AMPAS i formació famílies

Veure imatge de Programa d'Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) (nova finestra)

Ja podeu consultar el catàleg dels Espais de Debat Educatiu (ESDE) amb les propostes de sessions i tallers amb famílies per aquest curs 2020-2021.

L’actualització del catàleg va per la seva quarta edició, i pretén ser una eina que ens ajuda a reforçar a les juntes de les AMPA-AFA com a promotores d’espais de trobada socioeducatius, fomentant la vinculació de totes les famílies als seus propis centres educatius, apropant-les a la realitat de la seva comunitat educativa i de l’entorn.

El catàleg ESDE del curs 2020-2021 incorpora novetats, algunes d’elles vinculades a temàtiques que s’han considerat adients tractar arran de la situació viscuda per la COVID-19.

Recordeu que és a través de l’AMPA o l'AFA del vostre centre educatiu que ens ha d’arribar la sol·licitud de l’activitat que us agradaria realitzar. Les AMPA-AFA poden demanar les diferents propostes que trobareu al catàleg, o bé proposar altres temàtiques d’interès.

Què són els Espais de Debat Educatiu per a Famílies (ESDE's)?  

Des del Programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies (PAEF) cada curs escolar dinamitzem les AMPA’s-AFA’s de la ciutat com a referents de les famílies dels centres educatius mitjançant la creació de vincles de relació  i d’acompanyament en els processos de creixement  i d’autonomia dels seus fills i filles.

Per aquest raó treballem colze a colze amb les diferents famílies que assumiu amb il·lusió el compromís de gestionar la feina que suposa tirar endavant l’AMPA-AFA del vostre centre educatiu.

Un dels nostres objectius és construir amb vosaltres – i amb la col·laboració dels altres agents de la comunitat educativa, serveis, equipaments i entitats del territori de l’àmbit educatiu i de lleure-, un programa de sessions d’Espais de Debat Educatiu (ESDE’s) entorn a temàtiques d’interès lligades a l’Educació per orientar, donar eines i ajudar als pares i mares en la seva relació amb els fills i filles, acompanyant-los cap a una parentalitat i marentalitat positiva.

Per poder millorar aquest treball en comú amb vosaltres, com a AMPA’s-AFA’s de la ciutat hem elaborat un catàleg, que anem actualitzant cada curs escolar, on queden recollits els àmbits de les activitats ofertades amb la definició d’algunes de les seves característiques. Esperem que aquesta eina ens faciliti, des de principi de curs, la gestió dels propers espais de debat educatiu adreçats a les famílies de la nostra ciutat.

Taller d'Acompanyament Educatiu a les famílies als barris de Les Planes-Blocs Florida

famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys famílies amb fills i filles de 0 a 6 anys 

Durant el primer trimestre del curs 2019-2020 es va realitzar el Taller d'Acompanyament Educatiu a les famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys als barris de Les Planes-Blocs Florida, que va tenir lloc al centre educatiu Joaquim Ruyra.

Aquesta és la segona publicació del Cicle dels tres tallers a realitzar - el primer document ja va ser publicat fa dos cursos i il·lustrava el Taller de Criança i Educació  per a famílies amb fills i filles de 0 a 6 anys als barris de Les Planes-Blocs Florida - promogut pel Pla Integral Les Planes-Blocs Florida i el nou, i el projecte comunitari de l'Escola de Vida Les Planes-Blocs Florida, i amb el suport del Programa municipal d'Acompanyament Educatiu a les famílies (PAEFF).

Durant el primer trimestre del curs 2021-22 es programarà el darrer Taller adreçat a les famílies amb fills i filles de 12 a 16 anys, culminant així el Cicle. Tots tres tallers tenen com objectiu recollir les vivències i reflexions compartides durant les sessions realitzades, en les quals es genera un espai de suport i cura entre les persones participants a través de l'escolta i el diàleg, donant peu a poder expressar neguits, èxits, estratègies i recursos que els hi funcionen en l'emocionant paper de fer de pares i mares.

 

Notícies

  • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
  • Pacte educació
  • Prevenció
  • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
  • Consorci per a la Normalització lingüistica
  • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400