17 hores, us convidem a la projecció de la pel·lícula "La Trena", de Laetitia Colombani, que tindrà lloc al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (C/ Mare de Déu dels Desemparats, 87). No hi falteu!

 • Violència visual. Imatges feminicides.
  30/01/2024

  Xerrada "Violència visual. Imatges feminicides"

  Actualment s’estan produint més imatges que mai i les fotografies són presents al nostre dia a dia de manera contínua i permanent. Però... Què en saps del poder de les imatges? Són innòcues? Poden normalitzar comportaments masclistes? Com afecten la teva autoestima? I a les teves relacions socials i afectives?

  Et convidem a participar a la xerrada-taller Violència visual: Imatges feminicides, dimarts 20 de febrer a les 17.30 hores, al CAID, a càrrec de d’Eli Pedrosa, fotògrafa especialitzada en fotografia terapèutica en l’àmbit de la salut mental i amb perspectiva de gènere, i creadora de FotoFem, un projecte d’autoconeixement a través de la fotografia. També és biòloga i docent d’ensenyament secundari i de la l’UNED Senior, una dualitat que li permet comprovar com la imatge afecta la construcció d’estereotips de generacions diverses.

 • Heroïnes més subversives de la història de l’òpera
  30/01/2024

  Xerrada "Les heroïnes més subversives de la història de l'òpera"

  Reines, criades, amants, esposes, enamorades, desenganyades... T’agradaria conèixer les heroïnes de l'òpera més subversives, rebels i feministes? Vols descobrir la història d’aquest gènere musical de forma paral·lela a l’evolució del rol de la dona a la societat?


  Et convidem a participar a la xerrada "Les heroïnes més subversives de la història de l’òpera", que es celebrarà el pròxim dimarts 13 de febrer a les 17.30 hores, al CAID, a càrrec de Teresa Torres, professora de música i historiadora de l’art, i autora del llibre "El tren de la música: recorrent el Deep South".


   

 • agenda activitats hivern
  19/01/2024

  Agenda d'activitats hivern

  Us presentem l'agenda d'activitats d'hivern del Programa Municipal per a la Dona.

 • Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones - 25 de novembre
  14/11/2023

  Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones - 25 de novembre

  Un any més, arriba el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Una data carregada de simbolisme i, malauradament, encara més necessària que mai.

  Des de les diferents àrees de l’Ajuntament, i amb la col·laboració de les entitats ciutadanes i dels grups de dones de la ciutat, hem preparat un programa adreçat a tothom i, especialment, a la gent jove. Perquè cal una mirada feminista que ens empenyi a avançar en la igualtat.

 • Xerrada
  14/11/2023

  Xerrada "Les violències masclistes digitals"

  En el marc del programa de la Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que organitza l’Ajuntament de l’Hospitalet a través del Programa Municipal per a la Dona, ens complau convidar-te a la xerrada jurídica "Les violències masclistes digitals", a càrrec de l’advocada i assessora jurídica del Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), Carme Oriol, que tindrà lloc a les nostres instal·lacions, dimarts 21 de novembre, a les 17.30 hores.


  Quines violències masclistes digitals són més habituals? Com les podem detectar? Quines  precaucions hem de seguir per evitar-les? Com podem denunciar i defensar els nostres drets en cas de patir-la?... La nostra advocada respondrà a aquestes i altres preguntes que et puguis plantejar i ens donarà eines per gaudir d’unes relacions digitals més segures.

 • Exposició Lliures i sense por
  14/11/2023

  Exposició "Lliures i sense por"

  Ens complau convidar-te a l’exposició "Lliures i sense por", comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creació Positiva, que es podrà veure al CAID del 20 de novembre a l’1 de desembre, en els horaris habituals del centre: dilluns, dimecres i divendres, 9-14 hores, i dimarts i dijous, 9-19 hores.

  Aquesta activitat forma part del programa de la Setmana per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que organitza l’Ajuntament de l’Hospitalet a través del Programa Municipal per a la Dona.

  Lliures i Sense Por reivindica el dret a la llibertat sexual i la seguretat de les dones i, a través de nou plafons, ens proposa reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes i què podem fer com a societat per esborrar-les.

 • cartell
  22/05/2023

  Xerrada: Herències i testaments

  La xerrada es farà el proper dimarts 6 de juny a les 17:30h a càrrec de Carme Oriol, advocada i assessora jurídica del CAID en les instal·lacions del CAID - Pl. Can Colom, núm. 1 -

 • exposició
  15/05/2023

  Exposició: Itineraris de Vida. Dones compromeses a Catalunya

  Ens complau convidar-te a l’exposició Itineraris de vida; dones compromeses a Catalunya, que presenta la vida de dotze dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història, però que, durant molts anys, han estat silenciades i, encara avui, moltes són desconegudes pel gran públic. Es podrà veure al CAID del 15 de maig al 9 de juny, en l’horari següent: dilluns , dimecres i divendres, 9-14 hores, i dimarts i dijous, 9-19 hores

 • cartell
  11/05/2023

  Taller Mindfulness

  Proposem un taller que tingui com a objectiu cuidar-nos a nosaltres mateixes. Com? Aprenent a aplicar el Mindfulness i la compassió; aquestes eines seran d’utilitat per al creixement personal, la regulació emocional i al mateix temps ens permetrà reduir els nivells d’estrès per aconseguir major benestar. En aquest taller s’abordaran diferents temàtiques com: les emocions, la corporalitat, l’estrès, entre d’altres.

  El taller es durà a terme en vuit sessions, els dimarts 2, 9, 16, 23, 30 de maig i 6, 13, 20 de juny, de 10.30 a 12.30 hores

  Les places són limitades. Cal que t’inscriguis al formulari següent:  https://forms.gle/DnRfrcZbMweDFwpp8

 • 11/05/2023

  Taller "Benestar, salut i gestió emocional"

  Taller a càrrec del Grup Eirene, que tindrà lloc a les nostres instal·lacions de la Pl. Can Colom, 1, els dies 18 i 25 de maig i 1 i 8 de juny a les 17 hores. El taller s’estructura en quatre sessions d‘una hora i mitja de durada, durant les quals es faran servir diferents disciplines i eines com ara el teatre social, la respiració conscient, la consciència corporal, la comunicació no violenta i assertiva, el moviment o la música.

  Les places són limitades i cal que inscripció al formulari següent: https://forms.gle/Q9tvVnpEip8evkAi6

 • cartell
  11/05/2023

  Xerrada: "Pintures oblidades del S. XX"

  Pintores oblidades en la història de l’art: avantguardes del segle XX, a càrrec de la historiadora i divulgadora de l’art, Mireia Puente, que tindrà lloc a les nostres instal·lacions (PL. Can Colom, núm. 1) dimarts 23 de maig, a les 17.30 hores.

 • 19/04/2023

  Actividades primavera PMD

  Os presentamos la agenda de actividades del Programa Municipal de la Mujer para esta primavera.

 • cartell
  12/04/2023

  12/4/2023 Taller: Sexualitat femenina: Nascuda per al plaer

  Taller de sexualitat femenina a càrrec de  Mireia Darder, psicòloga i terapeuta Gestalt experta en sexualitat femenina, i Luana Salvadó, psicòloga sanitària especialitzada en sexualitat, consciència corporal i dansa. El taller es durà a terme en quatre sessions, els dijous 20 i 27 d’abril i 4 i 11 de maig, de 10 a 11.30 hores.

  Desitgem que aquesta temàtica resulti del teu interès i et recordem que les places són limitades i que cal que t’inscriguis al formulari següent. T’hi esperem!

 • 06/03/2023 14:00:00

  "Juntas por la igualdad", lema del 8 M en L'Hospitalet

  Otro de los actos centrales de la programación será la lectura del manifiesto del Día Internacional de las Mujeres, que se hará el miércoles, 8 de marzo, a las 17 horas, delante de La Acollidora

  "Juntas por la igualdad" es el lema con que L'Hospitalet celebra este año el 8 M, Día Internacional de las Mujeres, y lo hace con un amplio abanico de actividades organizadas por el Ayuntamiento -a través del CAID- y con la colaboración de todos los grupos de mujeres de la ciudad y diferentes entidades ciudadanas.

  El festival Festidona llenará de música, talleres y actividades la plaza del Ayuntamiento el sábado, 11 de marzo. El miércoles, 8 de marzo, se hará la tradicional lectura del manifiesto. El CAID, Centro de Atención e Información a la Mujer, atendió a 1.052 mujeres en el 2022.

 • 28/02/2023

  8 de març Dia Internacional de les Dones 2023

  Us presentem les activitats que es realitzaran a la ciutat amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones. Una jornada participativa i transversal, feta per a totes les dones de L’Hospitalet, teixida des de les entitats, des de les associacions, des del carrer. Una jornada per viure i per compartir entre totes. Per celebrar i per reivindicar.

 • cartel
  10/02/2023

  Taller "Autodefensa feminista"

  El objetivo del taller es adquirir herramientas que nos ayuden a responder ante agresiones físicas, verbales y/o psíquicas que nos podemos encontrar en nuestra cotidianidad. En una situación de peligro, las emociones se alteran, por eso este taller trabaja desde una perspectiva llamada defensa personal inteligente, es decir, desarrollando estrategias para saber usar nuestro cuerpo, percibir el espacio y, al mismo tiempo, mantener la calma.

  Las plazas son limitadas y hace falta que te inscribas en el siguiente formulario:  https://forms.gle/NTvGcic3XWabn33S8

 • Portada
  06/02/2023

  Ciberassetjament: violència masclista a les xarxes socials

  Et convidem a la xerrada Ciberassetjament: violència masclista a les xarxes socials que se celebrarà al CAID, el proper dimarts 21 de febrer a les 18h a càrrec de Laura Parente, psicòloga social i comunitària de Plataforma de Comunicació, especialitzada en l’àmbit de la intervenció amb joves i adolescents, des d’una mirada feminista i en clau de gènere.

 • cartell
  02/02/2023

  Agenda d'activitats hivern 

  Us presentem l'agenda d'activitats d'hivern del Programa Municipal de la Dona

 • 27/01/2023

  Xerrada: 100 grans dones de la història

  Des del CAID volem retre homenatge a totes aquelles dones que han sigut clau en la història universal i reclamar la visibilitat que els pertoca. Per això, et convidem a la xerrada 100 grans dones de la història, que farem el proper dimarts 7 de febrer, a les 17.30 hores, a càrrec de l’escriptora i crítica literària especialitzada en perspectiva de gènere, M. Àngels Cabré 

 • 11/01/2023 19:20:00

  Nace el nuevo servicio CAID Jove

  Para orientar, asesorar y acompañar a chicas de 12 a 17 años que se encuentren en una relación abusiva o violenta

  Hoy se ha presentado en Can Colom el CAID Jove, un nuevo servicio municipal de atención y de información para jóvenes que nace con el objetivo de luchar contra las diferentes situaciones de violencias machistas que pueden vivir las y los adolescentes de la ciudad. Este servicio va ligado al CAID -Centro de Atención e Información a la Mujer- y al Programa Municipal para la Mujer -PMD- de L'Hospitalet.

  La presentación ha contado con la participación de la alcaldesa, Núria Marín; de la concejala de Igualdad, Laura García Manota, y de la concejala adjunta de Salud y Apoyo a las Políticas de Igualdad, Concepción Almécija.

 • 23/11/2022 11:00:00

  La plaza del Ajuntament estrena banco rojo contra la violencia machista

  Con la inscripción "En recuerdo de todas las mujeres asesinadas por los que decían amarlas La acción se enmarca dentro de los actos del 25N, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia hacia las Mujeres

  La plaza del Ajuntamento luce desde hoy un banco rojo contra la violencia machista. L'Hospitalet se adhiere así a la campaña internacional "Banco rojo" para la prevención de la violencia hacia las mujeres y para el erradicació de los feminicidios.

 • Cartel
  16/11/2022

  Día Internacional para la eliminación de la violencia hacia las mujeres

  Un año más, llega el 25N, el Día Internacional para la Eliminación de la Violencia hacia las Mujeres. Una fecha cargada de simbolismo y, desgraciadamente, todavía más necesaria que nunca.

  Desde las diferentes áreas del Ayuntamiento, y con la colaboración de las entidades ciudadanas y de los grupos de mujeres de la ciudad, hemos preparado un programa dirigido a todosel mundo y, especialmente, a la gente joven. Porque hace falta una mirada feminista que nos empuje a avanzar en la igualdad.

 • 07/11/2022

  Charla: Pintoras olvidadas en la historia del arte

  Nos complace invitarte a la charla Pintoras olvidadas en la historia del arte, a cargo de la historiadora y divulgadora de arte, Mireia Puente, que tendrá lugar en nuestras instalaciones de la Pl. Can Colom, num.1 el próximo martes 8 de noviembre, a las 17.30 horas.

 • portada cartel
  22/09/2022

  Actividades otoño 2022

  Os presentamos las actividades de otoño del Programa Municipal para la Mujer

 • 11/05/2022 9:45:00

  L'Hospitalet diseñará el espacio público con perspectiva de género

  Se ha hecho un estudio para dar utilidad a espacios sin uso, encargado para el Ayuntamiento y elaborado con la participación de vecindario y grupos de mujeres El objetivo es hacer la ciudad más inclusiva, sostenible y vital, teniendo en cuenta las necesidades de las mujeres y del colectivo LGTBIQ+ Los criterios que se establezcan también se aplicarán en el conjunto de las actuaciones urbanísticas que se realicen en el municipio La iniciativa se inscribe dentro de los objetivos de desarrollo sostenible relativos a la igualdad de género y a las ciudades sostenibles

  El Ayuntamiento de L'Hospitalet ha elaborado un estudio para identificar las zonas del espacio público que no se consideran bien resueltas desde una perspectiva de género y realizar propuestas para mejorar esta percepción. El objetivo es hacer la ciudad más inclusiva, sostenible y vital, teniendo en cuenta las necesidades de las mujeres y del colectivo LGTBIQ+.

  Los criterios que se establecen en el estudio también se aplicarán en el conjunto de las actuaciones urbanísticas que se realicen en el municipio. La iniciativa se inscribe dentro de los objetivos de desarrollo sostenible relativos a la igualdad de género y a las ciudades sostenibles.

 • 06/04/2022 13:40:00

  L' Hospitalet obtiene el Distintivo por la Igualdad de Género SG CITY 50-50 

  La alcaldesa y la regidora de Igualdad recogen esta certificación, con la que el Ayuntamiento da un gran paso en la implantación de la igualdad de género en la administración Todas las áreas municipales continuarán avanzando en este camino en todas las actuaciones y los servicios L'Hospitalet es el municipio mayor de Cataluña que entra a formar parte de la comunidad de ciudades que obtiene el Distintivo por la Igualdad de Gènere SG CITY 50-50

  La alcaldesa, Núria Marín, y la concejala de Igualdad, Laura García, han recogido hoy la certificación de la norma SG CITY 50-50 de parte de la presidenta de la Asociación Forgender Seal, Marta Macias. L'Hospitalet es el mayor municipio de Cataluña que entra a formar parte de la comunidad de ciudades que obtiene el Distintivo por la Igualdad de Género, con una puntuación que sitúa la ciudad en el nivel adelantado.

 • 22/03/2022 12:00:00

  L'Hospitalet da apoyo a la Declaración sobre el tratamiento de los feminicidis en los medios de comunicación

  Firman los treinta y dos ayuntamientos que forman parte del Observatorio de las Mujeres

  Los treinta y dos ayuntamientos que forman parte del Observatorio de las Mujeres en los Medios de Comunicación, entre los que está L'Hospitalet, han firmado hoy una declaración en la que manifiestan su rechazo al tratamiento que algunos medios de comunicación aplican a la información sobre los asesinatos machistas, con prácticas que invaden la intimidad de las personas próximas a las víctimas y que utilizan sin rigor ni respecto los datos y los detalles personales, mostrando como un espectáculo el dolor de las familias.

 • cartell activitat
  22/03/2022

  1000 KM de vida, història d'una noia sorda

  Xerrada organitzada el dia 15 de març per la FESOCA i el CAID dins dels actes organitzats entorn de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

  L’activitat proposada va consistir en una xerrada protagonitzada per la Hala Triki, una noia sorda de 24 anys resident a Terrassa i originària del Marroc.

 • 17/03/2022 11:30:00

  El Ayuntamiento aprueba un nuevo protocolo para abordar la violencia machista

  El documento se actualiza en función del nuevo marco legal tanto catalán como internacional Actualiza el Protocolo para la prevención y el tratamiento de la violencia contra las mujeres del año 2005 Recoge seguir con el circuito municipal, aunque prevé la creación de la Mesa Sectorial contra la Violencia Machista y la Comisión de Seguimiento e Impulso del protocolo marco

  La Junta de Gobierno Local ha aprobado el Protocolo marco para el abordaje y para el tratamiento de la violencia machista en L'Hospitalet que actualiza el anterior de acuerdo con las diferentes normas internacionales, de derecho comunitario, de derecho estatal y las propias de Cataluña que configuran el actual marco legal. Desde el año 2005, la ciudad de L'Hospitalet cuenta con un circuito de atención a mujeres en situación de violencia machista.

 • Cartell
  02/03/2022

  2/3/2022 Taller: L'Autocura del cos, la ment i l'emoció

  El taller "L'autocura del cos, la ment i l'emoció", a càrrec de la psicòloga Elisa Muñoz Sánchez, tindrà lloc al CAID els dies 15, 22, 29 de març i 5 d'abril, de 16:30 a 18:30 hores.

  Caldrà inscripció prèvia emplenant el formulari següent: https://forms.gle/jUMeGkh2HqX2RoyS8

 • 01/03/2022 11:55:00

  L' Hospitalet celebra el Día Internacional de la Mujer con el lema "Seguimos luchando, seguimos adelantando"

  Una treintena de actividades de diferentes ámbitos tendrán lugar durante el mes de marzo Como novedad, destaca La Genia, el nuevo festival artístico de mujeres en L'Hospitalet El CAID (Centro de Atención e Información a la Mujer) atendió a 1.178 mujeres, 543 por primera vez

  Coincidiendo con la celebración el próximo 8 de marzo del Día de la Mujer, en L'Hospitalet se ha organizado un abanico de actividades que bajo el lema "Seguimos luchando, seguimos avanzando" reivindica en el papel de las mujeres en nuestra sociedad. Desde el Ayuntamiento, con la colaboración de diversas entidades ciudadanas y de los grupos de mujeres de la ciudad, se ha preparado un programa de actos más transversal que nunca, que incluye ámbitos tan diversos como juventud, salud, educación, deporte, cultura o innovación.

 • 25/02/2022 9:15:00

  Nuevo festival con perspectiva de género en L' Hospitalet: La Genia

  La Genia nace con el objetivo de visibilitzar las mujeres en el mundo del arte Organizado por el Ayuntamiento, se celebrará en ocho espacios diferentes de L'Hospitalet Las entradas serán gratuitas y se tendrán que reservar en cada sala a través de la cuenta de instagram @lageniafest

  El próximo 10 de marzo empiezan los actos de un nuevo festival en L' Hospitalet. Se trata de la primera edición de La Genia, un certamen con perspectiva de género que nace con el objetivo de visibilitzar las mujeres en el mundo del arte, organizado por el Programa Municipal de la Mujer con el apoyo de la Concejalía de Juventud.

 • 16/02/2022 12:15:00

  Aprobado el nuevo Plan director para la igualdad de género de L' Hospitalet

  Este plan renueva el anterior y tiene uno durada de cuatro años (2021 - 2025) Se estructura en cinco ejes, entre los que destaca la incorporación de la perspectiva de género en programas y actuaciones de todos los servicios municipales

  La Junta de Gobierno Local ha aprobado hoy el Plan director para la igualdad de género de L' Hospitalet, 2021-2025, que desarrolla los puntos aprobados por el PAM 2020-2023 y el Pacto de ciudad L' H 2020 en relación con los objetivos de impulsar políticas de igualdad de oportunidades entre géneros. Este Plan director renueva el anterior.

 • 04/02/2022 13:50:00

  La consejera Tània Verge visita L'Hospitalet y se reúne con la alcaldesa Núria Marín

  En el marco de los encuentros bilaterales para avanzar en los temas pendientes, tal como se acordó en la Comisión Mixta Ayuntamiento-Generalitat. La consejera y la alcaldesa han compartido proyectos de futuro para mejorar la red de atención de violencias machistas.

  El alcaldesa, Núria Marín, se ha reunido hoy con la consejera de Igualdad y Feminismos de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge. Esta visita se enmarca en las reuniones bilaterales para avanzar en los diferentes temas pendientes entre ambas instituciones, tal como se acordó en la Comisión Mixta Ayuntamiento-Generalitat del pasado 11 de enero. Marín y Verge han compartido proyectos de futuro para mejorar la red de atención de violencias machistas de la ciudad.

 • 01/02/2022

  Taller d'autodefensa feminista al CAID

  El taller: "Autodefensa feminista" a càrrec de Clarissa Fontana tindrà lloc els dies 17, 24 de febrer i 3, 10 de març (quatre sessions) de 17.00 a 18.30 hores, al Centre d'Atenció i Informació a la Dona (Plaça Can Colom, 1), de L'Hospitalet.

  Les inscripcions s'hauran de realitzar emplenant el formulari següent:  https://forms.gle/fz67TDCjvhJG3nJj9

 • Cartel
  14/01/2022

  Hijas de ningún Dios

  Exposición fotográfica itinerante de Núria López Torres

  Del 7 de febrero al 6 de marzo en el Auditorio Barradas

  Del 9 al 23 de marzo en el Centro Cultural La Bòbila

 • Cartell 35 anys de compromís amb les dones de L’H.jpg
  01/12/2021

  CAID: 35 ANYS DE COMPROMÍS AMB LES DONES DE L'H

  Conferència amb la participació de tres de les impulsores del CAID: Dolors Fernández, Pilar Ferran i Mercè Olivares. Presenta i modera la periodista Aurora Anton.

  Data: 22 de novembre de 2021
  Hora: 18:30
  Tipus d'entrada: Lliure
  Lloc: Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

  Gravació de l'acte en streaming cliqueu

 • 22/11/2021 10:00:00

  El CAID de L'Hospitalet ha atendido este año a 1.021 mujeres, 411 de las cuales han sido atendidas por primera vez

  El CAID pone en marcha nuevos planes de mentoria y de prevención juvenil para afrontar las situaciones de discriminación El día 25 se leerá un manifiesto por la eliminación de la violencia hacia las mujeres elaborado por los grupos de mujeres de la ciudad

  En L' Hospitalet, del 22 al 30 de noviembre, se celebra la Semana para la Eliminación de la Violencia hacia las Mujeres, con el eslogan "Detengámosla ya!. Entidades y Ayuntamiento han programado diferentes actividades con el fin de visibilitzar y denunciar todos los tipos de violencia. El jueves, 25 de noviembre, se hará la lectura del Manifiesto, en la plaza del Ayuntamiento.

 • Cartell
  16/11/2021

  25 de novembre Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers la dona

  Us presentem l'agenda de les activitats que es faran a la ciutat del 22 al 30 de novembre amb motiu de la celebració de la Setmana per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

 • 12/11/2021

  DONES, LLUM I CIUTAT DISTRICTE VI

  Us presentem l'armari de llum de l'Imma de la Peña al carrer de l'Ermita al barri de Bellvitge i l'armari de llum de la Maga al carrer Joncs del barri del Gornal al districte VI de la nostra ciutat.

 • 11/11/2021

  DONES, LLUM I CIUTAT AL DISTRICTE V

  Us presentem les obres de la Irene López i la Clara Nadal realitzades en els barris de Pubilla Casas i Can Serra del Districte V de la nostra ciutat.

 • 10/11/2021

  DONES LLUM I CIUTAT AL DISTRICTE IV

  Us presentem les intervencions artístiques realitzades al Districte IV de la nostra ciutat. Les seves autores son la Sabrina Muñoz al barri de la Florida i l'Alejandra Nores al barri de les Planes

 • 16/09/2021

  35 Anys del CAID

  L'Hospitalet celebra aquest any el 35è aniversari del Centre d'Atenció i Informació a la Dona (CAID). Us convidem a gaudir dels diferents actes que s'organitzen, començant aquest diumenge 19 de setembre a la Plaça de Can Colom 1, seu del CAID.

 • 10/09/2021

  DONES LLUM I CIUTAT AL DISTRICTE II

  Us presentem les intervencions artístiques realitzades per l'Andrea B-Toy en els barris de Collblanc i la Torrassa del Districte II de la nostra ciutat

 • 10/09/2021

  DONES, LLUM I CIUTAT AL DISTRICTE I

  Us presentem les intervencions artístiques realitzades al Districte I de la nostra ciutat. Les seves autores son la Susanna Pinto al barri del Centre, la Ninoska Juan al barri de Sant Josep i l'Alejandra Nores al barri de Sant Feliu.

   

 • 27/07/2021

  DONES, LLUM I CIUTAT L'H

  Amb motiu del Dia de la Dona es van realitzar intervencions artístiques a l'espai urbà a diferents punts de la nostra ciutat. Us presentem la caixa de llum realitzada per la Irene López León amb una frase de Clara Campoamor a la Plaça de Colom i la caixa de llum de Maga a la Plaça Europa amb una frase de l'Àngela Davis en el barri de Santa Eulàlia.

 • 10/06/2021 10:30:00

  L’Hospitalet incorporarà  la perspectiva de gènere  en el disseny d’espais públics

  Les actuacions previstes serviran per donar utilitat a espais sense ús i es planificaran amb la participació de les entitats ciutadanes de cada barri i de la Taula de la Dona Els criteris que s’estableixin també s’aplicaran en el conjunt de les actuacions urbanístiques que es realitzin al municipi La iniciativa s’inscriu dins dels objectius de desenvolupament sostenible relatius a la igualtat de gènere i a les ciutats sostenibles recollits, com la resta, al PAM 2020-2023

  L’Ajuntament ha encarregat un estudi per incorporar la perspectiva de gènere en el disseny d’espais públics sense ús. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar els elements d’urbanització i la utilització de diversos espais que, per la seva ubicació i disposició, tenen poc ús per part de la ciutadania, per la dificultat d’accedir-hi, per la sensació d’inseguretat que suposa el seu ús per a certs col·lectius o per no ser de gaire utilitat per a la població a causa de la seva configuració.

 • 09/06/2021 12:30:00

  Presentación del programa Inserdones

  Impulsado por el Pacto Local por la Ocupación de L'Hospitalet, el Ayuntamiento y el Área Metropolitana de Barcelona, con el objetivo de contribuir a la mejora de la ocupabilidad y la inserción sociolaboral de las mujeres

  Esta mañana se ha presentado la tercera edición del programa Inserdones, un proyecto impulsado por el Pacto Local por la Ocupación y el Desarrollo Económico del Hospitalet, el Ayuntamiento y el Área Metropolitana de Barcelona, que tiene como objetivo contribuir a la mejora de la ocupabilidad y la inserción sociolaboral de las mujeres.

Ayuntamiento de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400