Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Visita als horts ecosocials de Creu Roja a Can Buxeres (nova finestra)
04/10/2022 18:15:00
Benestar social

Visita als horts ecosocials de Creu Roja a Can Buxeres

Unes 60 persones treballen les diferents parcel·les, que es distribueixen en dos espais diferents del parc

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat avui els horts socials que gestiona la Creu Roja L’Hospitalet al parc de Can Buxeres des de fa nou anys, i que han estat una experiència pionera a Catalunya.

Actualment, una seixantena de persones en situació de vulnerabilitat o risc social treballen les diferents parcel·les repartides en dos espais diferents del parc. L’objectiu d’aquest projecte d’horts ecosocials és oferir a aquestes persones una millor qualitat de vida, garantir-ne la integració social i evitar-ne l’aïllament, tot combinant les funcions productives associades a l’autoconsum amb finalitats socials, terapèutiques, educatives i ambientals.

L’alcaldessa ha destacat l’èxit d’aquest projecte, “que promou una qualitat de vida millor a moltes persones, a partir d’una activitat útil, en un espai obert i en un entorn privilegiat com és aquest parc. Els usuaris hi troben una ocupació digna i saludable per al dia a dia, una ajuda en l’economia domèstica i una eina per millorar l’autoestima.”

A la visita també hi han participat el president de Creu Roja L’Hospitalet, Jesús Solores; el regidor d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos, i el regidor del Districte I, José Antonio Alcaide.

La Creu Roja de L’H és tot un referent a la ciutat pel seu treball envers els col·lectius més desafavorits i per la difusió de valors com la solidaritat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400