Programes i recursos educatius

Aquest proper divendres, 18 de juny, de 12h a 14h tindrà lloc l'acte de clausura i lliurament de premis de la 21 edició de les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat, al Centre Cultural La Bòbila

Com cada edició, s'oferirà una ponència marc que anirà a càrrec de la Sra. Anna Clopés, adjunta a la Direcció General per la Gestió del Coneixement i Recerca de l'Institut Català d'Oncologia. Per la conducció de l'acte comptarem amb Joan Duran, comunicador de la ciència de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Durant l'acte també està previst la projecció de l'experiència de la primera edició del programa Petits Talents Científics promogut per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i que hem portat a terme amb 5 centres educatius de L'Hospitalet.

La cloenda de l'acte serà a càrrec de David Quirós, tinent d'alcaldia d'Educació, Innovació i Cultura de l'Ajuntament de L'H.

El lliurament dels premis serà als millors treballs de recerca que es van presentar durant l'exposició pública del passat 27 de maig al Centre Cultural Tecla Sala, on es van exposar fins a 20 treballs de recerca realitzats per l'alumnat de 2n de Batxillerat de 7 centres educatius de L'Hospitalet:

 • Institut Apel·les Mestre
 • Institut Bellvitge
 • Institut Bisbe Berenguer
 • Institut Mercè Rodoreda
 • Institut Rubió i Ors
 • Institut Santa Eulàlia
 • Centre Tecla Sala

Dijous, 27 de maig, el Centre Cultural Tecla Sala tacollirà les exposicions dels treballs de recerca presentants en les 21es Jornades Científiques i Tecnològiques de L'Hospitalet, que han estat seleccionats per la Comissió Organitzadora de les 21es Jornades.

Les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat és un concurs impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet per fomentar la creativitat científica i tecnològica, així com l’actitud de recerca i innovació de l’alumnat de Batxillerat dels centres educatius de secundària de L’Hospitalet, que presenten els seus Treballs de Recerca.

Els principals objectius són:

 • CREAR un espai a la ciutat que estimuli la recerca des dels propis centres educatius.
 • RECONÈIXER la tasca del professorat de la ciutat, i alhora, AFAVORIR la relació i l’intercanvi d’informació i de coneixement entre els diferents centres de secundària.
 • IMPULSAR l’experimentació,la innovació i la recerca en la línia de reforçar la via dap a estudis superiors, i cap a la formació professional, cada vegada més centrat en la innovació en el camp de les ciències i la tecnologia, i en la captació en l’ús i l’aplicació de metodologies científiques i tecnològiques.
 • VINCULAR els diferents sectors científics, tecnològics i productius de la ciutat i les institucions de l’àmbit de la recerca i la innovació a l’educació.
   

Els i les alumnes han pogut presentar els seus Treballs de Recerca (TR) a 7 àmbits de treballs:

 • Àmbit de Ciutat (treballs destinats exclusivament a un major coneixement de la ciutat de L’H en qualsevol de les seves vessants).
 • Àmbit d’Igualtat (treballs destinats a fomentar la cultura de la igualtat de gènere com un valor fonamental en l’educació).
 • Àmbit de Sostenibilitat (treballs relacionats amb qüestions ambientals com el canvi climàtic, el cicle de l’aigua, la biodiversitat, la prevenció de residus, la contaminació o bé, l’eficiència energètica)
 • Àmbit Experimental (treballs ciències experimentals, naturals i matemàtiques)
 • Àmbit Tecnològic (treballs de tecnologia, robòtica, electrotècnia...)
 • Àmbit d’Expressió (treballs de llenguatge i llengua, educació visual i plàstica, música, educació física, comunicació, informació)
 • Àmbit Social (treballs d’història, geografia, economia, sociologia, formació i orientació laboral, antropologia, filosofia, història de la ciència i la tècnica, educació de valors, emprenedoria....)

S'han presentat 34 projectes, amb la participació de 9 centres educatius (públics i concertats) dels quals han estat seleccionats 20 projectes que s'exposaran dijous, 27 de maig.

 

21es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L'Hospitalet

Estem posant en marxa les 21es Jornades Científiques i Tecnològiques d'aquest curs 2020-2021, podeu anar preparant els treballs:

 • La data límit de presentació serà el proper divendres, 26 de març de 2021.
 • Cada centre podrà presentar un màxim de set treballs, sense límit per àmbit.
 • El format podrà ser word o pdf.
 • Els treballs no poden pesar més de 50 megabats.

Aquest any degut a les mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19, la presentació dels treballs serà en format telemàtic, a la seu electrònica de l'Ajuntament, (registre electònic), i haurà de constar nom i centre educatiu.

 

En aquesta cinquena edició, l’Acting Together es transforma en una nova trobada en format virtual, on tots i totes les participants es presenten petites accions teatrals, vídeos o exposicions orals en llengua anglesa, com a eina d’aprenentatge i d’immersió. Aquests vídeos són una mostra del treball desenvolupat a les aules amb els i les auxiliars del conversa en llengua anglesa durat aquest curs.

Aquesta trobada “virtual” de la què gaudirem, ha estat possible per la implicació de l’alumnat, els equips docents i el suport dels auxiliars de conversa que ens ha permès reinventar, i readaptar l’activitat a la situació actual.

Estigueu atents!!!

 Més informació: promos

Cloenda del Programa d'auxiliars de conversa en anglés del curs 2020-2021. Centres participants

Un any més, l’Acting Together vol donar a conèixer l’activitat del Programa d’auxiliars de conversa en anglès que s’està realitzant en els centres educatius de secundària de la ciutat.

L’activitat es desenvolupa íntegrament en llengua anglesa per ajudar a millorar la competència comunicativa orals de l’alumnat a través d’accions audiovisuals.

Aquest acte amb els què us animem a acompanyar-nos, serà una cloenda virtual  del curs de  caràcter lúdic  en el que participen tots els agents involucrats en  el programa: Alumnat dels centres educatius, famílies, auxiliars de conversa en llengua anglesa, Professorat, equip tècnic i polític de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del Departament d’Educació.

CENTRES PARTICIPANTS EN L'ACTING TOGETHER. CURS 2020-2021

 

Centre Educatius Enllaç als vídeos
Institut Eduard Fontseré

Institut Rubió i Ors

Centre d'Estudis Jaume Balmes

Col·legi Sant Gervasi

Escola Santa Marta

Centre Concertat Alegre

Institut Bisbe Berenguer

 

Vídeo 1
Institut Can Vilumara

Jesuïtes Bellvitge - CE Joan XXIII

Col·legi Tecla Sala

Institut Apel·les Mestres

Institut Eugeni d'Ors

Centre Educatiu FAX

 

Vídeo 2

Institut Torras i Bages

Escola Canigó

Institut Europa

Centre Educatiu Balaguer

Institut Margarida Xirgu

Escola Norai

Institut Bellvitge

 

Vídeo 3
Escola Sant Jaume de la FEP

Institut Santa Eulàlia

Institut Mercè Rodoreda

Institut Pedraforca

Sant Josep Obrer

Acadèmia Cultura

Institut Jaume Botey.
Vídeo 4


 

 • Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet
 • Pacte educació
 • Prevenció
 • Formació de persones adultes de L’Hospitalet
 • Consorci per a la Normalització lingüistica
 • D

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400