Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies presenta a l’alcaldessa els resultats dels encàrrecs fets a l’inici del curs (nova finestra)
24/05/2017
EDUCACIÓ

El Consell de Nois i Noies presenta a l’alcaldessa els resultats dels encàrrecs fets a l’inici del curs

Aquest òrgan participatiu el formen 91 alumnes de 28 centres públics i concertats de la ciutat
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presidit avui el Ple que tanca el curs 2016-2017 del Consell de Nois i Noies (CNiN) de primària i secundària de L’Hospitalet. A l’acte, que ha tingut lloc a la sala d’actes de la Biblioteca de Bellvitge, també hi han participat el tinent d’alcaldia d’Educació i Cultura, Jaume Graells, així com representants de les direccions dels centres, tutors i tutores.

En aquesta sessió, els membres del Consell de Nois i Noies han exposat les conclusions dels treballs realitzats durant tot el curs, que havien estat encarregats per l’alcaldessa el passat 20 d’octubre en el Ple de constitució. El Consistori haurà d’estudiar com materialitzar, en la mesura que es pugui, les idees aportades.

Així, els consellers i les conselleres de primària tenien dos encàrrecs: el projecte Els espais de joc de la ciutat a debat —que ha intervingut en el disseny i l’elecció del mobiliari de la nova zona de jocs infantils del carrer de la Primavera i que, a més, ha analitzat un total de 31 àrees de joc infantil i ha aportat un total de 268 observacions— i el projecte La bústia del Consell de Nois i Noies —que ha col•locat i dinamitzat aquesta bústia en 17 escoles de la ciutat, on ja s’han recollit les primeres butlletes amb preguntes, demandes i observacions, que els consellers i les conselleres analitzaran i gestionaran.

Pel que fa als consellers i a les conselleres de secundària han funcionat diferents grups: Desmuntatòpics, sobre els estereotips de gènere; Procés participatiu per elegir el nom del casal per a joves de Ca n’Arús, conjuntament amb l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet; Disseny i col•locació de cinc geoamagatalls (caches-localitzacions de geocaching) a la ribera del Llobregat, que ha permès als nois i noies dels diferents barris entrar en contacte amb el riu, i Procés de reflexió sobre la participació dels nois i de les noies a la ciutat i el futur del Consell de Nois i Noies.

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet és un òrgan participatiu format per un total de 91 alumnes —54 de primària i 37 de secundària—, de 28 centres educatius públics i concertats de tots els  barris de la ciutat. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part. Enguany s’hi van incorporar 61 membres nous, 37 de primària i 24 de secundària.
El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores. Es tracta d’un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits, a principi de curs, entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400