Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

20/05/2022

Prop de 400 alumnes de primària i secundària vendran a Bellvitge i Santa Eulàlia els productes que han creat en cooperatives

Els mercats de cooperatives formen part de dos programes que desenvolupa l’Ajuntament per fomentar la cultura emprenedora

Un total de 396 alumnes de primària i secundària, alumnes de vuit escoles i cinc instituts de L’Hospitalet, participaran demà, de 10 a 12.30 hores,  en les cooperatives escolars que organitzen a Santa Eulàlia i Bellvitge, dins els programes Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), per als estudiants de primària, i Empresa Jove Europea (EJE), per als de secundària.

Aquests programes els impulsa la Diputació de Barcelona conjuntament amb les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura i d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social.

18/05/2022

Prop d’un miler d’estudiants participaran demà a la jornada STEAM  L’H per difondre les ciències

La jornada vol apropar als infants i joves unes matèries que sovint es perceben amb recel

Els porxos del recinte firal de La Farga acolliran demà, 19 de maig, entre les 9.30 i les 12 hores, la jornada STEM A L’H, una activitat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de L’Hospitalet, Pessics de Ciència i l’Àrea Municipal d’Educació, Innovació i Cultura.

Uns 200 alumnes dels 12 instituts de la ciutat, acompanyats per una cinquantena de docents, han preparat activitats de ciència que proposaran als estudiants de 16 centres de primària, uns 700 alumnes, que aniran passant al llarg del matí pels estands dels centres.

16/05/2022

L'Escola Joaquim Ruyra reobre la biblioteca tutoritzada

L'espai està obert a tota la comunitat educativa de dilluns a divendres a la tarda

L’Escola Joaquim Ruyra, de la Florida, ha reobert la biblioteca tutoritzada de l'escola, un espai obert a tota la comunitat educativa, de dilluns a divendres de 16.30 a 18 hores. La biblioteca compta amb la supervisió de dues monitores i la col·laboració voluntària de pares i mares.

A la biblioteca es dona suport als nens i nenes en les seves tasques escolars, es fomenta el gust per la lectura i s’estudia a través de l’aprenentatge dialògic, mitjançant la interacció i la col·laboració amb tothom implicat.

16/05/2022

Les escoles bressol de L’Hospitalet envien material d’ajut per als infants d’Ucraïna

Les bressol municipals i les llars d’infants sense ànim de lucre han recollit roba, material higiènic i aliments aportats per les famílies

Les escoles bressol municipals i les llars d’infants sense ànim de lucre han recollit material d’ajut destinat als infants d’Ucraïna.

Les escoles bressol, les associacions de famílies d’alumnes (AFA) i les famílies de cada centre es van organitzar per recollir i empaquetar roba, productes higiènics (bolquers, cremes, sabons, tovalloletes humides, colònies...), joguines i aliments (cereals i pots de llet).

11/05/2022

Contes per un tub. Afavorint lligams afectius amb el nostre fill o filla

Xarxa de Criança i Educació 0-6 Bellvitge-Gornal

Ahir, dia 10 de maig per la tarda,  des de la Xarxa de Criança i Educació 0-6 de Bellvitge Gornal, vam realitzar l'activitat Contes per un tub. Afavorint lligams afectius amb el nostre fill o filla a la Biblioteca de Bellvitge. A l'activitat hi van participar 30 famílies les quals van mostrar interès en conèixer les potencialitats del conte i què aprenem a través d'aquesta eina.

09/05/2022

El tàndem de l’escola La Carpa i la Fundació Arranz-Bravo crea una comunitat educativa entorn de l’art

L’escola desenvolupa una proposta de programació d’educació visual i plàstica en tots els cursos d’educació primària del centre

L’escola La Carpa, de Can Serra, amb la col·laboració de la Fundació Arranz-Bravo, ha elaborat una proposta de programació d'educació visual i plàstica per a tots els cursos de l'educació primària, dins el projecte Fem tàndem L’H, que van començar el curs  2017-2018.

L’objectiu d’aquesta programació visual i plàstica és proposar a l’alumnat observar, explorar, interpretar, expressar-se, representar i crear per tal de valorar més la cultura visual, la comunicació i la creativitat.

05/05/2022

S’obre la preinscripció a les escoles bressol i a les llars d’infants per al curs 2022-2023

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics

La preinscripció per al curs 2022-2023 a les escoles bressol i a les llars d’infants subvencionades amb fons públics es farà del 5 al 17 de maig, en format telemàtic, i del 9 al 17 de maig, de manera presencial amb cita prèvia.

A partir del proper curs, la Generalitat subvenciona l’escolarització d’I2. El dinar i el servei d’acollida queden fora de la subvenció.

04/05/2022

L’Escola Pau Sans, candidata als premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d’Art Tecla Sala

El Centre opta a un dels premis de la categoria Escola-Arts i reptes socials per la difusió de l’art a través del programa que desenvolupa en col·laboració amb l’equipament

L’Escola Pau Sans, de Sant Josep, és un dels centres finalistes als premis Baldiri Reixac per al programa Fem Tàndem, que desenvolupa en col·laboració amb el Centre Cultural Tecla Sala. El centre opta a un dels reconeixements en l’apartat Escola-Arts i reptes socials.

03/05/2022

Preinscripció Curs 2022-2023: Consulta la llista amb la puntuació després de les reclamacions per a diversos ensenyaments

Educació Infantil (3-6 anys) Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

El Departament d'Educació ha publicat la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera petició amb la puntuació resoltes les reclamacions a data de 3 de maig de 2022.

28/04/2022

Els alumnes de l’Escola Pau Sans mostren a les famílies la feina que han fet amb la col·laboració del Centre d’Art Tecla Sala dins el programa Fem Tàndem

Les famílies de l’Escola Pau Sans, de Sant Josep, visitaran dissabte el Centre Cultural Tecla Sala per conèixer de prop la feina que els nens i nenes del centre fan al llarg de tot el curs dins el programa Fem Tàndem, que desenvolupa l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Fem Tàndem estableix la col·laboració d’equipaments culturals i científics, institucions o entitats amb els centres públics per desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic que contribueixin a millorar l’èxit educatiu.

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400