Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

27/09/2021

Noves eines per educar en família. Taller sobre la Criança Positiva

Taller adreçat a famílies amb infants de 0 a 6 anys

Ja us podeu inscriure al taller sobre Criança Positiva, "Noves eines per educar en família" , promogut per la Xarxa de Criança i Educació 0-6 de les Planes-La Florida, que tindrà lloc els propers mesos d'octubre i novembre.

23/09/2021

Coeducació: educació amb perspectiva de gènere a l'aula i a casa

amb la implicació i col·laboració de les famílies de la Xarxa 0-6 del Districte de Santa Eulàlia- Gran Via

Nova publicació que neix del treball conjunt i de forma col·laborativa amb les famílies que han participat dels tallers sobre coeducació que es van realitzar durant el passat mes de març, en el marc de les Xarxes 0-6 del Districte de Santa Eulàlia i Gran Via Sud.

22/09/2021 14:00:00

Comença el curs de l’FP marcat pel dèficit de places 

- L’Ajuntament considera que la manca de previsió per part del Departament d’Educació va provocar que 1.300 joves de la ciutat es quedessin sense plaça - A partir d’aquest curs, l’Ajuntament serà centre col·laborador de l’FP i acollirà 16 estudiants

Aquesta setmana han començat les classes d’FP de grau superior. El 13 de setembre passat es va iniciar el curs per a l’alumnat d’infantil, primària i batxillerat i també per als cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.

13/09/2021

Arrenca el nou curs amb 29.323  alumnes de 3 a 16 anys

Com a principal novetat, destaca la creació de la Unitat d’Escolarització Compartida a la zona de La Florida

Els centres inicien el nou curs mantenint les mesures de contenció i prevenció de la Covid-19. Avui també comencen el curs els estudiants de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional, arts plàstiques i disseny i altres ensenyaments de règims especials

L’Ajuntament reclama a la Generalitat que atengui l’increment de la demanda de places de l’FP, que podria deixar sense plaça molts estudiants de L’Hospitalet i de tot Catalunya.

07/09/2021

Reconeixement al talent de l’alumnat de L’Hospitalet: 27 mencions d’excel·lència a les PAU 2021

Un total de 27 alumnes —14 noies i 13 nois— de la ciutat van treure al juny una nota igual o superior a 9 en la selectivitat. Avui han estat reconeguts per l’Ajuntament en l’acte celebrat al Centre Cultural Barradas  L’alcaldessa, Núria Marín, també ha mantingut aquesta tarda una interessant i emotiva videoconferència amb estudiants de la ciutat que fa uns anys, als cursos 2016 i 2017 van rebre aquest reconeixement 

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit avui al Centre Cultural Barradas l’acte de reconeixement als 27 alumnes de L’Hospitalet que han tret una nota igual o superior al 9 en les proves d’accés universitari (PAU) que es van fer al juny. A l’acte també hi han assistit el regidor d’Educació, David Quirós, i la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa. Enguany, 27 alumnes de la ciutat —14 noies i 13 nois— han superat aquesta nota. 

02/09/2021

Les escoles bressol inicien un nou curs segur

L'Hospitalet compta amb sis escoles bressol municipals

L’Hospitalet compta amb 16 escoles bressol sostingudes amb fons públics, que ofereixen 1.315 places per a infants de 0 a 3 anys, 616 de les quals són dels sis centres municipals. Totes les sol·licituds han estat ateses. Els centres han pres mesures per garantir les condicions higièniques i sanitàries a infants, personal i famílies. L’alcaldessa ha visitat avui La Casa del Molí, la primera en la qual s’aplica el pla de naturalització dels patis dels centres educatius de la ciutat

30/07/2021

Podeu consultar el Pla d'actuació de les 6 escoles bressol municipals.

El Pla d'actuació del curs 2021-2022 de cadascuna de les Escoles Bressol Municipal recullen aspectes organitzatius (organització de grups, de l'equip educatiu, dels espais, i els horaris...entre d'altres). També contenen els protocols de prevenció i actuació davant la Covid-19.

20/07/2021

Primer principi de la criança positiva: DEMOSTRAR AFECTE

Publicació elaborada per la Xarxa de professionals del Districte Bellvitge-Gornal

Us presentem una nova publicació impulsada per la Xarxa de Criança i Educació 0-6 anys de L'Hospitalet, "Primer principi de la criança positiva: DEMOSTRAR AFECTE, Siguis com siguis, t'estimo", que ha estat elaborada per la xarxa de professionals del Districte VI (Bellvitge-Gornal).

12/07/2021

Festes de final de curs a les Escoles Bressol Municipals de L'Hospitalet

Les Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet al llarg d’aquest mes de juliol estan organitzant les celebracions per acomiadar aquest curs 2020-2021, i molt especialment per celebrar la graduació dels i les alumnes dels grups de 2-3 anys, que fan el pas al segon cicle de l’educació infantil el proper curs.

02/07/2021

Activitats d’estiu per afavorir la inclusió social

L’Ajuntament posa en marxa, amb el suport econòmic del Pla de millora d’oportunitats educatives del Departament d’Educació de la Generalitat, quatre programes d’activitats gratuïtes per a infants i joves per promoure la igualtat d’oportunitats. S’ofereixen activitats a l’aire lliure, aules d’acollida, prevenció en salut mental i suport a infants i joves amb diversitat funcional.

Agenda

  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400