Formació Professional

Què és la FP?

Veure imatge de  Què és la FP? (nova finestra)
La formació professional (FP) capacita per a l'exercici de diverses professions, i per a la incorporació qualificada al món laboral.

Proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector.

La formació professional s'organitza per famílies professionals que ordenen els ensenyaments en cicles de grau mitjà o de grau superior.

Què s’hi pot estudiar?

Hi ha diferents tipus de Formació Professional:
  • els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior
  • els programes de qualificació professional inicial (PQPI)
  • la formació contínua
  • la formació ocupacional

On es pot fer la formació professional?

Hi ha diversos centres públics i privats de L’Hospitalet que ofereixen aquesta mena de formació. En la guia hi trobareu informació sobre els centres.

Què es pot fer un cop acabada la formació professional?

Després de cursar qualsevol de les modalitats de FP i d’obtenir la titulació corresponent, es pot iniciar un itinerari laboral, però també es pot continuar la formació en un àmbit superior. L’aprenentatge d’un ofici o d’una professió es pot mantenir al llarg del temps i sempre tindrà una repercussió positiva en l’àmbit laboral.

Informe de la Formació Professional de l'Hospitalet 2018

A continuació podeu consultar l'Informe de la Formació Professional de l'Hospitalet-2018- que es va presentar durant la 6a Setmana de l'FP.

També podeu consultar la presentació amb les dades més rellevants d'aquest Informe.

6a Setmana de l'FP a L'H del 6 al10 de maig

L'Orientació Local és futur professional: Models i paper de les ciutats
Un any més, l'Ajuntament de l'Hospitalet organitza conjuntament amb els centres de formació professional de la ciutat, la 6a SETMANA DE L'FP a L'Hospitalet, que tindrà lloc del 6 al 10 de maig, i que té per objectiu difondre i impulsar l'oferta de la Formació Professional a la nostra ciutat.

La Sessió Inaugural que obrirà els actes i les activitats programades pels centres educatius, i d'altres agents del sector, portarà per títol:

"L'Orientació local és futur professional: models i paper de les ciutats",  i tindrà lloc el dilluns, 6 de maig, a les 16'15h, a la sala d'actes de Gornal Activa (carrer Can Trias, 20).

Per tal d'assistir a la sessió cal omplir la següent butlleta: INSCRIPCIÓPODEU TROBAR TOTA LA LA INFORMACIÓ DEL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ DELS ESTUDIS DE POSTOBLIGATORIS EN EL SEGÜENT ENLLAÇ: Preinscripció

Notícies

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400