Educació

NotíciesHistòric de notícies [+]

02/12/2022

S’obren cinc nous grups escolars per donar resposta a noves matriculacions 

La Taula Local de Planificació educativa del municipi, formada per representants del'Ajuntament i del Departament d'Educació, ha acordat obrir a L’Hospitalet cinc nous grups d’educació infantil i primària per donar resposta a les noves matriculacions d’alumnes des que ha començat el curs.

Amb l’obertura d’aquests nous grups s’evita augmentar les ràtios de les aules. Durant la pandèmia, els registres de matrícula viva, la que es registra fora de les dates del procés, havien descendit notablement, però en els darrers mesos ha tornat a augmentar

30/11/2022

Els plans educatius d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet

Es desenvolupen amb la col·laboració d'una vintena d’entitats ciutadanes. Les activitats han registrat 50.000 participacions, la majoria infants i joves però també famílies. Els plans educatius d’entorn es despleguen a la Florida-les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia.

L’Ajuntament i el Departament d’Educació hi destinaran aquest curs 1.417.000 euros.

30/11/2022

L’Hospitalet, ciutat educadora

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri tota la comunitat educativa i el seu barri

Avui es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’Hospitalet va ser un dels primers municipis que es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que actualment compta amb més de 500 ciutats adherides, amb el compromís de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat, com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

La jornada té com a lema aquest any “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”.

23/11/2022

Benvinguda a l’alumnat d’FP dual que acull l’Ajuntament aquest curs

L’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut aquest matí al saló de plens als dinou alumnes de cicles formatius de grau superior que han començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals L’Ajuntament aposta per l’FP dual com a modalitat formativa que millora les oportunitats de futur per als estudiants i desenvolupa accions per difondre-la entre les empreses de la ciutat

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha donat avui la benvinguda a l’Ajuntament als dinou estudiants d’FP dual que s’acaben d’incorporar a diferents serveis municipals amb un acord formatiu entre empresa i aprenent, amb una estada de 900 hores. També han estat presents el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i el regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans,

21/11/2022

Prop de 15.000 estudiants han participat des del 2016 al Programa d’auxiliars de conversa d’anglès

 L’Ajuntament desenvolupa i finança el programa

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, han visitat avui l’Institut Jaume Botey, un dels 3 centres de la ciutat que desenvolupen el Programa municipal d’auxiliars de conversa en anglès en tots els cursos de l’ESO.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès arriba aquest curs a 3.069 alumnes  de 31 centres públics i concertats de la ciutat. En els sis cursos anteriors han participat 14.917 joves.

21/11/2022

Les escoles bressol municipals treballen els drets de la infància en el seu dia a dia

Les escoles bressol municipals treballen en el seu dia a dia amb el compromís de garantir el respecte als drets de la infància. Al llarg del curs realitzen també diferents activitats, com ara exposicions i xerrades, per conscienciar les famílies de la importància de tenir-los presents.

D’altra banda, un grup de representants del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet va participar ahir, en el Dia Internacional dels Drets dels Infants, al Congrés dels Infants i Adolescents de Catalunya que es va fer al Prat sota el lema “Parlem d’educació i escola, fent sentir la seva veu”.

16/11/2022

Joves d’un tàndem LH representen una obra sobre el bullying per a alumnes de primària

Amb la representació, es vol propiciar la reflexió i el debat sobre el bullying entre l’alumnat de primària del barri

Un grup d’estudiants de l’Institut Llobregat ha representat avui l’obra Canviem el conte davant d’alumnes de diferents centres de primària de Santa Eulàlia.

Aquesta iniciativa, en la qual participen alumnes de l’Itinerari Formatiu Específic d’auxiliars de vendes i atenció al públic de l’Institut Llobregat, es fa en el marc del projecte Fem tàndem L’H, que el centre desenvolupa en l’àmbit del teatre amb Plàudite Teatre.

07/11/2022

L’Ajuntament acull un segon grup d’alumnes d’FP dual

Un grup de dinou alumnes de cicles formatius de grau superior han començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals.

L’Ajuntament acull des d’avui dinou estudiants d’FP dual que s’incorporen amb un acord formatiu entre empresa i aprenent, amb una estada de 900 hores. Aquests estudiants han fet abans una formació de 100 hores per conèixer el funcionament de l’administració pública. És el segon curs que l’Ajuntament acull un grup d’estudiants d’aquesta modalitat.

L’Ajuntament aposta per l’FP dual com a modalitat formativa que millora les oportunitats de futur per als estudiants i desenvolupa accions per difondre-la entre les empreses de la ciutat.

26/10/2022

Més de 500 alumnes d’ESO participen a Rock’in

La Casa de la Música desenvolupa aquest programa que vol transformar els ensenyaments musicals als instituts

Alumnes dels instituts Apel·les Mestres, Eduard Fontserè i Margarida Xirgu participen en el programa Rock’in, que desenvolupa La Casa de la Música de L’Hospitalet, finançat per l’Ajuntament. Rock’in fomenta la pràctica de música moderna a les aules de secundària, com a eina de transformació cultural i social.

L’objectiu és que l’alumnat aprengui a tocar un instrument de música moderna (guitarra, baix, teclat i bateria) de manera autònoma i al seu ritme.

25/10/2022

El projecte “Violència zero des dels zero” s’ampliarà a tres escoles bressol municipals més

Professionals de La Casa del Parc, La Casa de la Muntanya i La Casa de les Flors participen en la formació “La coeducació com a prevenció de les violències masclistes”

Una trentena d’educadores i educadors de tres escoles bressol municipals (EBM) de la zona nord de la ciutat −La Casa del Parc, de la Torrassa; La Casa de la Muntanya, de Sanfeliu, i La Casa de les Flors, de la Florida− participen en la formació “La coeducació com a prevenció de les violències masclistes”

Agenda

 • Veure imatge de INSCRIPCIÓ ALS CURSOS DE CATALÀ DE GENER-MARÇ DEL CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE L’HOSPITALET (nova finestra)
  Del dimecres 14 al dimecres 21 de desembre

  INSCRIPCIÓ ALS CURSOS DE CATALÀ DE GENER-MARÇ DEL CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE L’HOSPITALET

  El mes de desembre s’obre la inscripció als cursos de català de gener-març del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet

  S’oferiran cursos de català de tots els nivells excepte el C2. Els nivells Inicial, Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3 tenen matrícula gratuïta

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400