Ajuntament de L'Hospitalet

Salut comunitària

L’Hospitalet és una ciutat adherida a: Red Europea de Ciudades Saludables de la OMS, a la Red Española de Ciudades Saludables (RECS) establerta com a base d’intervenció de l’estratègia OMS Salut 2030 i a la “Estrategia de Promoción de la Salud y Prevención (EPSP) en el SNS".

La nostra missió és la de realitzar actuacions, prestacions i serveis destinats a fomentar la salut individual i col·lectiva, tenint en compte les dimensions físiques, psicològiques i socials, i a impulsar l’adopció d’estils de vida saludables per mitjà d’intervencions comunitàries en matèria d’informació, comunicació i d’educació sanitàries.

Es desenvolupen programes adreçats a tota la població, prioritzant els sectors més vulnerables, al llarg del cicle de la vida, per avançar en esperança de vida prioritzant la prevenció de la malaltia, la promoció d’estils de vida saludables, així com la prevenció del consum de substàncies que creen addicció i el foment d’una sexualitat responsable mitjançant el Punt de Salut Jove.

Programes propis o en col·laboració amb altres administracions públiques, com els FitGames L’Hospitalet o el Camina, fes salut i descobreix els edificis de L’Hospitalet són exemples de programes orientats a la prevenció de la malaltia i a la millora de la salut comunitària a la nostra ciutat, refermant d’aquesta forma el compromís en millorar la qualitat de vida de les persones de la ciutat.

Exemples de projectes i activitats en salut comunitària:

  • Alimentació: amb programes com l’Esmorza bé!!! o els tallers de “Cuina sense pares”.
  • Estils de vida activa: amb programes com el “Fit Games”, de promoció de la salut per a joves mitjançant la pràctica de l’activitat física, i el “Camina, fes salut i descobreix els edificis de L’Hospitalet”.
  • Punt de Salut Jove: promoció de la salut, acompanyament i assessorament en sexualitat i afectivitat i en la prevenció del consum de substàncies addictives.
  • Participació en xarxes transversals: participació en la Taula de Salut Comunitària del Districte II, Pla Integral Les Planes - Blocs de la Florida del Districte IV, xarxes d’atenció a la infància o xarxes de criança i educació.
  • Dies Mundials de la Salut: commemoració de dies mundials dins l’àmbit de la salut.
  • Altres activitats comunitàries per a la promoció de la salut i prevenció de la malaltia: exposició itinerant “Cuida’t les dents” o els tallers d’autoprotecció i suport vital bàsic.“

T'agrada caminar?

Veure imatge de T'agrada caminar? (nova finestra)

Camina, fes salut i coneix L'Hospitalet 2023

Aquest programa combina caminades per la ciutat d'entre 4 i 7 km amb una breu visita guiada a un edifici o espai singular de L'Hospitalet.

És una activitat sense caràcter competitiu, el ritme de la qual s'adapta sempre al grup assistent i es programa una sortida mensual.

L'objectiu principal és donar a conèixer els beneficis de caminar com a activitat física que permet millorar l'estat de salut de les persones, especialment de les que pateixen malalties cròniques com obesitat, hipertensió, diabetis, cardiopaties, etc. per tal de fomentar aquesta pràctica en aquest grup de població.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400