Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
01/05/2022

1  de Maig. Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores

El Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores o Dia del Treball se celebra cada 1 de maig per commemorar el moviment obrer. Es tracta d'una jornada reivindicativa dels drets laborals i ret homenatge a aquells que van lluitar per una vida digna per als treballadors i les treballadores de tot el món .
Té el seu origen a la vaga que es va iniciar l'1 de maig de 1886 als Estats Units en què els treballadors reclamaven la reducció de la jornada laboral a 8 hores.

Al llarg de tots aquests anys, s’han anat adquirint drets reconeguts per la legislació en matèria laboral com són: seguretat social per als treballadors, igualtat salarial, gaudi de vacances, dret a l'associació sindical i dret a la vaga, entre d'altres, que fins i tot han estat reconeguts a la Declaració dels Drets Humans de les Nacions Unides de 1948.

A L’Hospitalet hi ha el carrer del Primer de Maig, al barri Granvia Sud, com a reconeixement d’aquestes reivindicacions obreres. Durant els anys trenta del segle passat hi havia també el carrer Primer de Maig al barri de Collblanc, però el canvi de govern del moment va substituir aquest nom per carrer del Dos de Maig. Podem trobar també a la nostra ciutat el carrer del Treball.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400