Ajuntament de L'Hospitalet

Convivència i Civisme

Convivència i civisme

La Unitat de Convivència i Civisme té com a objectiu fomentar i promoure els valors i les actituds cíviques entre tota la ciutadania, així com responsabilitzar-la en el manteniment de la convivència per tal d’incrementar el respecte a l’entorn urbà i el compromís amb el compliment de les normes cíviques i de bon veïnatge.

Aquesta Unitat consta de diferents serveis

Àmbits de treball

 • Veïnal
  Sorolls, incivisme, males olors, animals domèstics, humitats, conflictes de convivència, ocupacions, ús i gestió dels espais comuns, neteja i cura de l’escala, impagaments, assessoraments en el funcionament de la junta de propietaris, etc.
 • Espai públic
  Incivisme, sorolls, ús de les àrees de joc i d’esbarjo, tinència de gossos i d’altres animals domèstics, consum d’alcohol, alimentació de coloms, mal ús de patinets elèctrics i bicicletes, etc.
 • Establiments
  Sorolls, excés d’aforament, incompliment d’horaris d’apertura i tancament, irregularitats, etc.
 • Centres educatius
  Desavinences entre joves, assetjament, conflictes en les relacions de la comunitat educativa, etc.
 • Civisme
  Informació i sensibilització envers l’ús de l’espai públic i el respecte a la convivència.

Notícies

18/11/2022 11:30:00

L’Ajuntament intensifica les accions contra els sorolls i l’incivisme al voltant de bars i restaurants

Es tracta d’una acció de l’Aliança per la Convivència per actuar contra establiments i terrasses que ocasionen molèsties al veïnat i incompleixen les condicions d’ús

L’Ajuntament està intensificant aquest any les actuacions en la lluita contra els sorolls i l’incivisme generats al voltant d’establiments com a bars i restaurants, especialment en hores nocturnes, en una acció que s’emmarca dins l’Aliança per la Convivència de L’Hospitalet. Fins al mes d’octubre, la Guàrdia Urbana i els inspectors de Via Pública han posat 484 denúncies a 305 establiments, amb 12 resolucions de tancament o cessament de l’activitat

29/10/2019

L’Ajuntament obre 47 expedients sancionadors a bars de la ciutat 

De setembre a mitjan octubre, s’hi han imposat o proposat sancions que arriben a un total de 42.264 euros, i de quatre mesos i un mes de tancament a dos locals

L’Ajuntament continua la campanya de control dels bars de la ciutat, especialment en horari nocturn. Així, des de setembre, s’han obert 47 expedients sancionadors per diversos incompliments, que han suposat la imposició o proposta de sancions que arriben a un total de 42.264 euros, i de quatre mesos i un mes de tancament de dos locals.
15/05/2013

Presentació del Pla d’accions per a l’habitatge de L’Hospitalet 2013-2015

S'estructura en quinze línies d'actuacio que s'han de desenvolupar en els propers anys

Avui s'ha presentat el Pla d’accions per a l’habitatge de L’Hospitalet, que aborda el problema de l'habitatge a la ciutat de forma integral des de les diferents vessants d’actuació: l’habitatge, els serveis socials i la convivència veïnal. El Pla vol incrementar l'oferta de lloguer privat de mediació pública, agilitzar els tràmits en la gestió del lloguer i la venda de l'habitage de promoció pública i donar suport a les necessitats derivades dels desnonaments hipotecaris i arrendaticis.

02/03/2011

L’Alcaldessa assisteix a la presentació del servei de recollida de residus

Durant els mesos de març i abril es durà a terme el desplegament total del servei de recollida de residus, que es farà gradualment barri a barri. De l’1 al 7 de març s’inicia a la Florida i finalitzarà els dies 27 i 28 d’abril a Sanfeliu

Aquest mes de març entra en funcionament la fase de recollida de residus de la nova contracta de neteja a L’Hospitalet, que té com a objectiu que la ciutat presenti un aspecte més net i agradable.

26/10/2010

La Biblioteca col•labora amb la XIC de la Florida.

El Pla de Desenvolupament Comunitari, plataforma que aplega entitats i associacions de la Florida, amb suport de les administracions, ha engegat una Xarxa d'Intercanvi de Coneixements al barri.

Si voleu conèixer amb detall els cursos i tallers que s'ofereixen i els horaris i el seu lloc de realització podeu consultar aquesta pàgina a internet o bé posar-vos en contacte amb la biblioteca.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400