Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
20/01/2021 12:10:00
Salut

L’Ajuntament va tancar 26 establiments alimentaris el 2020

Els establiments incomplien la normativa de seguretat alimentària vigent

Seguretat alimentària municipal va gestionar més de 600 expedients l’any passat

El departament municipal de salut va realitzar durant l’any 2020 un total de 372 inspeccions presencials als establiments alimentaris de L’Hospitalet, tot i la situació de pandèmia per la Covid-19 i les mesures decretades de confinament durant diferents períodes al llarg de l’any passat.

El servei també va gestionar 231 expedients més, a través de requeriments o revisions de documentacions. En total, estan en tràmit 603 expedients a locals alimentaris de L’Hospitalet fets durant el 2020 per incompliment de la normativa vigent. Finalment, el 2020 s’han tancat cautelarment 26 establiments.

El Negociat de Seguretat Alimentària s’encarrega de la protecció de la salut de les persones amb relació als riscos derivats del consum d’aliments. És per aquest motiu que es realitzen accions de vigilància i controls sanitaris de totes les activitats alimentàries d’àmbit municipal de L’Hospitalet, a través de programes de gestió del risc d’establiments minoristes d’alimentació (bars, restaurants, carnisseries, fleques...); de gestió del risc de menjadors col·lectius (escoles, llars d’infants, residències, centres de dia...); de vigilància i control de mercats municipals, o de vigilància i control de fires i mercats no sedentaris, entre d’altres. Paral·lelament, també s’encarrega de la protecció de la salut de les persones en relació amb les activitats de tatuatge, pírcing i micropigmentació.

La seguretat alimentària garanteix l’accés a uns aliments segurs, saludables i salubres que no posin en perill la salut pública, amb unes correctes pràctiques de manipulació, preparació, emmagatzematge i supervisió dels aliments.

L’Ajuntament ha reeditat enguany tríptics informatius que facilita als diferents establiments, com són: Guia per a l’aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d’alimentació, Requisits sanitaris bàsics per a bars i restaurants, Requisits sanitaris bàsics per a carnisseries, Requisits sanitaris bàsics per a forns de pa, Requisits sanitaris bàsics per a peixateries i Requisits sanitaris bàsics per a botigues de queviures. Enguany s’han traduït també al xinès, l’àrab i l’urdú els Requisits sanitaris bàsics per a bars i restaurants. Els altres documents estan disponibles en català i castellà.

Pel que fa a les mesures anti-Covid, el departament de salut ha enviat diverses actualitzacions de mesures i recomanacions als establiments per correu electrònic per garantir que estan al cas de les mesures establertes. Les mesures es poden consultar a l’apartat de salut del web municipal, a https://www.l-h.cat/salut/ 
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400