Notícies

 més notícies [+]
24/01/2022 10:45:00

Demà comença un cicle de conferències científiques amb motiu del 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge

L’Ajuntament inicia un cicle de xerrades científiques organitzades amb la col·laboració de l’Hospital de Bellvitge amb motiu del 50è aniversari de l’equipament sanitari. Demà dimarts, 25 de gener, es farà la primera xerrada que versarà sobre la salut mental i que es realitzarà, a l’Auditori Barradas, a partir de les 18.30 hores, amb la participació de la doctora en psicologia i coordinadora de la Unitat del Joc Patològic i Addicions del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Susana Jiménez Murcia.

16/12/2021 14:30:00

Activat l’avís preventiu de contaminació de l’aire per partícules PM10 

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa les mesures i recomanacions establertes per l’avís preventiu de contaminació de l’aire per partícules PM10. L’avís ha estat activat aquest matí per la Generalitat als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric. L’objectiu és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

15/12/2021 14:00:00

L’Atles de la fauna de L’Hospitalet detecta més de 80 espècies d’animals vertebrats a la ciutat

La ciutat de L’Hospitalet presenta una gran biodiversitat de fauna, especialment d’aus, segons diversos estudis elaborats recentment. L’Atles de la fauna de L’Hospitalet que ha realitzat l’Associació BioEduca, per encàrrec de l’Ajuntament, ha detectat 81 espècies d’animals vertebrats reproductors dins del municipi; la majoria aus, però també mamífers i alguns rèptils i amfibis.

El treball de camp s’ha fet a tot el terme municipal, especialment a les zones verdes i a les àrees natuls radel riu Llobregat, la bassa de la Torre Gran i els terrenys agrícoles.

13/12/2021 13:40:00

El pla d’intensificació de desratització s’amplia a tres districtes de la ciutat

L’Ajuntament continua endavant amb les actuacions de desratització al clavegueram de la ciutat que aquests dies arriben al Centre-Sant Josep i Sanfeliu, Collblanc-la Torrassa i Pubilla Cases-Can Serra. D’aquesta manera es dona continuïtat a les actuacions que al novembre es van fer als barris de Bellvitge-Gornal, Florida-les Planes i Santa Eulàlia-Gran Via Sud.

També s’actua en zones verdes de la ciutat per prevenir la presència de rosegadors.

29/11/2021 11:30:00

L’Hospitalet commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

L’Ajuntament commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb la realització de diverses activitats ciutadanes, que han programat diferents entitats i els serveis municipals de Salut i Joventut, amb l’objectiu de prevenir les malalties de transmissió sexual. 

Entre altres, el Punt de Salut Jove realitza aquests dies proves de detecció del VIH amb cita prèvia; el Servei de Salut organitza la representació de l’obra de teatre Que sí, vida! a l’Auditori Barradas, i l’escultura de L’Acollidora s’il·luminarà en color vermell l’1 de desembre
.

26/11/2021 10:20:00

L’Hospitalet reforça la creació d’entorns escolars saludables i segurs

L’Ajuntament posa en marxa la segona fase del projecte de mobilitat que ofereix més espai al voltant dels centres per garantir un accés segur i un entorn més saludable

Les noves actuacions d’urbanisme tàctic inclouen mesures de pacificació del trànsit, ampliació de voreres i creació de zones d’estada, amb actuacions de baix impacte en emissions de carboni i un pressupost ajustat

26/11/2021 12:45:00

Bellvitge acollirà la Transplant Run, una cursa solidària amb els malalts de ronyó

El 18 de desembre, els carrers de Bellvitge s’ompliran de corredors amb la Transplant Run, una cursa solidària organitzada per l’Associació de Malalts de Ronyó de Catalunya (ADER), una entitat amb 45 anys de trajectòria que dona suport i solucions a aquest col·lectiu.

L’objectiu és sensibilitzar sobre les donacions d’òrgans i reconèixer la feina de tots els que les fan possibles

23/11/2021 11:30:00

Setmana Europea de la Prova del VIH i les Hepatitis

Aquesta setmana se celebra l’edició de tardor de la Setmana Europea de la Prova del VIH i les Hepatitis, amb l’objectiu de promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i d’incentivar la realització d’aquestes proves. A L'Hospitalet pots fer-te la prova al Punt de Salut Jove, a Ca n’Arús (avinguda del Carrilet, 312), demanant cita prèvia.

15/11/2021 10:00:00

L’Hospitalet s’adreça al jovent en el Dia Mundial sense Alcohol 

En el marc del Dia Mundial sense Alcohol, que es commemora avui, 15 de novembre, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha programat, per mitjà del Servei de Salut, diferents activitats adreçades especialment al jovent, amb l’objectiu de sensibilitzar-lo sobre els riscos del consum d’alcohol.

11/11/2021

Sinergia 2021: tornen les activitats de ciència en viu i s’estrenen nous continguts audiovisuals

Coincidint amb la Setmana de la Ciència, arriba la tercera edició de Sinergia, que liderada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), difondrà i compartirà la investigació responsable i innovadora de l’IDIBELL, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital de Bellvitge i la Universitat de Barcelona, amb la voluntat d’avançar cap a noves formes d’orientar la recerca, tot involucrant-hi la societat per assolir un major impacte en la salut. 

Sinergia obre les portes a que la ciutadania conegui la recerca puntera que duen a terme les institucions sanitàries que treballen conjuntament a Bellvitge, un dels pols més actius en investigació biomèdica i assistència sanitària del país

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400