Ajuntament de L'Hospitalet

Ajuntament

Biografia de l'alcaldessa

Núria Marín i Martínez és alcaldessa de L’Hospitalet des de 2008, va néixer a L’Hospitalet l’any 1963 i és veïna del barri de Collblanc-la Torrassa. Està casada.

Amb estudis equivalents a la diplomatura en ciències empresarials, va entrar a treballar com a funcionària a l’Ajuntament de L’Hospitalet l’any 1985.

Des de l’any 1995 és regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Del 1995 al 1999 es va fer càrrec de l’Àrea d’Hisenda i de la Regidoria de Collblanc-la Torrassa. L’any 1999 va ser nomenada primera tinenta d’alcalde i va assumir la responsabilitat de l’Àrea d’Economia i Hisenda. A partir de l’any 2007 és la primera tinenta d’alcalde i responsable de l’Àrea de Planificació, Coordinació i Economia.

El 19 d’abril de 2008 és nomenada alcaldessa de la ciutat i és reelegida per al càrrec en les eleccions municipals de 2011 i 2015.

Diputada a la Diputació de Barcelona i vicepresidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Membre de la Junta de Govern i representant de l’Ajuntament a la Comissió de Noves Tecnologies i Societat de la Informació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). També és membre de Consell Rector del Consorci Sanitari Integral. Des de gener de 2011 presideix el Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat. També és membre titular del Comitè de les Regions, de la Unió Europea.

Núria Marín és la primera secretària de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de L’Hospitalet, secretària nacional de la Comissió Executiva del PSC i membre del Consell Nacional del partit, en el qual milita des de 1981. Anteriorment, havia militat en les Joventuts Socialistes de Catalunya.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400