Ajuntament de L'Hospitalet

Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

27/03/2023

Portes obertes a les escoles bressol i a les llars d’infants

El termini de preinscripció serà del 4 al 16 de maig, en format telemàtic, i del 8 al 16 de maig, de manera presencial

Aquesta setmana comencen les jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals i a les llars d’infants amb fons públics amb l’objectiu d’oferir a les famílies l’oportunitat de conèixer els centres i la seva oferta pedagògica de cara al curs 2023-2024.

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.356 places per a infants de 0 a 3 anys i que formen part del procés de preinscripció i matrícula que gestiona l’Ajuntament amb competències delegades al municipi.

21/03/2023

Tallers sobre pràctiques restauratives

Els membres de les comunitats educatives dels 25 centres que participen en el projecte municipal fan sessions amb l’objectiu global d’enfortir la convivència a escoles i instituts 

Famílies, professorat i altres membres de les comunitats educatives dels centres que participen en el programa de pràctiques restauratives assisteixen aquests dies a sessions d’informació i formació sobre aquesta metodologia que es desenvolupa a través d’aquesta iniciativa municipal, i que té com a objectiu enfortir la convivència als centres educatius de la ciutat

06/03/2023

S’obre la preinscripció escolar per al curs 2023-2024

Avui s’obre la preinscripció per a segon cicle d’educació infantil i primària. Per a l’ESO s’inicia dimecres, 8  de març. En tots dos casos, fins al 20 de març.

L’Ajuntament desplega diferents iniciatives per acompanyar les famílies durant aquest període: atenció especial per mitjà del 010, de punts TIC i de l’Oficina Municipal d’Escolarització; tallers amb informació del canvi d’etapa educativa; la publicació de la Guia de centres educatius

21/02/2023

Bateig dels jardins de Los Diablos

El grup de Collblanc-la Torrassa ha estat present a l’acte, ha estrenat la cançó Som de L’Hospitalet i ha interpretat alguns dels seus èxits dels anys 60 El Consell de Nois i Noies de primària ha participat en la plantada de 24 arbres

L’alcaldessa, Núria Marín, i els integrants de Los Diablos, Agustín Ramírez, Enrique Marín i Amado Jaen, han batejat aquest matí els jardins que porten el nom del grup musical nascut a Collblanc-la Torrassa la dècada dels 60 del segle passat. Tots junts han descobert una placa amb el nom del nou espai.

El Consell de Nois i Noies de primària ha plantat 24 arbres amb la col·laboració de persones sòcies del Casal de la Gent Gran de Collblanc-la Torrassa. El nou espai és una illa verda de proximitat de 740 metres quadrats entre els carrers de Vallparda, de Torns i de París.

20/02/2023

L’Ajuntament desplega tallers per acompanyar les famílies amb infants o adolescents que canvien d’etapa educativa 

Amb aquestes sessions, disset en total, s’abordaran els dubtes i les incerteses de les famílies davant l’entrada a l’escola o a l’institut

El Programa d’acompanyament educatiu a famílies (PAEF) ha previst disset tallers d’acompanyament emocional per a les famílies amb fills i filles que properament hauran de fer la transició entre les etapes educatives, el pas a P3/I3, o bé, l’inici a l’etapa de l’ESO, per al proper curs escolar. Els tallers es fan entre avui i el 16 de març.

13/02/2023

L’Ajuntament comença a distribuir la Guia dels centres educatius de L’Hospitalet

Es fa coincidint amb les jornades de portes obertes que organitzen els centres abans de l’inici de la preinscripció, el proper 6 de març

Aquesta setmana s’inicia la distribució de la Guia dels centres educatius de L’Hospitalet. Curs 2023-2024,  que es farà arribar a les famílies amb infants que s’han d’escolaritzar o que canvien d’etapa.

La guia recull, a més de l’oferta educativa de la ciutat, les característiques i els serveis de cada centre, el calendari de les jornades de portes obertes i la normativa i els documents de la preinscripció.

17/01/2023

L'Hospitalet promou els Petits Talents Científics

L'Ajuntament du a terme aquest programa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics

La Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura posa avui en marxa la tercera edició del programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que té com a objectiu fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d’educació infantil i primària.

La iniciativa proporciona als centres educatius recursos i orientacions pedagògics que ajuden els mestres a implantar metodologies de recerca més participatives i creatives a l’aula.

02/12/2022

S’obren cinc nous grups escolars per donar resposta a noves matriculacions 

La Taula Local de Planificació educativa del municipi, formada per representants del'Ajuntament i del Departament d'Educació, ha acordat obrir a L’Hospitalet cinc nous grups d’educació infantil i primària per donar resposta a les noves matriculacions d’alumnes des que ha començat el curs.

Amb l’obertura d’aquests nous grups s’evita augmentar les ràtios de les aules. Durant la pandèmia, els registres de matrícula viva, la que es registra fora de les dates del procés, havien descendit notablement, però en els darrers mesos ha tornat a augmentar

30/11/2022

Els plans educatius d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet

Es desenvolupen amb la col·laboració d'una vintena d’entitats ciutadanes. Les activitats han registrat 50.000 participacions, la majoria infants i joves però també famílies. Els plans educatius d’entorn es despleguen a la Florida-les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia.

L’Ajuntament i el Departament d’Educació hi destinaran aquest curs 1.417.000 euros.

30/11/2022

L’Hospitalet, ciutat educadora

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri tota la comunitat educativa i el seu barri

Avui es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’Hospitalet va ser un dels primers municipis que es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que actualment compta amb més de 500 ciutats adherides, amb el compromís de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat, com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

La jornada té com a lema aquest any “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”.

Et recomanem

Agenda

 • Veure imatge de INSCRIPCIÓ ALS CURSOS DE CATALÀ ABRIL-JUNY DEL CNL DE L’HOSPITALET (nova finestra)
  Del dilluns 27 al dijous 30 de març

  INSCRIPCIÓ ALS CURSOS DE CATALÀ ABRIL-JUNY DEL CNL DE L’HOSPITALET

  El mes de març s’obre la inscripció als cursos de català d’abril-juny del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet.

 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400