Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  La consellera d’Ensenyament i l’alcaldessa de L’Hospitalet signen un protocol de col•laboració en matèria educativa (nova finestra)
21/02/2017

La consellera d’Ensenyament i l’alcaldessa de L’Hospitalet signen un protocol de col•laboració en matèria educativa

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, han signat un protocol de col•laboració en matèria educativa al municipi. Aquest conveni es formalitza amb l’acord d’un seguit de mesures que posen de manifest la priorització de l’ensenyament i la coresponsabilitat de les dues administracions en l’àmbit educatiu.

La consellera Ruiz ha expressat que “aquest és l’inici d’un nou marc basat en la coresponsabilitat. Som conscients de la responsabilitat que exercim i que si som capaços de treballar conjuntament podrem afrontar amb més garanties l’èxit educatiu de tots els alumnes de L’Hospitalet. Hem trobat punts de trobada i és un dia important per treballar en l’ensenyament”.

Núria Marín també ha mostrat la seva satisfacció “pel diàleg i la bona sintonia existent entre el nostre Ajuntament i el Govern de la Generalitat. Després de la reunió que vaig mantenir amb la consellera Ruiz el mes de setembre ja ens trobem avui per signar el protocol d’intencions entre ambdues administracions que millorarà l’àmbit de l’educació a L’Hospitalet i que s’abordarà a través de convenis que s’han de signar a partir del mes vinent”. 

PRIORITATS

Així, Generalitat i Ajuntament han pactat la creació de zones educatives per donar resposta a l’escolarització, que aquesta sigui equilibrada i que s’estableixin mesures per evitar l’abandonament prematur. Alhora es vol prioritzar l’educació especial amb l’elaboració d’un mapa de l’educació especial que en concreti els recursos necessaris.

Les escoles de màxima complexitat també seran prioritzades a través de l’increment de dotació de plantilla, la disminució de la ràtio d’alumnes i el manteniment dels plans educatius d’entorn. S’estudiarà la forma de dinamitzar la innovació educativa dels centres, i per aquest motiu es podrà constituir un grup impulsor amb una direcció compartida i la participació de representants municipals, inspecció, directors de centres, serveis educatius i experts universitaris. Meritxell Ruiz ha manifestat que “els recursos del departament i les iniciatives de l’Ajuntament s’uniran i s’impulsarà conjuntament el procés de transformació dels centres, per tal de portar la innovació a bon port”.

A més, s’acorda planificar els Programes de formació i inserció (FPI), elaborar un mapa de la formació professional i la creació d’una Taula Mixta de Planificació de la FP. La consellera d’Ensenyament ha destacat que “el protocol permetrà oferir noves oportunitats als joves, a través de la formació professional, aprofitant el teixit empresarial de L’Hospitalet”.  

OBRES

D’altra banda, les dues administracions es comprometen a impulsar la construcció dels centres necessaris i a invertir en les obres de millora i reforma dels centres ja existents. També a engegar el projecte del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch i a redactar el projecte de l’Escola Paco Candel. 

Pel que fa a les obres de les escoles del Pla d’Urgència, aquest protocol es desenvoluparà, properament, amb la signatura d’un conveni d’obres que, entre d’altres, inclou la substitució de les teulades dels edificis principals de les escoles Busquets i Punset, Milagros Consarnau i Bernat Metge aquest estiu i la substitució de la teulada de l’escola Joaquim Ruyra i de les teulades dels gimnasos de les tres primeres escoles, l’estiu del 2018.

Núria Marín ha dit que l’important és que “ja hem posat fil a l’agulla amb una feina conjunta entre Ajuntament i Generalitat que, més enllà de sumar resultats, els multiplica en benefici de l’alumnat de L’Hospitalet i de les seves famílies”.

ACTUACIONS D’ENSENYAMENT

Aquest curs 2016-2017 el Departament d'Ensenyament ha dut a terme un seguit d’actuacions a L’Hospitalet de Llobregat:

- La implantació de quatre nous cicles formatius en modalitat dual: programació de la producció mecànica, sistemes electrònics, automoció i laboratori d’anàlisi.
- La posada en marxa dels Itineraris Formatius Específics per a joves amb discapacitat intel•lectual lleu o moderada al CEE Estel Can Bori
- La creació de dues noves unitats de suport a l’educació especial al municipi.
 
Per altra banda, l’Ajuntament ha implantat amb finançament municipal un nou programa d’auxiliars de conversa nadius en anglès per a tots els alumnes de 4t. de l’ESO del municipi i manté el finançament dels plans educatius d’entorn, de les escoles bressol municipals i de l’escola municipal de música.

Amb aquest seguit de mesures, Ensenyament i Ajuntament mostren la voluntat de col•laboració per tal de treballar per donar una bona formació a l’alumnat de L’Hospitalet.

Si voleu més informació podeu feu click aquí

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400